MENU

Εάν χτυπήσει το τηλέφωνο σας μέχρι τις εκλογές φίλοι μου και δείτε άγνωστο νούμερο μην το σηκώσετε. Ή από την Herbalife θα είναι για να σας ρωτήσουν αν δοκιμάσατε το νέο τσάι φασκόμηλο με έξτρα γκότζι μπέρι ή ο πρόεδρος των επενδύσεων για να σας ρωτήσει αν επιθυμείτε να σας στηρίξει. Δεν χρειάζεται να ξέρετε εσείς σε τι. Το ξέρει αυτός και αυτό αρκεί. Όπως καλή ώρα πριν λίγες μέρες που είδε φως στην ΚΑΕ και μπήκε να τη στηρίξει χωρίς να του το ζητήσει κανείς (λογικά θα προσφέρθηκε να πληρώσει το νοίκι όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις του). Κάτι τέτοια κάνει ο μπαγάσας και τους σκλαβώνει τους ψηφοφόρους του:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει εμπιστοσύνη στους αδερφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι ανέλαβαν μόνοι τους το βάρος της ομάδας μπάσκετ, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, από αγωνιστική και οικονομική άποψη, πλήρωσαν όλα τα χρέη που βρήκαν, επένδυσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ και οδήγησαν την ομάδα μας σε μοναδικές επιτυχίες. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν την απόλυτη στήριξή μας, στην προσπάθεια τους να επαναφέρουν την ομάδα μας στην κορυφή και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Αν έχουν λίγο χιούμορ οι Αγγελόπουλοι θα πρέπει να βγάλουν και αυτοί με τη σειρά τους μια ανακοίνωση για τον πρόεδρο στο ίδιο ύφος: «Ο συγγενής του Υψηλάντη έχει την απόλυτη στήριξή μας στην προσπάθεια του να επαναφέρει την ομάδα μας στην κορυφή (μετά από 2 χρόνια χωρίς γκρανκάσα) και είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στην περίπτωση που ο κύριος Μαρινάκης θελήσει να αποχωρήσει από την ΠΑΕ στο δεύτερο ημίχρονο κάποιου αγώνα, τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει εγκαίρως για να του δείξουμε τον τρόπο».

Πάντως για προεκλογική περίοδο και λίγα έταξε ο πρόεδρος: «Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πρέπει να είναι ήσυχος. Ό,τι και αν συμβεί, ο κ. Μαρινάκης είναι πάντα εδώ για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και αν και όποτε χρειαστεί, εγγυάται με την παρουσία του, ότι η ομάδα μπάσκετ θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως συμβαίνει και με την ποδοσφαιρική ομάδα». Τώρα ηρέμησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Να φύγουν δηλαδή οι Αγγελόπουλοι που έχουν τον Ολυμπιακό δεύτερο στην Ελλάδα και στους 16 της Ευρωλίγκας για να έρθει ο πρόεδρος να τον έχει (δίχως κόζια) δευτερότριτο στην Ελλάδα και στους 32 στην Ευρώπη όπως στο ποδόσφαιρο. Πολύ δελεαστική προοπτική. Αλλά πιο δελεαστικό ακόμα είναι το μήνυμα της επόμενης μέρας:

«Πάνω από όλα, ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πρέπει να είναι ενωμένος και όλοι εμείς δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν, να προσπαθεί να τον αποπροσανατολίσει και να τον διχάσει». Αυτό να λέγεται. Η ΠΑΕ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της για να κρατήσει ενωμένο τον κόσμο του Ολυμπιακού και μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα. Κάθε φίλος του θρύλου είναι ελεύθερος να υποστηρίζει τον παράγοντα και το κόμμα που επιθυμεί, αρκεί να συμφωνεί με το μότο της ΠΑΕ «Ο πρόεδρος και ο Κυριάκος να κερδάνε και οι υπόλοιποι να πα’ να μαυριστούν (στις ευρωεκλογές)».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Blog φίλοι μου ο πρόεδρος δεν έχει ρίξει ακόμα στο τραπέζι το δυνατό του χαρτί. Υπάρχει μια πρόταση που δεν θα μπορέσουν να αρνηθούν οι Αγγελόπουλοι. Ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που αν μπει συμπαίκτης τους στην ΚΑΕ θα μετράνε κούπες και Ευρωλίγκες με την ίδια συχνότητα που μετράει χο χο χο ο Κόκκαλης. Ποιος είναι; Μα φυσικά ο Χρήστος Πατσατζόγλου ο οποίος διαθέτει το know how στο εμπόριο αυθεντικών τροπαίων:

«Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Χρήστος Πατσατζόγλου, καθώς συνελήφθη για εισαγωγή κι εμπόριο “μαϊμού” προϊόντων! Ο “Πάτσα” εμφανίζεται να πωλούσε “μαϊμού” προϊόντα σε καταστήματα συμφερόντων του στην Αγία Βαρβάρα Αττικής και στη Χαλκίδα». Οι γνωστές συκοφαντίες των εξυγιαντών για να πλήξουν έναν ακόμα επενδυτή, ο οποίος σύμφωνα με τη ρήση του Αλέκου δεν έχει την παραμικρή ευθύνη: «Αυτός τα πούλαγε, εσείς γιατί τα παίρνατε;».

Τα λένε για να τον πλήξουν, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο «Πάτσα» είναι το ιδανικό πρόσωπο για να μπει συμπαίκτης δίπλα στους Αγγελόπουλους και να τους δώσει τα φώτα του. Σε ένα μήνα θα ‘χει φέρει στην ΚΑΕ 17 κούπες, 22 κύπελλα, 12 συλλεκτικά πέναλτι του Αλέκου και του Στέλιου, 2 τούφες άσπρο μαλλί Γαβαθιώτη, ενώ θα αναλάβει και το ντύσιμο των παικτών που θα φοράνε πλέον την τελευταία λέξη της μόδας. Μπλούζες Fuma, παπούτσια abidas και γυαλιά περιπτερέιμπαν.

Και το σημαντικότερο; Με «Πάτσα στη διοίκηση» θα παίρνει από την Αρμάνι ο Ολυμπιακός όποιον παίκτη θέλει, όποτε τον θέλει λόγω των πολύ καλών σχέσεων που έχει με τον Τζόρτζιο Αρμάνι (έχει ανοίξει υποκατάστημα στην Αγιά Βαρβάρα με αυθεντικά προϊόντα Emporio Χαρμάνι).

Το πολύ θετικό στην ιστορία φίλοι μου είναι ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού έχουν πεισμώσει τον πρόεδρο, ο οποίος βλέπει τους παίκτες να φεύγουν σαν τα τρένα και μελαγχολεί που χάνονται τέτοιες ευκαιρίες πώλησης. Αν είχε προλάβει να μπει στην ΚΑΕ εγκαίρως, ο Ουέμπερ τώρα θα ‘παιζε στη Μπενφίκα και ο Τουπάν θα ‘ταν συμπαίκτης του Πουλίδο (με 15 μύρια) στην Τσίβας.

Αναγκαστικά πλέον οι εξελίξεις επιταχύνονται γιατί σε καμιά εβδομάδα δεν θα τον χρειάζονται οι Αγγελόπουλοι για συμπαίκτη τον πρόεδρο, αλλά για παίκτη. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο θα παίζει πικ εν ρολ ο Μιλουτίνοφ με τον Τσουκαλά και ο Κώστας-Τσέλσι θα ταΐζει τον πρόεδρο μέσα στη ρακέτα για να παίζει το κουμπί του πουκαμίσου του με πλάτη τους αντίπαλους σέντερ. Με τέτοια brandnames στην Αδριατική Λίγκα θα ερημώσει η Ευρωλίγκα. Θα παρακαλάνε όλες οι μεγάλες ομάδες να πάνε στη Λίγκα των αδριατικών επενδύσεων για να παίζουν απέναντι στους κορυφαίους.

Ο συμπαίκτης που θα προτείνει ο Μαρινάκης στους Αγγελόπουλους