MENU

Η ακαδημία ελπίδες Καρδίτσας ανακοινώνει τη διοργάνωση ενός διήμερου σεμιναρίου με ημερομηνίες διεξαγωγής 18-19 Σεπτεμβρίου 2019, εντός του οποίου θα διεξαχθεί και φιλικό παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδος στο ποδόσφαιρο γυναικών, ΠΑΟΚ . Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι : Πρωτοποριακοί μέθοδοι προπόνησης και της αθλητικής προετοιμασίας των ομάδων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο προπονητής κ. Jacopo Leandri, η Medical Doctor με εξειδικευση στην αθλητική οφθαλμολογία κ. Cecilia Scassa, ο ειδικ/μενος της Ψυχιατριακής, ψυχοσεξολόγος, mental coach ποδοσφαιριστών και αθλητικός διευθυντής των Ελπίδων Καρδίτσας κ. Θεόφιλος Καλλιτσάρης, ο ειδικ/μενος της Ψυχιατρικής, football mental coach και γυμναστής κ. Ιωάννης Κατσάρας και η τελειόφοιτη διαιτολόγος-διατροφολόγος των ελπίδων Καρδίτσας κ. Ελπίδα Παπανικολάου. Οι 2 επιπλεον συνομιλητες ειναι : Δρουγκας Βασιλειος ορθοπαιδικος χειρουργος και ο Κ. Μιχαλακης Νικολαος Καρδιολόγος

Έπειτα από κινητοποίηση του αθλητικού διευθυντή των Ελπίδων Καρδίτσας κ. Θεόφιλου Καλλιτσάρη, υπήρξε επαφή με τους 2 διακεκριμένους αντιπροσώπους του Ιταλικού ποδοσφαίρου (τον προπονητή της εθνικής Ιταλίας και την περιζήτητη από τα τοπ ευρωπα'ι'κά club αθλητική οφθαλμίατρο), τους Jacopo Leandri και Cecilia Scassa, οι οποίοι διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί του και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως επήλθε συμφωνία για την ημερομηνία άφιξης τους στην Καρδίτσα και την συμμετοχή τους στο 2ήμερο σεμινάριο που θα διοργανώσει η ομάδα μας, την 18η και 19η Σεπτέμβρη του 2019!

Οι δύο διεθνούς φήμης ειδικοί του ποδοσφαίρου θα ενσωματωθούν στην ομάδα, κατόπιν σύναψης συμφωνίας και θα ακολουθήσει η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Θα αποτελέσουν τμήμα της equip της τεχνικής και αθλητικής υποστήριξης των Ελπίδων Καρδίτσας !!! Πιθανώς θα επισκέπτονται την ομάδα πριν τα σηματικά παιχνίδια της και σε κάποια διαστήματα εντός της σεζόν. Οι δυο προαναφερθέντες σε συνεννόηση με τον κ. Καλλιτσάρη και τον κ. Κουτσονάσιο οριοθέτησαν και τους στόχους της επόμενης σεζόν. Κατάκτηση της θέσης στο Τσάμπιονς λίγκ και οπωσδήποτε μια δυνατή πορεία στους ομίλους του, εντός της επόμενης τριετίας.

Η άφιξη τους θα συνεισφέρει καθοριστικά στον τομέα της αθλητικής υποστήριξης και της ολιστικής προπόνησης, στον εκσυγχρονισμό της ομάδας σε ευρωπα'ι'κά στάνταρ λειτουργίας εντός αλλά κυρίως και εκτός γηπέδου, στην τοποθέτηση στέρεων βάσεων για υψηλή απόδοση, σταθερότητα, διάρκεια και επαναληψιμότητα στις νίκες και όχι για κάποιες προσωρινές επιτυχίες οι οποίες θα ξεθωριάσουν στη συνέχεια. Όλα αυτά ξεκινάνε από έναν σημαντικό, καταρτισμένο και διορατικό αθλητικό διευθυντή, τον κ. Θεόφιλο Καλλιτσάρη, ο οποίος πιστεύει στην ομαδική λειτουργία σε διοικητικό-επιστημονικό-επικοινωνιακό επίπεδο του συλλόγου και της συνολικής ανάδειξης του συλλόγου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Συγκεκριμένα οι προπονητικές μέθοδοι της Cecilia Scassa, αποτέλούν πόλο έλξης για πολλά πρωτοκλασάτα κλαμπ της Ευρώπης. Στην βάση των τεχνικών της βρίσκονται οι Νευροεπιστήμες, η εφαρμογή των οποίων αρχικά ξεκίνησε από τη μελέτη στην προπονητική της όρασης, η οποία βασίζεται στην άσκηση της οπτικής αντίληψης του αθλητή.

