MENU

Όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό, να μην κανονίσουν τίποτα για την Πέμπτη 28/4. Είναι η μέρα που θα διεξαχθεί ο αγώνας βόλεϊ με τον Φοίνικα Σύρου. Η φιέστα των πρωταθλητών. Της ομάδας συνώνυμο της μαγκιάς και της ψυχής. Κόντρα σε όλους και σε όλα, κατέκτησε με τσαμπουκά και θέληση τον τίτλο. Αψηφώντας τις τιμωρίες, είτε αυτές που ξέχασαν είτε αυτές που ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι. 

Πανηγύρι Παναθηναϊκής αγάπης την Πέμπτη του Πάσχα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. «Τρέλα» για τους θριαμβευτές που τιμούν το έμβλημα και τα χρώματα του συλλόγου. Οι προφανείς λόγοι είναι αυτοί. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί. 

Ξεκάθαρα οι άνθρωποι του Τριφυλλιού δεν ήθελαν να γίνει η φιέστα στον Άγιο Θωμά λόγω μικρής χωρητικότητας. Οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί θα έμεναν με το παράπονο, καθώς δεδομένα δε θα τους χωρούσε το μικρό κλειστό. Στο ΟΑΚΑ δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να βρίσκονται εκεί, για να τραγουδήσουν και να αποθεώσουν τους θριαμβευτές. 

Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ, καταβάλει υπερπροσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Έχει κατορθώσει να είναι όχι απλά όρθιος, αλλά στην κορυφή. Με μπάτζετ μικρότερο απ’ τους 4 βασικούς διεκδικητές. Οπότε ο δεύτερος και εξίσου σοβαρός λόγος, είναι η έμπρακτη στήριξη στο τμήμα. 

Ίσως να μη σας φαίνεται τόσο… πιασάρικος. Θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Το συναίσθημα το δίνει η κατάκτηση του τίτλου. Για να φτάσει εκεί ο Παναθηναϊκός, ο Σωτήρης Πανταλέων, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν τι πέρασαν. Δεν αναφέρουμε τυχαία αυτά τα δύο ονόματα, που προφανέστατα κάνουν κάθε υποστηρικτή του Τριφυλλιού να σκύβει το κεφάλι από σεβασμό. 

Οι δύο δόξες του τριφυλλιού, οι άνθρωποι συνώνυμο του συλλόγου, είναι αυτοί που πρότειναν - κι η διοίκηση Μαλακατέ που αφουγκράζεται τις επιθυμίες κόσμου και ομάδας το αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά - να γίνει η φιέστα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. 

Είναι ο δικός τους τρόπος για να ζητήσουν τώρα, πάνω στο γλέντι και στις χαρές μετά την συνεχόμενη υποταγή του αιωνίου απ’ τον οποίο και πάρθηκαν τα σκήπτρα, τη βοήθεια του κόσμου. 

Απ’ τη στιγμή που η φιέστα είναι κι επίσημος αγώνας για τον πρωτάθλημα κόντρα στον Φοίνικα Σύρου, θα υπάρχει εισιτήριο. Η τιμή του πιθανότατα θα είναι 10 ευρώ ως γενική είσοδος. Προσιτή για κάποιες ώρες γεμάτες χαρά, πανηγύρι και αποθέωση αυτών που έχουν τον Παναθηναϊκό εκεί που του αρμόζει: Στην κορυφή. 

Συγχρόνως είναι και μια τιμή που ενισχύει το τμήμα. Ο Πανταλέων και ο Ανδρεόπουλος, ξέρουν καλά και τον Παναθηναϊκό και το άθλημα. Γνωρίζουν πως οι πανηγυρισμοί είναι για τώρα. Ήδη σκέφτονται το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Η οποία θα είναι δυσκολότερη, με μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά και με ακόμη σημαντικότερους στόχους. Ταβάνι για το τριφύλλι είναι πια μόνο ο ουρανός. Αυτοί που το αγαπούν υπέρμετρα το καταλαβαίνουν. Είναι η στιγμή να δείξει κι ο κόσμος πως συμπορεύεται με την «δίψα» τους. 

