MENU

Μερικές φορές στη ζωή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να προσπαθήσεις. Και ο Γιώργος το έκανε… Έδωσε όλη του την ψυχή, όλη του την καρδιά, όλο του το είναι για μια θέση στην αιωνιότητα. Το όνειρο όμως, τελείωσε νωρίς. Κι ας έμοιαζε ότι θα κρατήσει για πάντα. Έτσι συμβαίνει με τα όνειρα, έτσι συμβαίνει συχνά με τις σχέσεις! Tell them it’s me who made you sad, tell them the fairytale gone bad. Ποτέ πια αυτοί οι στίχοι δε θα έχουν το ίδιο νόημα. Γιατί αλλιώς τα έλεγε ο Ντέιβιντ Μπλατ και αλλιώς τα έφερε η ζωή.

«Αυτό που έχει κάνει ο Γιώργος Μπόγρης στα τελευταία παιχνίδια με τον σημαντικό χρόνο που του έχει δοθεί δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι και τι προσωπικότητα και χαρακτήρα έχει. Και να σας πω την αλήθεια, είμαι στον χώρο πολλά χρόνια όπως ξέρετε και με την θέληση του Θεού θα παραμείνω για κάμποσα ακόμα, αλλά όπου πάω θα πάρω μαζί μου αυτόν τον παίκτη. Για αυτό και ο Ολυμπιακός τον πήρε πριν έρθω εγώ. Γιατί το κατάλαβαν αυτό. Είναι αυτό που θέλει η ομάδα. Πρώτα χαρακτήρας και μετά όλα τα άλλα έρχονται...».

Αλλά όπως λέει και το γνωστό άσμα: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα 'πες με το πρώτο σου το γάλα», για να προσθέσει με νόημα ο στίχος «Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια».

Τον Ιανουάριο, το «παραμύθι» ήταν στα καλύτερά του. Ο Ντέιβιντ Μπλατ εκθείαζε τον Γιώργο Μπόγρη και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το είχε κάνει και στα αποδυτήρια μετά το ματς με την Μπασκόνια, το είχε κάνει και σε άλλες αφορμές, όμως σύντομα η εμπιστοσύνη χάθηκε. Ήρθε η στιγμή που ο Μπόγρης δεν έπαιξε δευτερόλεπτο και σε σχετική ερώτηση ο Μπλατ απαντούσε «ό,τι έκανα ήταν για να κερδίσω» (σ.σ. «I coached to win) και φυσικά ήρθε η χθεσινή στιγμή. Ο Γιώργος Μπόγρης δε θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Το πώς και το γιατί επιδέχονται πολλών ερμηνειών. Η απόφαση πάντως του Μπλατ αποδεικνύει ότι πολλές φορές τα λόγια είναι για να τα παίρνει ο άνεμος. Για όλους τους αθλητές, μοναδικός καθρέφτης στο τέλος της ημέρας αποτελεί το παρκέ. Κι ο Μπόγρης στον Ολυμπιακό αδίκησε τον εαυτό του και την έντιμη, μεγάλη προσπάθεια που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...