MENU

Για κάποιους, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Μητρόπολη για το ύστατο χαίρε στον Θανάση Γιαννακόπουλο ήταν μία έκπληξη.

Για όσους όμως γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις η παρουσία του Πρωθυπουργού ήταν μία λογική συνέχεια μίας ισχυρής σχέσης που σφυρηλατήθηκε επί σειρά ετών.

Οι έχοντες ισχυρή μνήμη, αλλά και οι πολύ παρατηρητικοί ίσως να είχαν εντοπίσει ένα ιδιαίτερο κομπολόι, με το οποίο ασχολούνταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ιδιαίτερα φορτισμένης συνεδρίασης της Βουλής με θέμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου.

Ένα παλιό κομπολόι, με πράσινες χάντρες, το οποίο δεν έφυγε στιγμή από τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσπαθούσε με αυτό τον τρόπο να καταπολεμήσει το άγχος και την νευρικότητα της βραδιάς εκείνης. Είναι το κομπολόι που κρατά στην κεντρική φωτογραφία.

Το χρώμα δεν είναι τυχαίο. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει παιδιόθεν τον Παναθηναϊκό και δεν έκρυψε ποτέ του ότι σε πιο μικρή ηλικία ήταν τακτικός θαμώνας στα γήπεδα, όπου αγωνιζόταν το τριφύλλι.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως το συγκεκριμένο κομπολόι αποτελεί δώρο του Θανάση Γιαννακόπουλου!

Για την ακρίβεια, όχι ένα… απλό δώρο, αλλά ένα δώρο με ανεκτίμητη συναισθηματική αξία και ιδιαίτερους συμβολισμούς. «Μου έφερε τύχη στη ζωή μου, στο δίνω για να σου φέρει και σένα», ήταν η ατάκα που συνόδευσε το συμβολικό δώρο.

Ένα κομπολόι που του είχε χαρίσει πριν από πολλά χρόνια η σύζυγος του, Ιωάννα και το οποίο χωρίς πολλές σκέψεις ο «τυφώνας» είχε δωρίσει με την σειρά του στον Έλληνα Πρωθυπουργό περίπου πριν από 1,5 χρόνο, δείγμα της μεγάλης εκτίμησης που έτρεφε προς το πρόσωπο του. Όχι όμως, μόνο στον ίδιο αλλά και στον Φοίβο, τον υιό του Αλέξη Τσίπρα, που είναι μεγάλος λάτρης του Παναθηναϊκού. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία του στα μικρά παιδιά και κάθε φορά που συναντούσε τον μικρό Φοίβο στο ΟΑΚΑ, άνοιγε πάντα έναν διάλογο για να τον γαλουχήσει στα... Παναθηναϊκά ιδεώδη και όχι μόνο.

Το κομπολόι λοιπόν, είναι ένα δώρο ζωής που ο Αλέξης Τσίπρας θα κουβαλάει μαζί του για να θυμάται την σχέση του με τον γνωστό για την γαλαντομία Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος σε αμέτρητες περιπτώσεις έκανε ανάλογα δώρα σε ανθρώπους που εκτιμούσε.

Όσο για την σχέση του Αλέξη Τσίπρα με το «τριφύλλι»; Αυτή μετεξελίχθηκε, αφού λόγω φόρτου εργασίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει και δεν θα μπορούσε φυσικά λόγω ιδιότητας να παρακολουθεί πια παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας από τις εξέδρες, όμως το... μήλο που έπεσε κάτω απ΄ τη μηλιά φροντίζει να κρατά τους δεσμούς ισχυρούς!

Ο Τσίπρας και το δώρο-κειμήλιο από τον Θανάση Γιαννακόπουλο!