MENU

* Μέχρι τις 15 Ιουλίου πρέπει να καταθέσει φάκελο ο Ολυμπιακός για την Α1. Και ήδη ετοιμάζεται. Θα λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα. Θα καταθέσει τον φάκελο του. Αλλά κρατήστε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν θα το κάνει ως τις 15 Ιουλίου. Έχει παρασκήνιο το θέμα. Και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου βέβαια που θα γίνουν οι εκλογές, θα είναι σε αναμονή, ελπίζοντας να πέσει ο Βασιλακόπουλος και να μην βγει ο Παπανικολάου. Με Λιόλιο και Φασούλα θα παίξει 200%. Με Παπανικολάου θα γίνουν νέες σκέψεις. 

* Οπότε το επόμενο δίμηνο θα κριθούν όλα. Βέβαια το θέμα είναι τι θα συμβεί αν αναβληθούν ξανά οι εκλογές και μείνει προσωρινή διοίκηση ο «σωλήνας». Ή, αν γίνουν νωρίτερα όπως θα ήθελε ο Ολυμπιακός. Για παράδειγμα ως το τέλος Ιουλίου. Λέτε να ετοιμάζει κάτι ο Αυγενάκης;

* Οι εξελίξεις πάντως τρέχουν. Ο Αναστόπουλος ετοιμάζεται να παίξει και την επόμενη σεζόν αν η ΕΟΚ ακολουθήσει τη νέα γραμμή της FIBA που δίνει το δικαίωμα για παράταση του ορίου ηλικίας, οπότε ετοιμαστείτε για θερμό φθινόπωρο.

* Η υπόθεση «Χατζηνικολάου» δεν θα κλείσει με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Εχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Αυτή τη φορά όμως όχι από την πλευρά του Ολυμπιακού. Διότι όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες. Το Slam Dunk εξήγησε στις 26 Μαϊου ότι οι πιθανότητες να κερδίσει ο Ολυμπιακός την προσφυγή είναι όσες και να χιονίσει 15αύγουστο στην Αθήνα. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει ένα Μέσο να γράφει στα ίσα, ότι μια προσφυγή έχει 0% πιθανότητες; Δηλαδή ένα Μέσο Ενημέρωσης είχε καλύτερη πληροφόρηση για την υπόθεση από μια άμεσα εμπλεκόμενη ομάδα.

* Ας μη γελιόμαστε παιδιά. Το SDNA αυτή τη στιγμή είναι η μάνικα που ρίχνει με εκτοξευτήρα το νερό για να διώξει τις ακαθαρσίες. Για αυτό τρελαίνει τους υπαλλήλους, τους μανιακούς και τους οπαδούς με παρωπίδες. Είτε αυτοί είναι κόκκινοι, είτε είναι κάτι γραφικά πράσινα accounts του τουίτερ, είτε είναι ό,τι ομάδα θέλουν. Ξέρουν ότι εδώ καθαρίζουν βόθρους και δεν κωλώνουν πουθενά. Ούτε καν να βγουν δύο μήνες πριν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Γιατί; 

* Διαβάστε εδώ, χαρτί και καλαμάρι με επιχειρήματα. Όχι αλαλαγμούς. Όχι ινδιάνικα. Στα ίσα. Ο Ολυμπιακός έκανε προσφυγές γιατί δεν είχαν καταλάβει τι έγινε. Κυριολεκτικά όμως. Ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλάβει πώς δικαιώθηκε η Χατζηνικολάου. Ούτε το νόμο είχαν πάρει χαμπάρι, ούτε τίποτα. Όπως σας το λέει η στήλη. Μιλάμε για το μεγαλύτερο διοικητικό κατακεφαλίδι ever. Τους έπιασαν στον ύπνο από τον Παναθηναϊκό, τους πήραν αθλήτρια που είχε ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό, τους πήραν και το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι τους.