Άξιο αναφοράς είναι ο ενθουσιασμός που έχει προκαλέσει σε κάποια κάποια από τα μεγάλα ονόματα του Ιταλικού ποδοσφαίρου , ένα από τα οποία είναι ο Roberto Baggio, ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται στο άθλημα σε επίπεδο προπονητικής και σε ρόλους αθλητικής κατεύθυνσης των αθλητών.

Η Τσεσίλια είναι υφηγήτρια- καθηγήτρια στον φημισμένο φορέα διδασκαλίας της προπονητικής του Κοβερτσιάνο. Για τους προπονητές του τμήματος Master ProUefa και τους γυμναστές από το 2010 έως το τέλος του 2013, ανάμεσα σε φοιτητές που εκτίμησαν σε υπέρτατο βαθμό και εκφράστηκαν κολακευτικά για τις μεθόδους της, συναντά κάποιος και τα πρώην ιερά τέρατα του Ιταλικού ποδοσφαίρου και νυν προπονητές , όπως ο Βιτσέντσο Μοντέλα, Μάσιμο Όντο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Πίπο Ιντζάγκι , Φάμπιο Καναβάρο, Φάμπιο Γκρόσο αλλά και άλλους.

Η Τσετσίλια είναι η δημιουργός της εξατομικευμένης μεθόδου προπόνησης της όρασης για αθλητές, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα προπόνησης της επεξεργασίας του οπτικού ερεθίσματος στην οπτική χώρα του ινιακού λοβού του εγκεφάλου από τον αθλητή. Η άσκηση αυτή βοηθάει τον σύγχρονο αθλητή, ο οποίος πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες τις οποίες έχει καταγράψει στη μνήμη του και οι οποίες κατόπιν προσέγγισης και εκδούλευσής τους με την ειδική αυτή μέθοδο, ωθείται στο να αντιδράσει άμεσα και αστραπιαία σε καθορισμένα οπτικά ερεθίσματα (συνθήκες αγώνα), με το ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό κινητικό αντανακλαστικό (άμεση λήψη απόφασης). Επομένως καλλιεργείται η αθλητική ευφυΐα (έξυπνος αθλητής), πέρα από τις τεχνικές και τακτικές γνώσεις που ο επαγγελματίας αθλητής θα πρέπει ήδη να διαθέτει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό και η άσκηση αυτή κατευθύνεται από τον προπονητή της ομάδας.

Η Τσετσίλια προσφάτως δέχθηκε σοβαρές προτάσεις από τον φημισμένο καθηγητή Amerio και Jorgue Vazquez di Biase, δημιουργό του neurofootball, από τον D. Campana Piquer της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Malaga, όπως και από ειδικούς στο Match Analysis, ειδικούς γυμναστές ομάδων, προπονητές τερματοφυλάκων καθώς και από συλλόγους όπως η Βαλένθια, η Αθλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, πολλές Αμερικανικές και Νότιο Αμερικανικές επιστημονικές ακαδημίες, ‘όπως επίσης και προτάσεις από συλλόγους των Αραβικών Εμιράτων.

Ένα μικρό απόσπασμα από το CV της:

Dottoressa Cecilia Scassa

Main activities and responsibilities

-Project researcher GB Bietti-IRCCS-Rome Foundation from 2006 to 2014.

-Manager of the OCT Reading Center (Zeiss) 2006.

-Certified OCT3 studio operator 009 Allergan at the GB Bietti Foundation 2007-2008;

-Certified OCT3 operator Mont Blanc BPRC study at the GB Bietti Foundation 2007-2008,

-Rehabilitation Working Group Health Ministry Commission 2010 (with Prof Mario Stirpe);

-Oculist Consultant M- Rome men's volleyball l 2007-2010;

-Ophthalmologist Consultant of the Italian National Women's Volleyball 2013-2014;

-Lecturer in the Technical Area of Master Pro Coaches in UEFA and Athletic Trainers from July 2011 to September 2013 (Coverciano).