Κι η «συνεργασία» αυτή προφανώς αφορά μόνο τα επόμενα δυο χρόνια. Μετά ο σύλλογος μπαίνει στον Βοτανικό κι όλα θα έχουν πάρει τον δρόμο τους. 

Στόχος το επόμενο πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι θα δυναμώσουν, φάνηκε κι από αυτή τη σεζόν που ήταν άκρως ανταγωνιστικό και γεμάτο σασπένς το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι έχουν βάλει τις βάσεις για τα καλά και τώρα θέλουν το κάτι παραπάνω. Μια φορά να ξεκινήσουν από μια… κοντινή οικονομική αφετηρία από τον Ολυμπιακό. 

Μέσω της παρουσίας και των εσόδων απ’ τη φιέστα, κάλλιστα θα μπορέσει να αγοραστεί ένας παικταράς. Όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για την Ευρώπη. Φάνηκε κι από φέτος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί. Τι; Να φτάσει κι εκεί στην κορυφή. Όνειρο, όχι απατηλό. Πραγματοποιήσιμο, με την κατάλληλη συμπαράσταση και έμπρακτη στήριξη του κόσμου. Άπαξ ο Ανδρεόπουλος το δηλώνει δημόσια ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει; Ποιον στόχο έβαλε και δεν τον κατάφερε;

Ειδικά για τους φίλους του Παναθηναϊκού που έχουν κάνει την Ευρώπη να παραμιλά, που δεν άφησαν ποτέ την ομάδα της, το κάλεσμα από Πανταλέων και Ανδρεόπουλο είναι… παιχνιδάκι. Κάθε φίλαθλος πρέπει να γίνει αρωγός της προσπάθειας για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η ομάδα. Να τρυπήσει το ταβάνι της. 

Τα εισιτήρια αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Viva. Έτσι, θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια και όσοι δεν κατορθώσουν να βρεθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Με 10 ευρώ ο φίλος του Τριφυλλιού απ’ την επαρχία ή απ’ το εξωτερικό, θα βάλει το δικό του λιθαράκι για περισσότερες φιέστες, ισχυρότερες, μεγαλύτερες συγκινήσεις απ’ το να τραγουδούν οι παίκτες τον ύμνο στην έδρα του Ολυμπιακού. 

Προφανώς και χορηγοί δεν εμφανίζονται κάθε μέρα. Δύσκολα αποφασίζουν να βάλουν τα χρήματά τους στο βόλεϊ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όσοι το κάνουν. Αλλά ο Παναθηναϊκός, με το τεράστιο λαϊκό έρεισμα, έχει την ευχέρεια να περηφανεύεται δικαίως πως η σύνδεση του κάθε οπαδού με όλα τα τμήματα του συλλόγου, είναι απίστευτη. Μια αλυσίδα που δεν σπάει με τίποτα. 

Σωτήρης Πανταλέων και Δημήτρης Ανδρεόπουλος πήραν την πρωτοβουλία. Κοιτούν κάθε υποστηρικτή στα μάτια. Έχοντας το μάτι που γυαλίζει απ’ την κατάκτηση, αλλά και δίψα στο βλέμμα για τη νέα σεζόν. Είναι άρρωστοι με τον Παναθηναϊκό και το μόνο που τους τρέφει είναι οι επιτυχίες, οι κούπες. Πριν ακόμα σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του πιο μάγκικου πρωταθλήματος των τελευταίων ετών, έχουν βάλει στόχο το επόμενο. 

Και περιμένουν την έμπρακτη στήριξη, τη βοήθεια του κόσμου. Απλά με την παρουσία του κατά χιλιάδες στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Προσφέροντας τη χαρά της φιέστας, αλλά ταυτόχρονα και την ικανότητα υλοποίησης του σχεδίου για έναν ακόμη ισχυρότερο Παναθηναϊκό. 

Πανταλέων-Ανδρεόπουλος πρότειναν το ΟΑΚΑ κι έχουν λόγο!