MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο προπονητής της εθνικής Κροατίας στάθηκε αρχικά στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Γιάκιτς κατά την περίοδο που αγωνιζόταν στη Γερμανία, επισημαίνοντας πως είχε χάσει κάπως τον προσανατολισμό του, κάτι που είχε παραδεχθεί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπίλιτς, η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ αποτέλεσε μια εξαιρετική επιλογή για την εξέλιξή του.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πολυδιάστατο παίκτη, ο οποίος ξεχωρίζει για τη νοοτροπία του, την ενέργεια και την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε διαφορετικούς ρόλους μέσα στο γήπεδο.

Ο Μπίλιτς ξεκαθάρισε, πάντως, πως η θέση στην οποία θεωρεί ότι αποδίδει καλύτερα είναι εκείνη του αμυντικού χαφ, παρά το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως ακραίος αμυντικός όσο και ως εξτρέμ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σλάβεν Μπίλιτς:

«Αρχικά, όσον αφορά τον Γιάκιτς, δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία από την πλευρά μου. Βρισκόταν στην ευρύτερη λίστα, καθώς είχε χάσει λίγο τον δρόμο του στη Γερμανία, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Κατά τη γνώμη μου, η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ ήταν μια εξαιρετική απόφαση για εκείνον.

Είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος ποδοσφαιριστής. Έχει θετική νοοτροπία, μπορεί να τρέχει ασταμάτητα και μου αρέσει. Θεωρώ πως η καλύτερη θέση του είναι αυτή του αμυντικού μέσου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί και ως μπακ ή εξτρέμ».

Μπίλιτς για Γιάκιτς: «Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική απόφαση – Μου αρέσει πολύ ως ποδοσφαιριστής»