-Since 2011 researcher of Neuroscience applied to new methods of sports training, in particular in football, of the evolution of Visual Training, and of the physiological limits deriving from inconsistencies between referee trio decision and techniques such as VAR based on in-depth neuroscience knowledge.

Name and adress of the employer Casa di Cura San Domenico Roma Piazza Sassari 5 Italy

Type of business or sector

-Free professional activity Oculista Pescara and Roma.

-Classical High School, Degree in Medicine and Surgery (1996),

-Ophthalmology Specialization (2000),

-Scholarship at the GB Bietti Foundation for research and study in Ophthalmology 1994;

-Hypovision Rehabilitation Master Leonardo da Vinci Project (2002)

Ha esercitato il ruolo di docente presso l’area tecnica dell’Università di Coverciano dal 2010 al 2104 nel corso di formazione per allenatori e preparartori atletici gruppo pro Master pro Uefa pubblicando articoli su riviste specializzate di Medicina Sportiva.

Da tale esperienza ha sviluppato ricerca nell’ambito della percezione visiva ai fini delle nuove metodologie di allenamento partendo da un particolare studio sul Visual Training e sulle incongruenze nella valutaizone della terna arbitrale rispetto alle tecniche di match analysis e utilizzo VAR.

Elenco pubblicazioni scientifiche relative allo Sport.

1. Scienza & Sport N 21 2014 Cecilia Scassa “Percezione visiva e profondità nello sport” p 66-69.

2. Nuovo Sport Apr 2014 Cecilia Scassa “ Lenti a contatto e occhiali nello sport”.

3. Tempo Sport Luglio 2019 N. 7-10 Rivista della CSAIn Centri Sportivi Aziendali e Industriali Cecilia Scassa “ In gara con l’occhio sempre in forma” I parte. Pag 34-36.

Articoli sportivi pubblicati su Linkedin:

4. Resolution of the human eye, conversion in pixels and use of visual recording technologies in the match analysis 26 maggio 2019.

5. Neurophysiological limitations of VT (Visual Training). 28 aprile 2019

6. Automatism , attention reduction and ability to modify the best motor response (LTP-LTD). 28 aprile 2019

7. “Per un buon VAR: stop allo scorrimento pubblicitario in area” Posted by Redazione DerbyDerbyDerby.it 1.marzo 2019

-Για θέματα τακτικής, συστημάτων και προπονητικής θα μιλήσει ο Iταλός προπονητής JACOPO LEANDRΙ, ο οποίος θα αναλύσει το ιταλικό πρότυπο προπόνησης και θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του στο ποδόσφαιρο αλλά και από την Εθνική Ιταλίας γενικότερα. Επίσης αναφορά θα γίνει για το πώς αναπτύχθηκε το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ιταλία, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει και μοντέλο για το αντίστοιχο ελληνικό.

Επίσης θα διατυπωθούν από εκείνον προτάσεις που αφορούν γενικά την εξέλιξη και αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου ,την αναγκαιότητα μετατροπής κάποιων κανονισμών αλλά και θα διατυπωθούν προτάσεις για καλύτερη λειτουργία των τμήματων Υποδομής των ελληνικών συλλόγων ! Στις 19 Σεπτέμβρη του 2019, θα διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι με τον πρωταθλητή Ελλάδος ΠΑΟΚ, γυναικείο ποδόσφαιρο, έχοντας την τεχνική καθοδήγηση του κ. JACOPO LEANDRΙ και του κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΝΑΣΙΟΥ στον πάγκο των Ελπίδων, επιτρέποντας έτσι στον Ιταλό τεχνικό να εφαρμόσει στην πράξη τα όσα αναλυθούν στο σεμινάριο αλλά και να συνδυαστεί το Ιταλικό με το Ελληνικό πρότυπο προπονητικής και τεχνογνωσίας!

Ένα δίδυμο τεχνικής ηγεσίας που θα συνυπάρξει εξάλλου και σε πολλά ματς της αγωνιστικής σεζόν!

Προπονητής της Εθνικής Ιταλίας και διάσημη αθλητική οφθαλμίατρος αναλαμβάνουν τις Ελπίδες Καρδίτσας!