MENU

Η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της ΑΕΚ δρομολογεί εξελίξεις και στο αγωνιστικό πλάνο-σχεδιασμό της Ένωσης. Στην επίσημη παρουσίαση του από την ομάδα, ο νέος head coach Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε στην ανάγκη στροφής στην αξιοποίηση των Ελλήνων παικτών, τόσο των πιο έμπειρων ηλικιακά όσο και των νεαρών που ήδη αποτελούν «κτήμα» της ΑΕΚ. Μία επιλογή που θα «χτίσει» το ρόστερ των επόμενων χρόνων σε πιο στέρεη βάση, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη για την καθιέρωση ομοιογένεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η πρώτη μεταγραφή των «κιτρινόμαυρων» στην νέα εποχή του μπασκετικού τμήματος. Όπως έγινε γνωστό την χθεσινή ημέρα, ο Βασίλης Τολιόπουλος προβάρει την φανέλα της ΑΕΚ, όντας μάλιστα προσωπική επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Έλληνας τεχνικός εμπιστεύεται τον 23χρονο γκαρντ για την περιφερειακή γραμμή της ΑΕΚ, έχοντας άλλωστε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας.

Ο Τολιόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου, «το βάπτισμα του πυρός» ωστόσο στα επαγγελματικά παρκέ ήρθε με την φανέλα του Ικάρου Καλλιθέας την σεζόν 2013-14 σε ηλικία μόλις 17 ετών. Η αγωνιστική του καθιέρωση ήρθε την επόμενη χρονιά όταν έκανε... το αγροτικό του στον Κολοσσό Ρόδου στον οποίο πήρε και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Οι ελπιδοφόρες εμφανίσεις του στους «θαλασσί» σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές εμφανίσεις στις Εθνικές ομάδες αποτέλεσαν διαβατήριο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015. Στο γενικότερο πλάνο στήριξης των νεαρών παικτών, οι «ερυθρόλευκοι» επένδυσαν με πολυετές συμβόλαιο στον διεθνή γκαρντ. Παρόλα αυτά, η πληθώρα περιφερειακών στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έδωσε στον Τολιόπουλο τις ευκαιρίες που χρειαζόταν για να «ξεδιπλώσει» το ταλέντο του.

Στα μέσα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, ο Τολιόπουλος αποφασίζει να μετακομίσει στον Άρη ούτως ώστε να βρει χώρο για να δράσει. Στους Θεσσαλονικείς του Γιάννη Καστρίτη περιβάλλεται από εμπιστοσύνη και αποτελεί ενεργό μέλους του rotation.

https://www.youtube.com/embed/NPho_o5rYiM

Η ικανότητά του στο σουτ αποτελεί το σημαντικότερο προσόν του 23χρονο άσου, ο οποίος βάζει το δικό του λιθαράκι προκειμένου να κλείσουν με θετικό πρόσημο την σεζόν οι «κίτρινοι».

Πλέον, ο Τολιόπουλος ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην ΑΕΚ, όπου θα συναντήσει τον άνθρωπο με τον οποίο έχει ευχάριστες αναμνήσεις. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ως ομοσπονδιακός προπονητής του Τολιόπουλου, βρέθηκε στις Εθνικές ομάδες με τον διεθνή γκαρντ και πανηγύρισε μαζί του το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-20 β' κατηγορίας το οποίο διεξήχθη στην Χαλκίδα το 2016. Μία πετυχημένη συνεργασία που θέλουν να αποκτήσει και... κιτρινόμαυρο υπόβαθρο.

Βασίλης Τολιόπουλος, σε δράση (vid)