MENU

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε την προσπάθειά του να... αναιρέσει όλα όσα ο ίδιος είχε πει πριν από λίγες μέρες, φέροντας μάλιστα ως αποτυχημένο παράδειγμα τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε ένα... αυθόρμητο ξέσπασμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, επιθυμώντας να δικαιολογήσει λόγια που ο ίδιος είπε πριν από λίγες μέρες.

Την ίδια στιγμή που άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο αναγνωρίζουν την ανωτερότητα της ομάδας του Μπαρτζώκα, ο ίδιος σε δηλώσεις του θέλησε να προσβάλλει τον Παναθηναϊκό, κάνοντας λόγο για ικανοποίηση στο «τριφύλλι» όταν δείχνει ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ.

«Δεν είναι εύκολη σειρά, δεν είναι περίπατος. Ο Παναθηναϊκός είναι ικανοποιημένος που παλεύει τα παιχνίδια», ανέφερε με ευκολία ο Μπαρτζώκας μετά τον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ, βάζοντας χωρίς λόγο «φωτιά» σε μία σειρά που από την αρχή της έχει ακλόνητο φαβορί και είναι η πιο εύκολη της ιστορίας σε τελικούς.

Λίγες μέρες μετά ο τεχνικός του Ολυμπιακού επιχείρησε να... θυματοποιηθεί, αναφέροντας πως δεν δείχνει αλαζονική τάση, αλλά χρησιμοποιεί λόγια που λένε στον Παναθηναϊκό. Τώρα σε ποιον Παναθηναϊκό, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει, καθώς ο Χρήστος Σερέλης ακόμα και μετά τη σειρά με το Περιστέρι, που τράβηξε σε 5 παιχνίδια, είχε καταστήσει ξεκάθαρο τον στόχο του «τριφυλλιού».

«Είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά μέχρι εκεί. Είμαστε στον Παναθηναϊκό, την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, οπότε έτσι κι αλλιώς έχουμε το πρέπει, αν και δεν έχουμε παίξει καλύτερα από τον Ολυμπιακό όλη την χρονιά. Πρέπει πνευματικά να είμαστε έτοιμοι», είχε δηλώσει ο τεχνικός των «πράσινων» μετά το 5ο ματς κόντρα στο Περιστέρι, με τον προπονητή του «τριφυλλιού» να χρησιμοποιεί ξεκάθαρα το ΠΡΕΠΕΙ στα λόγια του.

Μάλιστα λίγες μέρες μετά, και αφού είχαν προηγηθεί τα όσα έγιναν στο παρκέ του ΣΕΦ στον πρώτο τελικό, ο Σερέλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. «Δεν μας καταρρακώνει τίποτα, θα παλέψουμε τη σειρά και πρέπει να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο». Πρωτάθλημα ακόμα και έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ο χειρότερος των τελευταίων 30 ετών απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ούτε ικανοποίηση με το να παλεύει τα ματς, ούτε τίποτα.

Καλό θα ήταν να εξηγήσει ο Μπαρτζώκας που ακριβώς έχει ακούσει την κουβέντα-δήλωση πως οι «πράσινοι» είναι ικανοποιημένοι με την προσπάθεια και μόνο. Γιατί από «πράσινο» στόμα δεν...

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ωστόσο αναφέρθηκε και στον σεβασμό που έχει δείξει σε όλους τους προπονητές του Παναθηναϊκού. Και στάθηκε στους Αργύρη Πεδουλάκη και Ντέγιαν Ράντονιτς. Η κοντή μνήμη όμως ίσως σβήνει από το μυαλό κακές εμπειρίες.

Ίσως από την μνήμη του προπονητή των «ερυθρόλευκων» έχει διαγραφεί η ιστορία των τελικών του 2014, όταν ο ίδιος με δηλώσεις του προσέβαλε τον Πεδουλάκη, χαρακτηρίζοντας «mind games» τα όσα έκανε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ, με τον τότε τεχνικό του «τριφυλλιού» να απαντά ξεκάθαρα σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της σειράς.

Η ιστορία δεν ξεκίνησε να γράφεται την περσινή σεζόν με τη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά κρατάει χρόνια. Ακόμα κι αν ο Μπαρτζώκας φάνηκε για ακόμα μία φορά ειρωνικός και αλαζόνας σε δηλώσεις μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος, όταν δήλωσε: «Οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα που ξαναπαίξαμε. Έχω την αίσθηση πως πλέον κερδίζει ο καλύτερος».

Δείτε στο 18:55 του βίντεο...

Προφανώς ο τεχνικός του Ολυμπιακού εννοεί πως τα προηγούμενα χρόνια δεν κέρδιζε ο καλύτερος. Η ειρωνεία και η αλαζονεία είχε φανεί από την περσινή σεζόν. Ουδείς περίμενε τη φετινή.

Τα παραδείγματα φέτος όμως είναι κάτι παραπάνω από προκλητικά. Όπως και η στάση του Μπαρτζώκα στον δεύτερο τελικό, όταν αποχωρώντας από το παρκέ φώναζε προς τον κόσμο «κουράσατε ...πανα».

Ωστόσο ακόμα αναμένουμε από τον Μπαρτζώκα -όπως και από τον Ολυμπιακό- μία κουβέντα για την επίθεση στην αποστολή του Παναθηναϊκού. Μάταια όμως...

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Ουδείς διαφωνεί πως ο Μπαρτζώκας είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Ίσως και ο καλύτερος στην παρούσα φάση. Το πρόβλημα δεν είναι οι ικανότητες του. Αυτές είναι αδιαμφισβήτητες. Το θέμα είναι τα λεγόμενα και η στάση του. Αυτά που ακροβατούν ανάμεσα στην πρόκληση και την αλαζονεία. Δεν χρειάζεται λοιπόν, καμία επιχείρηση θυματοποίησης. Μια ανάληψη ευθύνης αντί για τη μετατόπιση και τα «δεν είπα, δεν έκανα», θα ήταν ένα πρώτο στάδιο αναγνώρισης...

Ο Μπαρτζώκας δεν υποτιμούσε τον Παναθηναϊκό, δεν μιλούσε ποτέ αλαζονικά: Ας μιλήσουν τα βίντεο…