* Οι παλιοί θα θυμούνται την υπόθεση Βολκόφ. Τότε που τον πλήρωνε ο Παναθηναϊκός και έπαιζε στον Ολυμπιακό. Ε, μετά από 25 χρόνια θα θυμόμαστε την υπόθεση Χατζηνικολάου. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο χουνέρι στην ιστορία του μπάσκετ γυναικών. Μια μέρα πριν τους τελικούς το κατάλαβαν στον Ολυμπιακό τι γινόταν.

* Για να καταλάβετε, σήμερα θα αποκαλύψουμε μια ιστορία. Όταν τελείωσαν οι τελικοί, ο Ολυμπιακός μέσα σε μία μέρα πήρε 15 παίκτριες τηλέφωνο για να μιλήσουν. Λεφτά υπάρχουν εξάλλου. Πολύ καλά έκαναν λοιπόν, και ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους για να πάρουν τα σκήπτρα. Τι τους έλεγαν λοιπόν για να μην κάνει κάποια το «απεννοημένο διάβημα» και «τσιμπήσει» να πάει στον Παναθηναϊκό; «Ο Παναθηναϊκός θα πέσει στην Α2. Δε θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του χρόνου, γιατί θα μηδενιστεί δύο φορές για αντικανονική συμμετοχή της Χατζηνικολάου και θα υποβιβαστεί. Μην κάνεις κανένα λάθος και καταστρέψεις την καριέρα σου». 

* Τώρα όμως, όπως μαθαίνει η στήλη αρχίζει ο χορός.

* Πάμε παρακάτω. Στις 29 Ιουνίου, η στήλη έγραφε: «Μάνι Χάρις για ΑΕΚ». Σήμερα, σας λέμε ότι το deal είναι θέμα χρόνου. Ο παίκτης είναι καψούρα του Μάκη και ανήκει στο γραφείο του Νίκου Σπανού που έφερε τον Δέδα, και θα φέρει κι άλλους, ξένους κι Έλληνες. Πχ τον Κόνιαρη, μπορεί τον Παππά. 

* Η είδηση όμως για την ΑΕΚ είναι άλλη. Η Ένωση ενημέρωσε το ΟΑΚΑ προχθές ότι αποχαιρετά και αδειάζει γραφεία, αποδυτήρια, τα πάντα. Το μπάτζετ ανεβαίνει πάνω από το εκατομμύριο που λέγαμε τις προάλλες, κάνει μεταγραφές ξένων που είναι κανονικοί παίκτες και όχι «πανεράτοι». Και η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τα Λιόσια. Εκεί θα είναι η έδρα της. 

* Στον Παναθηναϊκό γίνονται αλλαγές. Παντού. Διοικητικά, οργανωτικά, στον πάγκο, στα γραφεία. Κι αυτό δείχνει τη διάθεση της ομάδας που προσπαθούν να στήσουν Αλβέρτης και Διαμαντίδης να επανέλθει, να κάνει βήματα προόδου.

* Προσέξτε: Νέος γενικός διευθυντής ο Παρθενόπουλος. Νέος διευθυντής επικοινωνίας ο Κοντός. Νέος προπονητής ο Πρίφτης. Νέος βοηθός ο Κουτσός. Νέα γραφεία υπερσύγχρονα μέσα στο ΟΑΚΑ. Νέα αίθουσα για video. Νέος φυσιοθεραπευτής που ήταν μαζί με τον Πρίφτη στην Ούνιξ. Κι έρχεται και κάτι άλλο.

* Παράδοση όπλων πάντως δεν δείχνει όλο αυτό. Ο Διαμαντίδης κι ο Αλβέρτης θα το παλέψουν όσο πάει για να είναι ο Παναθηναϊκός σε υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος ενδιαφέρεται μόνο για τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή για παίκτες, μεταγραφές κλπ, αλλά το γύρω γύρω πλαίσιο είναι εξίσου σημαντικό. 

Ο Ολυμπιακός καταθέτει φάκελο για Α1, «ο Παναθηναϊκός θα πάει Α2» και τα νέα από το ΟΑΚΑ
EVENTS