MENU

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προετοίμασε ιδανικά τον Ολυμπιακό. Πνευματικά και σωματικά, είχε «διαβάσει» εξαιρετικά το σύνολο των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Final 8 και παρά το πρόβλημα με τον Γκος, το κύπελλο πήγε στο λιμάνι. Με σχετική ευκολία. Σαφώς σημαντική επιτυχία καθώς αυτή τη φορά δεν έγινε κόντρα σε Παναθηναϊκό… σκορποχώρι όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Για πολλοστή φορά όμως, άφησε την τοξικότητα για την οποία μονίμως «χρεώνει» άλλους, ενώ την παράγει ο ίδιος, να κερδίσει τον ίδιο του τον εαυτό. Όταν ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα στον τελικό όπου υπήρξε παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων-κι ο δημοσιογράφος θα περίμενε θετική απάντηση-το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να απαντήσει ήταν πως… του επιτίθεται ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας μέσω social media και δεν μπορεί να απαντήσει. Εννοώντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Μάλλον μπέρδεψε ξανά τα ελληνικά του, επειδή δε θεωρείται επίθεση η κριτική που έχει γίνει όντως απ’ τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, για τις… Χριστοπαναγίες που ανεβοκατεβάζει σε κάθε ευκαιρία αλλά και τη συμπεριφορά του εντός κι εκτός παρκέ. Εκτός αν (θεωρεί πως) είναι κάποια ιερή αγελάδα που απαγορεύεται να γίνεται κριτική.

Εκτός αν σύμφωνα με τον ίδιο, είναι κι αυτό στο μυαλό όλων και στην προσπάθειά τους να του… δολοφονήσουν τον χαρακτήρα όπως έχει αναφερθεί. Εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζεται και κανείς να προσπαθήσει να πράξει κάτι τέτοιο όταν ο ίδιος έχει βάλει τον εαυτό του σε τέτοια θέση.

Ένα καλό ερώτημα θα ήταν πόσες φορές έχει αναφερθεί ο ίδιος ο Μπαρτζώκας στον αντίπαλο με τρόπο άμεσο ή έμμεσο. Από τότε που μιλούσε για μεταγραφές βόμβες με ειρωνικό τρόπο, ή τον καιρό που ανέλυε την υπόθεση Σλούκα σχολιάζοντας μέχρι και παιδικές ηλικίες και τις προσλαμβάνουσες από το σπίτι του και το περιβάλλον του.

Και πάλι μετά τον τελικό η περιβόητη ταπεινότητα πήγε περίπατο μιλώντας για «ηχηρές απαντήσεις» και τη φιλοσοφία του «μέχρι τέλους». Τώρα τι σχέση έχει ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 με το μέχρι τέλους σήμερα, μόνο όσοι παράγουν αυτή την τοξικότητα μπορούν να απαντήσουν.

Άρα ο ίδιος έχει το δικαίωμα να μιλάει για όποιον θέλει-δημοκρατία έχουμε, προφανώς και μπορεί να πει αυτό που θέλει-αλλά αν τον σχολιάζουν είναι «επίθεση». Και… δολοφονία χαρακτήρα!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αντίδραση του κόουτς του Ολυμπιακού, η οποία οδήγησε στην διακοπή του ματς λόγω υβριστικών συνθημάτων εναντίον του. Ζήτημα για το οποίο έχει παραπονεθεί και στο παρελθόν. Ουσιαστικά όπως μεταφέρθηκε και στην τηλεοπτική μετάδοση, ζήτησε-απαίτησε να διακοπεί προσωρινά το ματς, όταν υπήρξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του.

Μέχρι εδώ κανένα κακό. Απλά καλό θα ήταν να μας πει πόσους υποκίνησε να βρίσουν τον «πρόεδρο αντίπαλη ςομάδας» με τις δηλώσεις που έκανε μετά από έναν μπασκετικό θρίαμβο της ομάδας του και κατάκτηση τίτλου.

Σε ποιον απευθυνόταν άραγε όταν έλεγε μετά τον τελικό «έχουν βάλει 25-30 εκατομμύρια με στόχο να μας κερδίσουν;». Είναι κι αυτό κακό ή μήπως του ζήτησε κανείς δανεικά για να συμπληρωθεί το μπάτζετ;

Επίσης, πόσες φορές έχει απαιτήσει ή έστω ζητήσει να διακοπεί αναμέτρηση στο ΣΕΦ στην οποία βρίζει ΟΛΟ το γήπεδο τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού; Σε όλα τα ματς μάλιστα, επειδή αυτό συμβαίνει σε κάθε εντός έδρας του Ολυμπιακού. Αντίστοιχα τον ίδιο κανείς δεν τον έχει βρίσει σε εντός έδρας του Παναθηναϊκού σε αγώνα που δεν είναι αντίπαλος ο Ολυμπιακός. Χωρίς φυσικά να δικαιολογείται όποιος το κάνει σε ντέρμπι.

Ξεκάθαρο… φάουλ απ’ τον προπονητή του Ολυμπιακού. Γιατί συνεχίζει να ρίχνει νερό στο μύλο της τοξικότητας. Εκείνης που διαρκώς κατηγορεί τους άλλους πως τη συντηρούν και την αυξάνουν, ενώ ο ίδιος έχει αναλάβει αυτό το ρόλο. Ως νικητής ασχολήθηκε με όλα αυτά. Τη στιγμή μάλιστα που οι ηττημένοι έδιναν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, χωρίς να αναζητούν δικαιολογία για αυτή. Αν όλα αυτά συμβαίνουν μετά από μία νίκη που την παραδέχθηκαν ιπποτικά οι αντίπαλοι, φανταστείτε τι θα έχει να πει στο τέλος της χρονιάς αν ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα…

ΥΓ. Ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα Παπανικολάου και τον Χρήστο Μπαφέ για την αντίδραση τους. Αλήθεια ο κόουτς του Ολυμπιακού τι λέει εδώ προς τον αρχηγό της ομάδας, τη στιγμή που ζητάει να σταματήσουν οι ειρωνίες προς τον παίκτη που έστειλε πέρυσι την ομάδα του στο Final 4;

 

Θριαμβευτής στο γήπεδο, θριαμβευτής και στην τοξικότητα