MENU

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και απομένουν 12 ημέρες για το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς, με τον Άρη να έχει ακόμα 4 «ban» σε ισχύ και ένα ρόστερ με κενά και παίκτες που δεν είναι στην προετοιμασία. Μπορεί ο προβληματισμός που υπήρχε στην αρχή του καλοκαιριού να έχει δώσει την θέση του στην αισιοδοξία αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι το «4» να γίνει μηδέν, μέχρι ο Σούλης Μαρκόπουλος να έχει ένα κανονικό ρόστερ στην διάθεση του για να μπορεί να κάνει έστω και ένα «οικογενειακό διπλό», τότε πρέπει άπαντες να είναι σε εγρήγορση.

Από τις 8 υποθέσεις που είχαν πάει στην FIBA, αυτές των Σκορδίλη και Μπάκνερ ήταν οι ευκολότερες, του Έλληνα σέντερ μάλιστα έχει κλείσει αφού έχει εξοφληθεί εδώ και δύο χρόνια. Οι άλλες δύο που φαίνεται ότι... σβήστηκαν είναι των Ντραγκίσεβιτς και Σανικίντζε, οπότε απομένουν αυτές των Κάμινγκς, Μαρμπ, Καββαδά και Τζένκινς.

Λογικά η καθυστέρηση για τους δύο πρώτους υπάρχει γιατί η FIBA θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί τους, του Καββαδά εφόσον υπογράψει θα κλείσει και αυτή, οπότε μένει μόνο του Τζένκινς. Εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα και αναφέρομαι κυρίως στον χρόνο που θα απαιτηθεί μέχρι η FIBA να μιλήσει με τον Αμερικανό και να τον πείσει να δεχθεί το διακανονισμό του Άρη. Απομένουν 12 ημέρες και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Κι εδώ εντοπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα ενόψει του πρωταθλήματος. Αν αργήσει η επικοινωνία με τον Τζένκινς, κάτι που δεν είναι στο χέρι του Άρη, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο να κατέβει ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με επτά παίκτες. Αν λυθούν τα «ban», θα είναι επιτυχία του Γουλιέλμου. Αν δεν προλάβει όμως να το πετύχει πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τότε θα είναι καθαρά δική του αποτυχία. Γιατί αυτό που κάνει εδώ και έναν μήνα, θα μπορούσε να το κάνει αρκετό καιρό πριν. Βέβαια μπορεί τότε να μην είχε τα χρήματα που προφανώς έχει τώρα και πληρώνει. Αλλά σύμφωνα με δική του δήλωση είχε 125.000 ευρώ που ήταν το 50% που απαιτούνται, άρα και πάλι θα μπορούσε να τα λύσει.

Καλό θα είναι λοιπόν να κρατήσουν οι... χοροί και οι δηλώσεις περί άρσης του «ban» μέχρι να σβήσουν οριστικά και κατεβάσει κανονικό ρόστερ ο Άρης στο πρωτάθλημα.

Βέβαια την ώρα που γίνεται η προσπάθεια για την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών, το ρόστερ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που εφόσον ο Άρης είχε αποφασίσει να πάρει με το «plan b», δηλαδή με παίκτες εκτός «ban», θα έπρεπε ήδη όλοι οι παίκτες να είναι εδώ.

Σίγουρα η υπόθεση Μποχωρίδη επηρέασε τον σχεδιασμό από θέμα χρόνου, αλλά τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσαν να έχουν κλείσει μεταγραφές και οι παίκτες να είναι ήδη στην Θεσσαλονίκη. Αναφέρομαι στις υποθέσεις των Ντραγκίσεβιτς και Κάουελς για τις οποίες ενημέρωσε πρώτο το SDNA, δύο παίκτες με τους οποίους υπάρχουν συμφωνίες και ουσιαστικά κλείνει το 95% του ρόστερ. Η καθυστέρηση που παρατηρείται όμως μπορεί να επηρεάσει τις υποθέσεις αρνητικά.

