MENU

Σε «talk of the town» εξελίχθηκε ο Δημήτρης Μάνος από το βράδυ της Δευτέρας (29/10) στον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί άλλωστε, από την στιγμή που ο 24χρονος επιθετικός έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά στην οποία ψήνονταν η πειραϊκή ομάδα και με ένα προσωπικό γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης έδωσε το «τρίποντο» στους «ερυθρόλευκους».

Ο Μάνος ήταν την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στη Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το SDNA απευθύνθηκε στον άνθρωπο που επί της ουσίας ανακάλυψε τον Έλληνα φορ και τον έβγαλε στο προσκήνιο τη σεζόν 2015-16 για λογαριασμό του Εργοτέλη.

Ο Σταύρος Λαμπράκης, τιμ μάνατζερ της κρητικής ομάδας, εκθειάζει την ερωτική σχέση (όπως την χαρακτηρίζει) του Μάνου με τα δίχτυα και συγχρόνως, υποστηρίζει πως διαθέτει όλο το «πακέτο» προκειμένου να παλέψει και να κερδίσει την καθιέρωσή του στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Ολυμπιακού.

«Την περίοδο 2015-16 ο Εργοτέλης έπαιζε στη Β΄Εθνική. Τότε μου πρότεινε κάποιος μάνατζερ να πάρουμε τον Μάνο δανεικό για ένα χρόνο από τη Βέροια.

Ο παίκτης ήταν εκείνη την περίοδο ενεργό μέλος της Εθνικής Ελπίδων κι αυτό αποτελούσε για μένα ένα επιπλέον κίνητρο να τον τσεκάρω και εν τέλει να τον φέρω στο Ηράκλειο.

Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως διέθετε το γκολ, αγωνιζόμενος ως σέντερ φορ ή ως δεξιός επιθετικός. Με τον Εργοτέλη εξελίχτηκε, σημειώνοντας 6 γκολ σε 18 παιχνίδια.

Το επόμενο καλοκαίρι όταν πήγα στον ΟΦΗ αποτέλεσε την πρώτη μου μεταγραφική εισήγηση. Την πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ έβαλε 10 γκολ και την επόμενη απογειώθηκε στα 27 τέρματα, έχοντας μια σταθερή ανοδική πορεία. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που διαθέτει ερωτική σχέση με τα δίχτυα» τονίζει ο Σταύρο Λαμπράκης αναφορικά με την γνωριμία του με τον Μάνο και τις κοινές θητείες τους σε Εργοτέλη και ΟΦΗ».

Όσον αφορά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει:

«Όταν ένας ποδοσφαιριστής βάζει 27 γκολ στη Β΄Εθνική αυτό από μόνο του φτάνει για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων. 27 γκολ σε μια χρονιά, δεν τα βάζουν πολλοί παίκτες και δεν είναι κι εύκολο.

Περίμενα πως θα κάνει μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα. Το ερώτημα από την στιγμή που πήγε στον Ολυμπιακό, ήταν αρχικά να καταφέρει σε πρώτο χρόνο να παραμείνει στο ρόστερ και να μην φύγει δανεικός.

Από την στιγμή που το πέτυχε, το επόμενο βήμα ήταν να διεκδικήσει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής.

Σε τρία ματς μετράει δύο γκολ και είμαι σίγουρος πως τα καλύτερα έρχονται. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα κι έχει μεγάλη πίεση. Ο Δημήτρης όμως έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου επιθετικού. Διαθέτει δύναμη, ταχύτητα, πάθος και κυρίως γνωρίζει καλά την…τέχνη του σκοραρίσματος.»

«Ερωτική η σχέση του Μάνου με τα δίχτυα, θα καθιερωθεί στον Ολυμπιακό»