Η Ντουμπάι βρέθηκε μια ανάσα από σπουδαία ανατροπή στην Βαρκελώνη, ωστόσο έπεσε πάνω στον Μάριο Μπριθουέλα. Ο Ισπανός γκαρντ με συγκλονιστική εμφάνιση «ξέρανε» την ομάδα από τα Εμιράτα με καλάθι 4'' πριν το φινάλε με την Μπαρτσελόνα να παίρνει μια πολύτιμη νίκη.
Πλέον οι Μπλαουγκράνα με τη νίκη βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 15-8 και παραμένουν σε τροχιά τετράδας, με την ομάδα του Γιούρι Γκόλεματς να πέφτει στο 10-13, χάνοντας σημαντικό έδαφος για τις θέσεις που οδηγούν στα play-in.
O Μάριο Μπριθουέλα ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης, με τον Ισπανό να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του Πασκουάλ μετρώντας 25 πόντους με 4/7τρ.. Φοβερή εμφάνιση και του Κέβιν Πάντερ (20π. 3ρ. 3ασ. 4κλ.) με τον Σενγκέλια να προσθέτει 11 πόντους.
Από την άλλη πλευρά ο ΜακΚίνλεϊ Ράιτ ήταν ο πολυτιμότερος για την ομάδα από τα Εμιράτα, με τον Αμερικανό γκαρντ να μετρά 29 πόντους με 5 ασίστ, με τον Πετρούσεφ να συμπληρώνει 12 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Γεμάτη εμφάνιση από τον Καμπενγκέλε (13π. 4ρ.)
Βρήκε ρυθμό με Πάντερ η Μπαρτσελόνα και πήρε διψήφιο προβάδισμα
Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι (3-3, 5-5) και την Ντουμπάι να παίρνει αέρα (4π. 9-13 στο 6’). Η ομάδα από τα Εμιράτα έπαιρνε σκορ από τους ψηλούς τους (Πετρούσεφ, Καμπενγκέλε), με την Μπαρτσελόνα α βρίσκει λύσεις από τους Πάντερ και Βέσελι για το 16-18 στο 8’. Η ομάδα του Γκόλεματς έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (18-22), με τον Αμπάς να δίνει ενέργεια και σκορ (5π.).
Με σερί 7-0 μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας και πάλι τα ηνία στο σκορ (25-22 στο 12’), με τον Μουσα να βρίσκει τους πρώτους του πόντους με την είσοδο του (27-28 στο 13’). Ο Πάντερ έδωσε ρυθμό στους «Μπλαουγκράνα» με συνεχόμενους πόντους (+7, 35-28 στο 15’), με τους παίκτες του Πασκουάλ να επιβάλουν τον ρυθμό τους (+9, 39-30 στο 16’). Η Ντουμπάι είχε χάσει την συγκέντρωση της, η διαφορά των γηπεδούχων πήγε σε διψήφια επίπεδα (+11, 43-32 στο 17’), με την Μπάρτσαν να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος (+8, 49-41).
Ο Μπριθουέλα μίλησε στο τέλος, με την Μπάρτσα να παίρνει σπουδαία νίκη
H Mπαρτσελόνα είχε φέρει το ματς στα μέτρα της από το δεύτερο δεκάλεπτο, με την Ντουμπάι να βγάζει μια «μίνι» αντίδραση μειώνοντας σε απόσταση ενός σουτ (-3, 49-46 στο 22’). Η ομάδα του Πασκουάλ επανέφερε το προβάδισμα της σε διψήφια επίπεδα (+10, 66-56 στο 25’), με τον Μπριθουέλα να κάνει ότι θέλει στο παρκέ (4/4τρ. 21π.). Το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους «Μπλαουγκράνα» στο +12 (79-67), με την ισπανική ομάδα να έχει βάλει σημαντικές βάσεις για μια σπουδαία νίκη.
Η Ντουμπάι μπήκε δυναμικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίζοντας το τελευταίο της το χαρτί, με τον Αβράμοβιτς να μειώνει στο -5 (81-76) με τρίποντο του Αβράμοβιτς. Η ομάδα από τα Εμιράτα έβαλε περισσότερη πίεση στην Μπαρτσελόνα, με τον Ράιτ να μειώνει σε απόσταση ενός σουτ (83-81 στο 35'), την ώρα που ο Μπέικον έφερε το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (83-83 στο 38'). Ο Σενγκέλια με φόλοου έγραψε το 87-85, με τον Μπέικον να βάζει μεγάλο τρίποντο δίνοντας προβάδισμα στην Ντουμπάι (87-88 στο 39'). O Mπριθουέλα με δύσκολο σουτ έγραψε το 89-88, με τον ΜακΚίνλεϊ Ράτι να σκοράρει 1/2β. για το 89-89 21'' πριν το τέλος. Ο Μπριθουέλα πήρε την επίθεση πάνω, με τον Ισπανό γκαρντ να διαμορφώνει το 91-89 4'' πριν το τέλος, με τον Αβράμοβιτς να αστοχεί σε τρίποντο στο φινάλε.
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 49-41, 79-67, 91-89.