MENU

Οι Παναθηναϊκοί είναι στα ουράνια. «Έσπασαν» το αήττητο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, τη στιγμή που όλοι τους είχαν να πηγαίνουν ως… πρόβατο στη σφαγή. Όταν λέμε όλοι, εννοούμε μέχρι κι αυτούς που έπρεπε να προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες. Με τη σφυρίχτρα τους. Να μην είναι πρωταγωνιστές, αλλά να διευκολύνουν τους σωστούς όρους ενός αγώνα. Το έκαναν όσο το είχε κάνει κι ο Παπουτσέλης εκείνο το Δεκέμβρη του 1996. 

Η διαιτησία στο ΣΕΦ δεν ήταν απλά «σφαγιαστική» για τον Παναθηναϊκό και στοιχείο ώθησης του Ολυμπιακού, είτε για να πάρει διαφορά, είτε για να επιστρέψει στο ματς όταν βρέθηκε πίσω. Ειδικά στα τελευταία λεπτά, Κορομηλάς και Φούφης ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων που αγωνιστικά έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους. 

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα της νέας εποχής του μπάσκετ. Αυτής που ήρθε να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα του παρελθόντος. Στα λόγια, επειδή η πράξη είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι στο Φάληρο. Αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Ήταν το επιστέγασμα για όσα σας έχει ήδη προειδοποιήσει και ενημερώσει το SDNA. 

Μήνυμα ελήφθη… Από κάθε πλευρά και κάθε άποψη. Κορομηλάς και Φούφης, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Δείχνοντας σε όλη την Ελλάδα, το τι θα επικρατήσει στη νέα εποχή του μπάσκετ. Σε αυτή που δε θα επιτρέπεται υποτίθεται να κλαίει κανένα παιδάκι. Όμως βλέπουμε ξεκάθαρα, πως θα κλάψουν μανούλες… 

Ένα αποτέλεσμα νίκης για τον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει να οδηγεί κανέναν σε λάθος συμπεράσματα. Οι Πράσινοι νίκησαν και τη διαιτησία. Αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Σε μια εποχή διαφημισμένη, αλλά όπως δείχνει έρχεται για να φέρει εποχές… σκοταδισμού που είχαμε δει στο ποδόσφαιρο. 

Οι δύο απ’ τους τρεις διαιτητές της ΚΕΔ του Πιτσίλκα, ήρθαν να «σφραγίσουν» αυτό για το οποίο έγκαιρα σας ενημέρωσε το SDNA. Ειδικά όταν ο νέος αρχιδιαιτητής είχε πει στους «γκρίζους» σε σεμινάριο μετά το Ηρακλής-Ολυμπιακός, πως το φάουλ του Βεζένκοφ στο τρίποντο του Παπαδάκη που έστειλε το ματς στην παράταση, ναι μεν ήταν επαφή αλλά όχι παράβαση! 

Κορομηλάς και Φούφης… ρούφηξαν σα σφουγγάρι τα μηνύματα απ’ τον Πιτσίλκα. Γι’ αυτό και δεν είδαν ή καλύτερα, δεν έδωσαν το φάουλ του Φαλ που πέφτει πάνω στον Νέντοβιτς και τον γκρεμίζει, στο μεγάλο τρίποντο του Σέρβου από τα 9 μέτρα. 

Γι’ αυτό ανακάλυψαν πέμπτο φάουλ του Νέντοβιτς που ήταν… σεληνιασμένος. Γι’ αυτό είδαν φάουλ του Μέικον στον Σλούκα δύο λεπτά πριν το τέλος. Γι’ αυτό και δόθηκε φάουλ του Κασελάκη στον Βεζένκοφ για τρεις βολές, όταν οι Πράσινοι είχαν επιστρέψει για τα καλά στο ματς. 

Κι επειδή κάποτε ήταν αιτία μέχρι και για μπλουζάκια ιδιοκτητών ΚΑΕ, οι βολές ήταν 28-13. Με ζώνη του Παναθηναϊκού σχεδόν σε όλο το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός πήγε να «καθαρίσει» τη νίκη (στο 3ο δεκάλεπτο), η διαφορά ήταν στο 16-5. 

Κάποιες φορές, πήγε να μπερδευτεί μέχρι κι ο Μπαρτζώκας. Έτοιμος ήταν να πει στον Κορομηλά και τον Φούφη να αφήσουν το παιχνίδι να παιχτεί στα ίσα. Δεν το έκαναν… Ειδικά ο δεύτερος που επέστρεψε μετά τη διαμάχη με την προηγούμενη ΕΟΚ, ίσως να θέλει να βγάλει το μίσος του επειδή δεν του επέτρεπαν να σφυρίζει λόγω Euroleague. Η νέα τάξη πραγμάτων, η ΚΕΔ Πιτσίλκα, θα τον έχει… μπιμπελό για τα κρίσιμα ματς όπως φαίνεται. 

Έμεινε λοιπόν ο Πουρσανίδης να σφυρίζει όσα βλέπει. Ένας διαιτητής FIBA. Αλλά Κορομηλάς και Φούφης, το έστειλαν το μήνυμα. Εμφατικά, με κεφαλαία γράμματα, προς κάθε κατεύθυνση. Πλέον το κατανόησε μέχρι και η τελευταία γριούλα στον Έβρο. Που είδε το εγγονάκι της να κλαίει. 

Κύριε Λιόλιο, πόσα παιδάκια θα κλάψουν ακόμη; Καλές οι αλλαγές γραφείων, τα τσάρτερ για την Αγγλία. Η ιστορία του αθλητισμού έχει γράψει με συγκεκριμένο τρόπο τους… οικοδόμους της παράγκας. Τώρα που τα μηνύματα εστάλησαν, κανείς δεν μπορεί να κοιτά αδιάφορα και να μένει αμέτοχος. Τώρα νίκησε ο… σφαγμένος. Δεν γίνεται όμως να συνεχιστεί αυτό. Αυτός που πρέπει, ο καλύτερος να κερδίζει. Μπορούμε να το προσπαθήσουμε; Το SDNA έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές. Το κάνει και τώρα, που το μήνυμα ήταν εκκωφαντικό σε ντέρμπι αιωνίων.  
 

Ξεκάθαρο μήνυμα της νέας εποχής στο μπάσκετ
EVENTS