Ο Παναθηναϊκός με συντονισμένες ενέργειες ενέταξε και επίσημα στο δυναμικό του τον Ανάς Ζαρουρί με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς ύψους 3 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι του 2026, όπως αποκάλυψε το SDNA.
Ο Μαροκινός εξτρέμ επέλεξε το νούμερο «9» και καλείται να συμβάλει άμεσα σε μια απαιτητική σεζόν, αρχής γενομένης με τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα στη Σαχτάρ για τον Γ΄ Προκριματικό γύρο του Europa League.
Γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 2000 στο Μέχελεν του Βελγίου, με καταγωγή από το Μαρόκο, ο Ζαρουρί ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες τωμ Μέχελεν, Ζούλτε Βάρεγκεμ και Λομέλ.
Το 2021 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σαρλερουά, με την οποία αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια, σημειώνοντας 7 γκολ και 1 ασίστ, προτού αποκτηθεί από την Μπέρνλι έναντι 4,2 εκατ. ευρώ.
Στην Αγγλία άφησε καλές εντυπώσεις στη Championship, όπου μάλιστα έγινε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Μπέρνλι. Πέτυχε συνολικά 11 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ σε 49 συμμετοχές, προτού αποβληθεί με κόκκινη στην πρώτη του συμμετοχή στην Premier League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.
Τον Φεβρουάριο του 2024 παραχωρήθηκε δανεικός στη Χαλ, όπου κατέγραψε 12 εμφανίσεις, πέτυχε 2 γκολ και είχε 2 ασίστ, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μετακόμισε στη Λανς έναντι 5 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Ζαρουρί εκπροσώπησε το Βέλγιο μέχρι την U21, αλλά το 2022 επιλέχθηκε από το Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αντικαθιστώντας τον τραυματία Αμίν Χαρίτ. Μάλιστα πήρε μέρος στον μικρό τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Κροατία (2-1) ως αλλαγή.
Ο ειδικός σε θέματα που αφορούν την Λανς, Φρεντερίκ Πετέρ κατέθεσε την άποψη του για τον Μαροκινό εξτρέμ στο SDNA.
«Ο Ζαρουρί προέρχεται από μια πολύ περίεργη σεζόν. Όταν ήρθε στη Λανς, έδωσε μια πανέμορφη ασίστ στον Τσάβες στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπρεστ. Μετά από αυτό, ο Ζαρουρί είχε κάποιες άσχημες μέρες.
Ήταν μεγάλο όνομα για τους οπαδούς της Λανς, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν έδειξε αυτά που θα ήθελε στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο προπονητής Γουίλ Στιλ άλλαξε πολλές φορές τη θέση του στο γήπεδο χρησιμοποιώντας τον ως 'δεκάρι', αλλά και αριστερό εξτρέμ.
Στο δεύτερο μισό της σεζόν, πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ κόντρα στη Λυών και Μονακό πραγματοποιώντας με τη φανέλα της Λανς πολύ καλά ματς με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Σήμερα, οι οπαδοί της ομάδας δείχνουν διχασμένοι. Κάποιοι ήθλελαν να συνεχίσει στη Λανς για να επιβεβαιώσει την αξία του, ενώ άλλοι έχοντας μείνει στο ξεκίνημα του στον σύλλογο δεν δείχνουν να στενοχωριούνται με την αποχώρηση του.
Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Εάν τον πιέσεις υπερβολικά, δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Ναι, σίγουρα διαθέτει την κατάλληλη τεχνική κατάρτιση και ικανότητες για να ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να αγωνιστεί και ως 'δεκάρι'. Έχει καλό πόδι και δυνατό σουτ. Όταν ήταν πραγματικά καλός, αυτό συνέβη, όμως ενδεχομένως επειδή στη Λανς δεν υπήρχε μεγάλη πίεση».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του Μαροκινού δημοσιογράφου της ιστοσελίδας, «Le360Sport», Αμίν Ελ Αμρί στο SDNA.
«Ο Ζαρουρί είναι ένας αξιόλογος παίκτης. Γαλουχήθηκε στην ακαδημία του Ζαν-Μαρκ Γκιγιού στο Βελγίο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τη λεγόμενη 'νοοτροπία σκύλου'. Έπαιξε αρκετά καλά στη Championship με τη Μπέρνλι, αλλά ο Κομπανί δεν τον πήρε μαζί του στην Premier League όταν ανέβηκαν κατηγορία. Η δεύτερή του σεζόν στη Championship ήταν μέτρια.
Πήγε στη Λανς, όπου έδειξε μέρος της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του. Δείτε το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Λυών. Αν βρει τον δρόμο του στον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ καλό εξτρέμ.
Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Πολύ γρήγορος από τα άκρα. Έχει καλές σέντρες, αλλά είναι κάπως ατομιστής για εξτρέμ.
Θεωρώ πως δεν έχει πάρει το σωστό χρόνο για να αναγνωριστεί η αξία του στην εθνική ομάδα του Μαρόκου. Έπαιξε μόνο λίγα λεπτά κόντρα στην Κροατία στο Μουντιάλ του Κατάρ, στον μικρό τελικό.
Δεν έχει ξανακληθεί στην εθνική από τότε. Όσοι παρακολουθούν την εθνική ομάδα ελπίζουν να φτάσει μέσω του Παναθηναϊκού σε κορυφαίο επίπεδο. Πλέον, γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα καλό μέρος για να 'αναγεννήσει' κάποιος την καριέρα του, όπως έγινε και με τον Ουναί».
Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Ζαρουρί κόντρα στη Λυών (8'32''!