MENU

Αποστολή εξετελέσθη. Όπως και όταν έπρεπε. Ο Παναθηναϊκός, των δεκάδων προβλημάτων, στην προημιτελική σειρά με τον Άρη, έδειξε το καλύτερο και σοβαρότερο αγωνιστικό του πρόσωπο, «σκούπισε» την ομάδα του coach Καστρίτη και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά με τρόπο εμφατικό και άκρως… πειστικό.

Ο Παναθηναϊκός μετά την… παρέλαση του ΟΑΚΑ, επέστρεψε στον… τόπο του εγκλήματος (εκεί όπου είχε ηχήσει πολύ δυνατά το πρώτο καμπανάκι της σεζόν, με την ήττα της ομάδας στην πρεμιέρα της Basket League) και έκανε μία ακόμα παράσταση. Συγκεντρωμένος, πειθαρχημένος και με τον Γιώργο Βόβορα να μοιράζει τον χρόνο, να δοκιμάζει πρόσωπα και καταστάσεις και να «ψήνει» παίκτες εν όψει τελικών.

Γιατί, να μη γελιόμαστε. Η σειρά με τη Λάρισα για έναν Παναθηναϊκό που θέλει να πάει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό κόντρα στον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας, θα πρέπει να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Με κάθε σεβασμό στην ομάδα του Φώτη Τακιανού, που μετά από το ματς της χρονιάς στον κάμπο, έγραψε ιστορία και βρέθηκε για πρώτη φορά στην τετράδα, ο Παναθηναϊκός οφείλει να τη «σκουπίσει» και να συγκεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στη σειρά των τελικών. Άλλωστε το πρωτάθλημα είναι ο τελευταίος στόχος, ο μεγαλύτερος όλων και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τελευταία είναι η γεύση που μένει.

Οκάρο το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα

Πάντως, είναι αλήθεια ότι με την έλευση του Γιώργου Βόβορα (ή την επιστροφή αν προτιμάτε) στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού η ομάδα έχει αλλάξει άρδην το αγωνιστικό πρόσωπό της. Χωρίς την παραμικρή μομφή στο πρόσωπο ή τη δουλειά του Δημήτρη Πρίφτη (δεν του βγήκαν κάποια πράγματα) από την ημέρα που άλλαξε το σκηνικό στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τα πάνω του. Και η αγωνιστική εικόνα του Οκάρο Ουάιτ αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα. Και αυτό γιατί μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος ήρθε στον Παναθηναϊκό λόγω Πρίφτη και θεωρείται μπασκετικό «τέκνο» του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος περίμενε πολλά από αυτόν. Αλλά, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα ο Ουάιτ μοιάζει πολύ πιο απελευθερωμένος, πιο άνετος και πιο έτοιμος στο παιχνίδι του.

Και δεν είναι ο μόνος. Κατά τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού είδαμε παίκτες όπως ο Λεωνίδας Κασελάκης ή ο Λευτέρης Μποχωρίδης να βγαίνουν μπροστά, να παίρνουν τον Παναθηναϊκό στις πλάτες τους και να δίνουν την ευκαιρία στο Γιώργο Βόβορα να ξεκουράσει παίκτες, αλλά και να στέλνουν και το δικό τους μήνυμα… ετοιμότητας.

Είναι δεδομένο, μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους «πράσινους». Όμως, είναι επίσης δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα δείχνει να ανεβάζει συνεχώς στροφές, δείχνει να παρουσιάζει «χημεία» στο παιχνίδι του, η έλευση του Σίβα του έχει δώσει τη δυνατότητα να καταμεριστούν με καλύτερο τρόπο οι ρόλοι και οι παίκτες του βγάζουν μια αποφασιστικότητα. Μέσα από τα παιχνίδια με τη Λάρισα ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα έχει την ευκαιρία του να βρει ρυθμό, όπως και ο Μέικον, κάτι που απαιτείται στον Παναθηναϊκό για να πάει στη σειρά των τελικών στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η ΕΟΚ, η ΚΕΔ, ο Μάνος και ο… Καίσαρας

Στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όμως, πριν από τους τελικούς, δε δείχνει να είναι ούτε η ΚΕΔ, ούτε η ΕΟΚ. Οι παραφωνίες (sic) από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας ο κύριος Λιόλιος όσο πάνε και πληθαίνουν και τα θέμα είναι ότι δεν βγαίνει κάποιος να δώσει εξηγήσεις και να τιμωρείσαι όσους είναι υπεύθυνοι για τις παραφωνίες αυτές. Από τις εναλλαγές διαιτητών στα… κρυφά, από τις «στραβοτιμονιές» του κ. Πιτσίλκα, μέχρι και την είδηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την επιστολή που έστειλε στην ΚΕΔ/ΕΟΚ ο κύριος Μάνος και εξέθετε τα «κεφάλια» τόσο της Επιτροπής, όσο και της Ομοσπονδίας. Ο κ. Λιόλιος, που κέρδισε τις εκλογές της ΕΟΚ ευαγγελιζόμενος πως θα αλλάξει τα πάντα στον χώρο της διαιτησίας, θα πρέπει να καταλάβει δύο πράγματα, όσο είναι νωρίς.

1.Ότι τα πράγματα όντως έχουν αλλάξει. Αλλά προς το χειρότερο.

2.Ότι η γυναίκα του Καίσαρα δε φτάνει να είναι τίμια. Αλλά πρέπει και να φαίνεται. 

Ένας σοβαρός και μετρημένος Παναθηναϊκός
EVENTS