MENU

*Εντάξει όλα τα περιμένεις σε αυτή τη ζωή τελικά. Μέχρι κι ότι η στήλη θα ασχοληθεί εκτενώς με το μπάσκετ γυναικών κι όχι με το γυναικείο μπάσκετ όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει γυναικείο και ανδρικό μπάσκετ. Υπάρχει μπάσκετ ανδρών και μπάσκετ γυναικών. 

*Ξεκινήσαμε ξεδιαλύνοντας το συντακτικό τοπίο, αλλά μείνετε μαζί μας που λένε και οι παρουσιαστές πριν τις διαφημίσεις γιατί η στήλη σήμερα έχει φουλ ειδήσεις. Όταν ψάχνεις, βρίσκεις. Κι από τη στιγμή που η επικαιρότητα λέει μπάσκετ γυναικών, θα πάμε με το ρεύμα της εποχής.

*Η υπόθεση Χατζηνικολάου συνεχίζει να απασχολεί τον Ολυμπιακό που με διαδοχικές ενστάσεις, αναζητεί στοιχεία στο ΕΣΚΑΝ. Μέχρι και ιατρικό φάκελο ζήτησε δημόσια. Και δέκα εγκλήματα αν κάνει κάποιος και δημοσιεύσεις ή μοιραστείς ιατρικά δεδομένα του, γνωρίζεις ότι έχεις καταστεί εν δυνάμει κατηγορούμενος. 

*Παρόλα αυτά μπορεί να μην δικαιολογείται αλλά έχει εξήγηση το ερώτημα του Ολυμπιακού. Έχει πλήρη άγνοια για το τι έχει συμβεί. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ούτε πως δικαιώθηκε η αθλήτρια, ούτε ποιο θεσμικό όργανο τη δικαίωσε, ούτε πότε, ούτε βάση ποιου νόμου. Κι αν δείτε πως αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Παναθηναϊκός και η αθλήτρια εδώ και δυο εβδομάδες, καταλαβαίνετε και τη συνέχεια. Αν κάποιος ανησυχεί, δεν τη βάζει να παίξει ενώ έχει προηγηθεί ένσταση.

*Όταν όμως έχεις στα χέρια σου έγγραφα από όλους τους παγκόσμιους φορείς του αντί ντόπινγκ, όταν έχεις έγγραφα και νόμους και αποφάσεις από τις παγκόσμιες ομοσπονδίες, από τους ελληνικούς οργανισμούς, τα υφυπουργεία και το κοινοβούλιο, τότε κάθεσαι στην άκρη, παίρνεις ποπ κορν και παρακολουθείς τη βροχή ενστάσεων. Σε επόμενη φάση, θα απαντηθούν κι άλλα ερωτήματα του τύπου: Πώς και γιατί η Χατζηνικολάου που έπαιζε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό αποφάσισε στα 39 της χρόνια να επιλέξει να κλείσει την καριέρα της στον Παναθηναϊκό; Αυτά είναι σοβαρά ερωτήματα με ανθρώπινες προεκτάσεις. 

*Το νταβαντούρι ο Ολυμπιακός το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους. Η ένσταση του έχει τόση τύχη όσο να χιονίσει τον 15αύγουστο στην Αθήνα. Κι αυτό το ξέρουν στον Ολυμπιακό αλλά όλα γίνονται για την επικοινωνία. Όταν ο προπονητής δηλώνει ότι «χάσαμε την ευκαιρία στη Λεωφόρο, δεν είχαμε μπάτζετ, ούτε το πληρέστερο ρόστερ», τα υπόλοιπα είναι περιττά για την ουσία. 

*Πάμε τώρα και σε ένα ωραίο θέμα, από αυτά που λέμε «πιασάρικα». Όπως το ‘99 δεν τραγουδούσαν οι Παναθηναϊκοί μετά το διπλό τίτλου των γυναικών; Πιάστε στασίδι να ακούσετε ωραία ιστορία. 

*Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τρία ματς στο ΣΕΦ μέχρι το τελευταίο προχθεσινό. Και στα τρία φόρεσε πράσινες εμφανίσεις και στα τρία έχασε. Όπως είχε χάσει 13 σερί φορές στο ΣΕΦ μέχρι το 1999 να σπάσει στον τελευταίο τελικό η κατάρα και να καταστεί απόλυτος κυρίαρχος για τα επόμενα 22 χρόνια ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό μπάσκετ. 

*Κι έτσι την Κυριακή έπεσε στην ομάδα η ριζοσπαστική ιδέα από τις παίκτριες. Να βάλει στον τελευταίο τελικό τις λευκές εμφανίσεις. Παρότι δεν συνηθίζεται να παίζει μια ομάδα με λευκά σε εκτός έδρας. Όπως είχε κάνει τότε και η ανδρική ομάδα. 

*Δείτε εδώ πως είχε εμφανιστεί τότε ο Παναθηναϊκός στη σειρά των τελικών το 1999, στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια. 

*Γιατί τελικά αν δεν ξέρεις ιστορία δεν έχεις μέλλον. Από την εξέλιξη αποδείχθηκε ότι το 99 δεν είχε μόνο κοινά σημεία το τρίποντο α λα Οικονόμου, τον τελευταίο τελικό και την κατάρα που έσπασε αλλά και το χρώμα των εμφανίσεων. Κι εδώ δείτε πως εμφανίστηκε η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών, από τον πρώτο έως τον τελευταίο αγώνα.

 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η άγνοια του Ολυμπιακού και οι λευκές φανέλες όπως το ‘99
EVENTS