MENU

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πρόταση να αναλάβει την Εθνική: «Είμαι ευγνώμων που και ο κ. Βασιλακόπουλος ενδιαφέρθηκε δύο φορές να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Εντούτοις τότε ήμουν καινούργιος στην ΤΣΣΚΑ, ήταν καινούργια τα παράθυρα και προβλημάτιζε την ομάδα ότι θα φύγω και δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια. Θεωρώ ότι τώρα οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες. Οταν συμφώνησα άλλωστε δεν υπήρχε η σκέψη να φύγω από την ΤΣΣΚΑ».

Για το όραμά του για την Εθνική: «Πρωταρχικός στόχος είναι να γίνουμε ομάδα, να γνωριστούμε καλύτερα και να έχουμε αγωνιστική ταυτότητα. Μια ταυτότητα που θα είναι αρεστή στον κόσμο, που του κόσμου θα του αρέσει να βλέπει την Εθνική και τους παίκτες. Ξεκινάμε από μία βάση, το καλοκαίρι οι παίκτες δίνουν τον εαυτό τους για την Εθνική ομάδα. Είδα μεγάλη όρεξη από τους παίκτες στις προπονήσεις μας στο Περιστέρι. Το παιχνίδι με την Αγγλία είναι τελείως διαφορετικό με την προετοιμασία που θα κάνουμε για το Ευρωμπάσκετ. Την υγεία μας να έχουμε γιατί ο κορονοϊός είναι σε μια έξαρση και χτυπάω ξύλο να είμαστε όλοι υγιείς».

Για την επικοινωνία με άλλους Έλληνες προπονητές: «Δεν περισσεύει κανείς. Και ο κ. Μπαρτζώκας και ο κ. Σφαιρόπουλος και ο κ. Πριφτης και άλλοι προπονητές, έχω συνομιλήσει με τον συνεργάτη του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ, κανείς δεν περισσεύει, μια ιδέα, μια κατεύθυνση... Γιατί εγώ θα κληθώ να διαχειριστώ αθλητές σε μικρό χρονικό διάστημα που εκείνοι τους διαχειρίζονται μέσα στη σεζόν. Δεν έχει να κάνει με την χρησιμοποίησή των αθλητών, αλλά με τους χαρακτήρες, την προσέγγιση... Δεν έχω μιλήσει ακόμα με όσους θέλω... Ο κ. Βόβορας τελείωσε τώρα τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Προμηθέα, της Λάρισας, είναι άνθρωποι στην ευρύτερη δεξαμενή της Εθνικής».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης πάντα έθετε τον εαυτό του στην διάθεση της Εθνικής. Αυτό το έχει αποδείξει. Με μεγάλες σεζόν και σε διάρκεια και σε επιτυχίες. Είναι κορυφαίος αθλητής, είναι  στην κορυφή του κόσμου μην ξεχνάμε, είναι προτέρημα για την Ελλάδα που ο Γιάννης έχει αυτή την ευαισθησία με την Εθνική. Εχει πει πολλές φορές ότι έχει κερδίσει προσωπικούς τίτλους αλλά και με την ομάδα του στο ΝΒΑ και θέλει να κερδίσει κάτι και με την ΕΘνική. Δεν είναι ο Γιάννης των 21, είναι ο Γιάννης των 27 ετών, με ένα παλμαρέ επιτυχιών και με τελείως διαφορετική ωρίμανση, ανθρώπινη και μπασκετική. Έχουμε βρεθεί. Έχω πάει και στις ατομικές προπονήσεις που κάνει και κατ' ιδίαν. Θεωρώ ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο τα διαδικαστικά, τα οποία χειρίζεται ο κ. Λιόλιος σχετικά με συμφωνίες παικτών που παίζουν στο ΝΒΑ, όμως η θέληση του Γιάννη είναι να είναι παρών».

Για την αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ: «Oταν με φώναξε ο κ. Βατούτιν στα γραφεία για να συζητήσουμε τις εξελίξεις δε σκέφτηκα ποτέ ότι θα πρέπει να εγκαταλείψω αυτή την προσπάθεια. Γιατί μετά από 8 χρόνια σχέσεων και δεσμών θα ήταν σαν ένα καράβι να έχει προβλήματα και να το εγκαταλείπει ο καπετάνιος. Συζητήσαμε όμως για το μέλλον, ούτε και ο ίδιος ήξερε και κανείς δεν ξέρει και τώρα βλέπετε τις εξελίξεις.. Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του αθλητισμού, ο οποίος θα έπρεπε να ενώνει και όχι να χωρίζει. Πολύ σημαντικό αυτό ας μην το ξεχνάμε. Εκεί, λοιπόν, ήρθε η πρόταση από την Φενέρ και με άφησαν να την συζητήσω και τους ευχαριστώ πολύ και μέσα από τη συνέντευξη».

Για το τι κρατάει από την Ρωσία: «Κρατάω τις ανθρώπινες σχέσεις και την προσωπική εξέλιξή μου σαν άνθρωπος, σαν προπονητής, σαν πατέρας και σαν φίλος».

Για την Φενέρ: «Ουσιαστικά είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Εμείς θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα ξεκινήσει μια πορεία και θα κάνει περήφανη τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να γίνουμε ομάδα. Έχουν αποχωρήσει σημαντικοί παίκτες όπως ο Βέσελι που αποφάσισε να αλλάξει γειτονιά. Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση να φτιάξουμε μια ομάδα και να αντικαταστήσουμε παίκτες που έδωσαν πολλά στον σύλλογο».

Για την πρωτοβουλία του να δώσει εισιτήρια σε παιδιά από το χωριό του: «Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου από τα Τρίκαλα Ημαθείας. Και αυτή η πρωτοβουλία και το γήπεδο που φτιάχτηκε ανήκουν στον συντοπίτη μου Χρήστο Παπαδημητρίου και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρός αν ήταν να παρευρεθώ σε έναν αγώνα της Εθνικής, μπορεί να μην κοιμόμουν και μια βδομάδα πριν...»

Ιτούδης στο OPEN: «Στόχος της Εθνικής το καλό μπάσκετ. Ο Γιάννης θέλει να είναι παρών» (vid)
EVENTS