MENU

Το σημερινό μομέντουμ είναι του ΠΑΟΚ. Το γιατί είναι απλό. Όταν ο Λουτσέσκου έχει κανονικούς παίκτες στο ρόστερ του, χρειάζεται ακριβώς ένα τρίμηνο για να το ρολάρει. Από τη στιγμή που στο τρίμηνο αυτό οι δικές του γκέλες βρήκαν ματσάρισμα και από τους άλλους, του δόθηκε το πλεονέκτημα.

Τα μομέντουμ αλλάζουν. Χθες το είχε ο ΠΑΟ, προχθές η ΑΕΚ, στην αρχή ο Ολυμπιακός με τα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε. Και επειδή τα μομέντουμ αλλάζουν, η έπαρση της στιγμής είναι κακός οδηγός.

Στον ΠΑΟΚ περάσαμε σε όλους την λογική παιχνίδι με παιχνίδι. Διαβάζεις ΠΑΟΚτσήδες στα social και όλοι με μία φωνή λένε «την Κηφισιά να κερδίσω». Η Ευρώπη παρκαρίστηκε μέχρι τον Μάρτιο και η στόχευση είναι απλά το επόμενο παιχνίδι.

Τα μομέντουμ για ΑΕΚ και ΠΑΟ δεν είναι καλά. Η Ένωση έχει χάσει το βασικό της ατού, το βάθος. Οι πολλοί τραυματισμοί την έχουν βγάλει από τα νερά της, δεν μοιράζεται ο αγωνιστικός χρόνος όπως πέρυσι, δόθηκαν και δέκα παιχνίδια παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσει στη συνέχεια, αλλά η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι αυτή. Παρότι και τότε είχε τραυματισμούς αλλά με λιγότερα παιχνίδια.

Στον ΠΑΟ η κρίση είναι λιγότερο ποδοσφαιρική από πνευματική. Η διαχείριση των κρίσεων, είναι τραγικές και ως απλός παρατηρητής καταλαβαίνω πως μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο περίγυρος παρά η ομάδα. Και σήμερα, καλείται ο Γιοβανοβιτς να πάρει αποφάσεις που ή θα του χαλάσουν το γκρουπ για να υποστηρίξει τα θέλω του περίγυρου ή θα βάλει τον τελευταίο απέναντί του. Η έλλειψη πρωταθλήματος εδώ και 13 χρόνια σε συνδυασμό με τον τρόπο που χάθηκε πέρυσι, λυγίζει πνευματικά τον Παναθηναϊκό.

Και φτάνουμε στον Ολυμπιακό. Τον υπεύθυνο για το γεγονός πως ο κόσμος αδυνατεί να παρακολουθήσει από κοντά αυτό το εκπληκτικό πρωτάθλημα. Τι ακολούθησε μετά την τεχνητή κρίση που επιχείρησε; Μία ποινή χάδι για την μπούκα στον Βόλο, ένα κερδισμένο παιχνίδι με αμφισβητούμενο πέναλτι στις Σέρρες και μία πρόσληψη.

Αν λοιπόν πρέπει να υποστούμε τα άδεια γήπεδα εξαιτίας του Ολυμπιακού και αυτός να συνεχίζει να κάνει το παιχνίδι τοξικότητας χωρίς κανένα κόστος, τότε η κυβέρνηση επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν πως οι κουμπαριές δεν χαλάνε για τα… ποδόσφαιρα.

Και η παθητικότητα που συνειδητά είχαν οι ομάδες μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις, θα πρέπει να γίνει επιθετικότητα.

Οι ΠΑΕ, έχουν αποδεχτεί προς στιγμήν το συγκεκριμένο σκηνικό θέλοντας μετά τις γιορτές να τα βάλουνε κάτι και να δούμε πως θα το στρώσουν. Κάνουν ένα βήμα πίσω για να δούνε πως θα μπορέσουν να κάνουν περισσότερα μπροστά.

Από το ποδόσφαιρο ζούμε χιλιάδες οικογένειες και κάπου έχουμε βαρεθεί να παίζουν με το ψωμί μας επιχειρηματίες με τυχοδιωκτισμό.

Παράλληλα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ένα αποκούμπι διασκέδασης στη διάρκεια της αρκετά πιεστικής καθημερινότητάς τους.

Η κυβέρνηση οφείλει στην εποχή της παντοκρατορίας της, να αδειάσει αυτούς που την εκθέτουν. Αυτή δείχνει αδύναμη και αυτή εκτίθεται στα μάτια όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.  

ΥΓ Γράφτηκε πως στην Τρίπολη δεν αφήσαν τους δημοσιογράφους να βγούνε από τα μπουθ τους στη διάρκεια του ημιχρόνου. Ο καλός συνάδελφος μάλλον είχε κακή ενημέρωση, μιας και εγώ μια χαρά βγήκα και κανένας δεν μου είπε τίποτα. Είναι κρίμα, να σπιλώνουμε ανθρώπους που μας έχουν συμπεριφερθεί άψογα όποτε και να βρεθήκαμε εκεί τα τελευταία 17 χρόνια που ο Αστέρας βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία. Η εντολή της κυβέρνησης και όχι των ανθρώπων του Αστέρα, ήταν να μη κυκλοφοράμε στη κερκίδα την ώρα του αγώνα, κάτι που τηρήθηκε. Τα υπόλοιπα είναι απλά ψέματα και χωρίς λόγο. 

Τα μομέντουμ και οι συγκυρίες