Για τον Κάουελς ο Άρης περιμένει την απάντηση του Κρόφορντ, ο οποίος ναι μπορεί να κάνει την διαφορά στο σκοράρισμα, ναι μπορεί να τραβήξει κόσμο άρα και διαρκείας, αλλά έχει υψηλές απαιτήσεις, θέλει «buy out» μέσα στην χρονιά και μερικές μέρες ακόμα για να απαντήσει. Πέρα από το οικονομικό λοιπόν, υπάρχει το θέμα τυ χρόνου, γιατί αν απαντήσει την Παρασκευή, θα θέλει και μερικές ημέρες για να έρθει, με τον πρώτο αγώνα στις 28 Οκτωβρίου. Υπάρχει και το θέμα του «buy out», κάτι που και με βάση την προιστορία του συγκεκριμένου αθλητή στην Ευρώπη, σημαίνει ότι δεν μπορείς να ποντάρεις πάνω του με σιγουριά, να χτίσεις την ομάδα γνωρίζοντας ότι μπορεί να φύγει οποιαδήποτε στιγμή.

Για την περίπτωση του Ντραγκίσεβιτς, το θέμα κολλάει στο συμβόλαιο του Γκάγκιτς. Είναι λογικό η πλευρά του Σέρβου σέντερ να μην είναι τόσο θετική στην διακοπή της συνεργασίας, γιατί πολύ απλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτή την στιγμή και ως τραυματίας να βρε συμβόλαιο. Εδώ θα πρέπει να πάρει άμεσα απόφαση ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Γιατί το θέμα είναι της διοίκησης, ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει πάρει την απόφαση του και θέλει τον Ντραγκίσεβιτς. Βέβαια ο Άρης μπορεί να έχει και επτά συμβόλαια, έχει καταθέσει μόνο ένα μέχρι στιγμής στον ΕΣΑΚΕ αυτό του Μιλόσεβιτς, αλλά τα... κουκιά δεν βγαίνουν.

Μιλώντας για... κουκιά, πολλά ακούγονται για την επιμονή στο θέμα του Γιάνκοβιτς και πως θα πληρωθούν αυτοί οι παίκτες, όταν το μπάτζερ σύμφωνα κατά δήλωση Γουλιέλμου θα είναι 500.000 ευρώ, νούμερο που αναμένεται να ξεπεραστεί. Αυτό είναι κάτι που ξέρει ο ίδιος ο Γουλιέλμος, αλλά σαφέστατα λόγω της κατάστασης απαγορεύεται να γίνει και ένα ευρώ νέο χρέος.

Καλό θα είναι λοιπόν με 4 «ban» και ανοιχτό... ρόστερ, να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί. Όταν θα λυθούν τα θέματα, θα πάρουν τα... μπράβο αυτοί που πρέπει. Μέχρι τότε όμως χαμηλά το κεφάλι.

Υ.Γ.1: Το πρόβλημα του Γκάγκιτς δεν είναι κάτι καινούργιο. Την πρώτη μέρα που ήρθε ο Σέρβος πήγε για εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε η τενοντίτιδα. Άρα και ήρθε με πρόβλημα και το ήξεραν στον Άρη. Το θέμα είναι τι έκαναν...

Υ.Γ.2: Επιτέλους ξύπνησαν στην ΚΑΕ στο θέμα των διαρκείας και την προώθηση τους. Δηλαδή ήταν τόσο δύσκολο να βγει ένα ραδιοφωνικό σποτάκι; Είναι τόσο δύσκολο να ανεβάζεις κάθε μέρα ένα θέμα στα social media για να κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου; Αν δεν μπορεί το συγκεκριμένο τμήμα της ΚΑΕ να σκεφτεί κάτι, ας δει τι κάνει ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Γιατί η ατάκα «να έρθει να πάρει ο κόσμος», χωρίς να υπάρξει το παραμικρό που να θυμίζει ότι έχουν κυκλοφορήσει τα διαρκείας, δεν πιάνει πια...

Υ.Γ.3: Νέα αρχή στον Α.Σ. με τον Λευτέρη Αρβανίτη στην θέση του προέδρου. Δύσκολη η αποστολή του, πρέπει να έχει την στήριξη όλων.

Υ.Γ.4: Η στήλη συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής στο SDNA. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν με πρώτο και καλύτερο τον Σταύρο Κόλκα, τα παιδιά του γραφείου της Θεσσαλονίκης (το μοναδικό ανταποκριτικό γραφείο στην πόλη μας από Μέσο της Αθήνας) και φυσικά την διοίκηση του σάιτ. Συνεχίζουμε προσπαθώντας για την αντικειμενική, έγκυρη ενημέρωση για τα θέματα του μπασκετικού Άρη και όχι μόνο.

Ας κρατήσουν οι... χοροί
EVENTS