MENU

Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Παναθηναϊκός με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του, όχι έχασε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά έφθασε ένα βήμα πριν από την καταστροφή, την μη συμμετοχή του στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Η ομάδα ήταν σε ελεύθερη πτώση και στα τελευταία τρία παιχνίδια είχε τρεις ισάριθμες ήττες δεχόμενη τρία γκολ αντί για πέντε από την ΑΕΚ, τέσσερα γκολ αντί για πέντε από τον ΠΑΟΚ και ένα γκολ από τον Αρη μέσα στην Λεωφόρο, όπου ουσιαστικά έχασε και τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Το χειρότερο από όλα είναι, ότι η ομάδα όχι μόνο δεν παρουσίασε καμία βελτίωση από τον Δεκέμβριο και μετά, αλλά οι αριθμοί έδειχναν, ότι πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Περισσότερες ευκαιρίες έκαναν οι αντίπαλοι στον Παναθηναϊκό, λιγότερες ευκαιρίες έκανε ο Παναθηναϊκός στους αντιπάλους και όσο πέρναγε ο καιρός έπεφτε και η ένταση και το πρέσινγκ.

Η αρχική σχέση των παικτών με τον προπονητή και ο μήνας του μέλιτος πέρασε γρήγορα. Ο Τερίμ όσο πέρναγε ο καιρός ακύρωνε όλο και περισσότερους παίκτες, τους απαξίωνε με τον τρόπο του και με τις δηλώσεις του(όπως μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ)αλλά πλέον έχει χάσει και αυτούς που έπαιζαν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες συνυπήρχαν αναγκαστικά Τερίμ και παίκτες, αφού ο Τούρκος τεχνικός δεν πίστευε στους παίκτες και οι παίκτες σε αυτόν. Η υγεία στα αποδυτήρια, που με τόσο κόπο έχτιζε ο Παναθηναϊκός για δυόμισι χρόνια πήγε περίπατο και τα αποτελέσματα τα είδαμε.

Η απόφαση για να μην συνεχίσει ο Τερίμ και τη νέα σεζόν είχε ληφθεί, αλλά πλέον ειδικά μετά το βαρύ 3-0 από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό σκεφτόντουσαν να γίνει η αλλαγή άμεσα. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε και έχει μία πολύ καλή σχέση με τον Τερίμ και δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για αυτόν. Την πήρε οριστικά μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και έκανε δεκτές και τις εισηγήσεις των συνεργατών του, που του περιέγραψαν μία κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Αυτό που ήθελαν στον Παναθηναϊκό ήταν να έρθει άμεσα ένας προπονητής, που δεν θα χρειαστεί χρόνο σε μία αποστολή καμικάζι. Δεν θα μπορούσε να ήταν ξένος, που δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα με τον κίνδυνο να καεί και για του χρόνου και σωστά ελήφθη η απόφαση να έρθει για αυτά τα δύο παιχνίδια ο Χρήστος Κόντης.

Στα 2,5 χρόνια, που ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού δίπλα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς , ο Χρήστος έκανε σπουδαία δουλειά σε όλα τα θέματα. Και στην διαχείρηση στα αποδυτήρια και σε τακτικά θέματα. Πριν λίγους μήνες ανέλαβε και έφερε σε πέρας μία δύσκολη αποστολή να σώσει τον Βόλο με συνεχόμενες νίκες και μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο μέσα σε λίγες ημέρες.

Αυτή η αποστολή είναι πιο δύσκολη, για τον ίδιο. Διότι τα παιχνίδια είναι δύο, είναι φωτιά και πρόκειται για αποστολή καμικάζι. Για τον Παναθηναϊκό ήταν η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή, για τον Κόντη είναι μία μεγάλη πρόκληση. Οι παίκτες τον αγαπάνε και είναι δεδομένο ότι η παρουσία του και μόνο στα αποδυτήρια θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία της ομάδας, που είναι το κυριότερο αυτή την στιγμή.

Μπορεί στα δύο παιχνίδια, που μένουν να μην τα καταφέρει, διότι το ένα είναι με τον Ολυμπιακό, που θέλει δύο αποτελέσματα για να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν και το άλλο Σάββατο είναι ένας τελικός κυπέλλου με τον Αρη, που όλα μπορεί να γίνουν. Αν τα καταφέρει, όμως, θα είναι μία σπουδαία επιτυχία για τον ίδιο τον Χρήστο, που θέλει να συνεχίσει την καριέρα του πλέον σαν πρώτος προπονητής και μία μεγάλη ανακούφιση για τον Παναθηναϊκό, που θα κλείσει καλά μία σεζόν, που οδηγούταν στην καταστροφή.

Αυτό, που χρειάζονται ο Κόντης και οι παίκτες την Κυριακή είναι την στήριξη του κόσμου σε αυτή την μεγάλη μάχη που θα δοθεί. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο.

*Μαζί με τον Κόντη στο πλευρό του θα είναι ο Αλέξανδρος Τζόλης, που ταίριαξε άμεσα μαζί του στην πρώτη τους συνεργασία στον Βόλο.

*Ο χειρισμός της λύσης της συνεργασίας με τον Τερίμ ήταν άψογος σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με τον Γιοβάνοβιτς και τα είχαμε πει και τότε, όπως από τότε είχα πει ότι ήταν μία λάθος απόφαση. Πρώτα ενημερώθηκε ο Τερίμ και μετά διέρρευσε η είδηση της λύσης της συνεργασίας. Με απόλυτο σεβασμό, όπως πρέπει να γίνεται πάντα.

*Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το παρελθόν και τι έχει πετύχει ο Τερίμ στην καριέρα του. Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε στην πράξη, ότι δεν κόλλησε στον Παναθηναϊκό και ότι έχει μείνει πίσω προπονητικά, κυρίως, όμως με την συμπεριφορά του «δεν σας βλέπω» έχασε μέσα σε λίγους μήνες τα αποδυτήρια.

Δεν πήγαινε άλλο με Τερίμ, σωστή η απόφαση για Κόντη!