MENU

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που δημοσιεύουν προσωπικές τους στιγμές στο Facebook νοιώθουν πιο ικανοποιημένοι και ασφαλείς στο γάμο ή τη σχέση τους από εκείνους που δεν το κάνουν.

Μπορεί να είναι προφανές, ότι οι άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι με τις σχέσεις τους δημοσιεύουν την κοινή τους ζωή πιο συχνά από άλλους, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε επιστημονική απόδειξη γι'αυτή τη συνάρτηση.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Laura R Saslow, διδακτορικό συνεργάτη στο Τμήμα Ιατρικής στο UCSF Osher Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, διεξήγαγε τρία πειράματα μεταξύ παντρεμένων χρηστών του Facebook, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Το πρώτο πείραμα απέδειξε ότι εκείνοι που δημοσιεύουν συχνά μια φωτογραφία του εαυτού τους και του συζύγου τους, όπως π.χ. την φωτογραφία προφίλ τους στο Facebook, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι είναι χαρούμενοι στη σχέση τους.

Το δεύτερο πείραμα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι απολάμβαναν στο υψηλότερο επίπεδο συζυγική ικανοποίηση και οικειότητα με τον σύντροφό τους, ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν δημοσιεύσει μια φωτογραφία προφίλ μαζί με τον σύζυγό τους κατά τον τελευταίο χρόνο.

Στο τρίτο πείραμα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τη σχέση τους στο Facebook, τις ημέρες που αισθάνονταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το γάμο τους.

"Είναι λογικό, κάποιοι που είναι πιο ευτυχισμένοι με τη ζωή τους να δημοσιεύουν τέτοιου είδους εικόνες για να αναδείξουν τη σχέση τους», δήλωνει η συνεργάτης και συν-συγγραφέας της μελέτης Amy Muise, σε συνέντευξή της στο Canada.com.

"Ομως, η γενική ικανοποίηση από τη ζωή των συμμετεχόντων, αλλά και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους ήταν στοιχεία που δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη», δήλωσε η Α.Muise. Η μελέτη αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Κοινωνικής Ψυχολογίας και Επιστημών προσωπικότητας.

Πηγή: yolife

Τα ζευγάρια που μοιράζονται την κοινή τους ζωή στο FB είναι πιο ευτυχισμένα