MENU

Χωρίς προλόγους: Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εναντίον του Βασίλη Σκουντή είναι απαράδεκτη! Τον στοχοποιεί κατά τρόπον άκρως επικίνδυνο και φανερώνει μια βαθιά καθεστωτική, επί της ουσίας φασίζουσα νοοτροπία, την οποία την έχουν οι περισσότεροι μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού αθλητισμού και κολακεύει τα ταπεινότερα ένστικτα του κοινού που λατρεύει να ξεσκίζει τους «Αλήτες – Ρουφιάνους».

Από την άλλη, βεβαίως, δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει εντύπωση. Ο Παναθηναϊκός δεν τιμώρησε τον Νίκο Παππά για τις δημόσιες ύβρεις τους σε δημοσιογράφους. Και το κοινό της ομάδας σε μεγάλο ποσοστό, τον αποθέωσε για αυτές. Θέλω να πω, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Το έχω γράψει, άλλωστε πολλές φορές. Οι οπαδοί βρίζουν τον κάθε πρόεδρο μόνο όταν βρίσκεται στην αντίπαλη ομάδα. Όταν βρίσκεται στη δική τους είναι πρώτος μάγκας!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι προσπαθεί να αλλάξει. Έχει καταφέρει αρκετά πράγματα. Στο ΟΑΚΑ ας πούμε έχουν πολύ καιρό να γίνουν τα έκτροπα που συμβαίνουν στο ΣΕΦ σχεδόν σε κάθε ντέρμπι των «αιωνίων». Προσωπικά, εντούτοις, δεν πείθομαι. Επικροτώ την προσπάθειά του. Απλώς πιστεύω ότι επί της ουσίας, δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

Και επειδή οι αλλαγές, οι αληθινές αλλαγές είναι δύσκολο πράγμα αλλά και επειδή ο ίδιος ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν τον θέλει αλλιώς.

Η προσδοκία για να μπει στην ποδοσφαιρική ομάδα, δεν οφείλεται, κατά τη γνώμη μου, στο πόσο σπουδαίος παράγοντας έχει αποδειχθεί στο μπάσκετ. Παρότι μια ομάδα με έξι ευρωπαϊκά, επί της προεδρίας του αρκείται στη μιζέρια των εγχώριων τίτλων και έχει να δει final four εδώ και χρόνια.

Η προσδοκία οφείλεται κυρίως στην συμπεριφορά του. Στο ότι και καλά δεν μασάει. Θα πάει στα κέντρα αποφάσεων και θα τους γ…ει. Και θα βγάλει και μια ανακοίνωση για τον κάθε «φλώρο» Σκουντή, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις συνέπειες. Τι δηλαδή, ο Μαρινάκης που «έτρωγε» τους σπίκερ του ΟΤΕ TV για πρωινό καλύτερος είναι;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος , στα μάτια του μέσου Ελληνάρα οπαδού, αποτελεί το πρότυπο της προεδράρας! Και οι ταλαιπωρημένοι από την εγκληματική ανυπαρξία του Γιάννη Αλαφούζου οπαδοί του ΠΑΟ, παθαίνουν ονείρωξη στην ιδέα της εμπλοκής του στο ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρόβλημα δεν είναι ο Γιαννακόπουλος. Το πρόβλημα είναι εμείς, πρώτοι από όλους, οι δημοσιογράφοι επιτρέπουν στον ίδιο, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και σε οποιονδήποτε άλλο νιώσει «αδικημένος», να μας στοχοποιεί κατά τρόπο απροκάλυπτο και χυδαίο.

Εμείς που δεν υπερασπιζόμαστε τον Σκουντή, δεν υπερασπιστήκαμε τον Σπυρόπουλο, τον Τσαϊνη, τον Ασβεστά. Εμείς που κατά βάθος δικαιολογούμε και τα όσα υπέστησαν – απολύσεις, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς, επειδή τα «ήθελε ο κώλος του» - ανάλογα με το ποια ομάδα υποστηρίζουμε. Δημοσιογράφος που δεν θίγεται όταν άλλος δημοσιογράφος στοχοποιείται κατ΄ αυτόν τον τρόπο, είναι η ντροπή του χώρου.

Προσέξτε μια λεπτή διαφορά: Υπάρχουν τύποι που δηλώνουν δημοσιογράφοι και επί της ουσίας είναι «εργολάβοι», θλιβερά τσιράκια των αφεντικών τους. Δεν είμαι ντε φάκτο υπέρ του συναφιού μας. Ούτε θεωρώ ότι ένας δημοσιογράφος ή ένα μέσο είναι ή πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής. Κάθε άλλο. Όταν λασπολογεί, συκοφαντεί, ψεύδεται συστηματικά, ασφαλώς ο εκάστοτε θιγόμενος έχει κάθε δικαίωμα (μη σας πω και υποχρέωση) να τον ξεμπροστιάσει.

Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο η απροκάλυπτη στοχοποίηση, επειδή απλώς «δεν μας άρεσε η περιγραφή του». Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού είναι ανοιχτό κάλεσμα σε βία. Και η απάντηση του ΟΤΕ – TV για μια ακόμη φορά θλιβερή. Υπακούοντας ουσιαστικά στις «εντολές» των Πρασίνων στέλνει τον Ρήγα Δάρδαλη στο ΟΑΚΑ για τον 5ο τελικό.

Τι θα έπρεπε να κάνει; Τι θα έκανε ένας Οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του; Δεν θα έστελνε κανένα. Τίποτα. Σιωπή. Δεν θέλετε τον Σκουντή; Εντάξει. Δεν τον στέλνουμε, όχι επειδή μας το λέτε εσείς αλλά για να μην κινδυνέψει. Αλλά περιγραφή το παιχνίδι δεν θα έχει.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Δεν είναι. Είναι απλώς οι βασικές αρχές που οφείλει να έχει μια κοινωνία για να μην γίνει ζούγκλα. Οι βασικές αρχές που οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε. Για να περισώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε.

Βλέπετε, αυτό που οι ανόητοι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι τόση ώρα δεν υπερασπίζομαι τον Σκουντη. Υπερασπίζομαι τους ίδιους...

Βυθιζόμαστε…