MENU

Η ξεφτίλα που βίωσαν από την σκευωρία της πολυιδιοκτησίας, προφανώς και δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Υπό την ανοχή της κυβέρνησης που πλέον έχει ακέραιη την ευθύνη για όσα συμβαίνουν σε βάρος του ΠΑΟΚ και του ιδιοκτήτη του, έστησαν νέο σκηνικό προκειμένου να εκδικηθούν την ασπρόμαυρη ΠΑΕ για την νίκη της στο CAS και παράλληλα, να δημιουργήσουν νέο καθεστώς ομηρίας, στο οποίο αισιοδοξούν να εγκλωβίσουν τον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Η απελπισία που διέπει την προσπάθεια τους να προκαλέσουν εκ νέου προβλήματα στον ΠΑΟΚ και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, τους οδήγησε σε λανθασμένες αποφάσεις και πρόχειρα κατασκευασμένες κατηγορίες, για να στηρίξουν την σκευωρία, όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια.

Η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Σαββίδη, αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η απόπειρα να χτυπήσουν την οικογένεια Σαββίδη και κατ΄ επέκταση τον Δικέφαλο, θα πέσει στο κενό.

Τα συμπεράσματα είναι δυο. Αρχικά η μανία του συστήματος να σταθεί εμπόδιο στον ΠΑΟΚ, ακόμα και σε μια χρονιά που η ομάδα –μέχρι τώρα τουλάχιστον- δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους. Είναι προφανές πως ανησυχούν για το μέλλον και φυσικά, την προοπτική κατασκευής νέου γηπέδου που είναι νομοτελειακό πως θα απογειώσει την ομάδα.

Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά τον ασπρόμαυρο οργανισμό. Όπως πολλές φορές έχω επισημάνει, η ανάγκη για συσπείρωση και ενότητα, δεν λείπει ποτέ όταν απέναντι σου έχεις μια οργάνωση (πολλών… αποχρώσεων) που θεωρεί τον ΠΑΟΚ και την οικογένεια Σαββίδη, τους χειρότερους εχθρούς της.

Η αναγέννηση του ΠΑΟΚ ενοχλούσε, ενοχλεί και θα εξακολουθήσει να ενοχλεί. Για τον ασπρόμαυρο οργανισμό αποτελεί μονόδρομο η ενότητα απέναντι σε ένα σύστημα που δεν θα ησυχάσει όσο ο Ιβάν Σαββίδης παραμένει διοικητικός ηγέτης και οικονομικό στήριγμα του Δικεφάλου.

Θέλω να πιστεύω πως και ο τελευταίος αφελής, αντιλήφθηκε πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει στον ΠΑΟΚ η εσωστρέφεια και η απαξίωση που καταγράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν υπάρχει ένα τόσο ισχυρό μέτωπο απέναντι στην ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του, καλούνται να δώσουν άλλη μια μάχη, εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το στόχο που εξυπηρετούν οι ποταπές κινήσεις τους. Είναι προφανές πως ονειρεύονται την αποχώρηση της οικογένειας Σαββίδη, τόσο από τον ΠΑΟΚ όσο και από τις επιχειρήσεις που απέκτησε και ελέγχει στην Ελλάδα.

Με δεδομένη την επιστροφή παικτών και τεχνικής ηγεσίας στις προπονήσεις και ενόψει της προετοιμασίας που ξεκινά από την Πέμπτη, αυτό  που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ είναι να μη πέσει στη παγίδα και πιστέψει πως τελείωσαν τα δύσκολα και πλέον μπαίνει στην ευθεία, γιατί η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και ιδιαίτερη, όταν είναι γνωστό πως διανύει μια περίοδο μετάβασης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης παίκτες όπως ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας, οφείλουν όλοι να τους προστατεύσουν, την ώρα που πέφτουν (δικαιολογημένα) όλα τα φώτα πάνω τους.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ οφείλει στήσει ένα δίχτυ  ασφαλείας, που θα κρατήσει τους μικρούς πέρα και έξω από κινδύνους και πειρασμούς. Τα πολλά φώτα λάμπουν αλλά και θαμπώνουν, γι αυτό το νου σας στους δυο νεαρούς.

Βάλτε τα φίλτρα σε ενέργεια γιατί οι παγίδες καραδοκούν. Η συνέχεια, μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερη, αρκεί να γίνει δουλειά με σοβαρότητα, υπομονή, επιμονή και φυσικά την απαραίτητη ενίσχυση.

ΠΑΟΚ και Σαββίδης οι μεγάλοι εχθροί
EVENTS