Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν έχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα και οι νεαροί παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου ετοιμάζονται για μία ακόμα τιμητική εμφάνιση έναντι του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δυστυχώς για τον Εθνικό τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα έχουν αποδεκατίσει την ομάδα. Ο Χρηστουηλίας παραμένει τραυματίας μετά τον τραυματισμό του στον θώρακα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κοντοστάθης και ο Τσιουτσιουλούδης ταλαιπωρούνται από ίωση και πυρετό.
Ο ΠΑΟΚ αναζητά μία ακόμα νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς για να διατηρηθεί στην 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί απ΄ευθείας στα ημιτελικά των πλέι οφ.
Ο ΠΑΟΚ μετράει 11-0 σερί σε αναμετρήσεις πρωταθλήματος με τον Εθνικό. Σε 35 αγώνες πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ προηγείται του Εθνικού με 29-6 νίκες.
Ντέρμπι με το βλέμμα στα πλέι οφ
Το ντέρμπι της 6αδας που θα γίνει στη Μίκρα μεταξύ του Ηρακλή και του Παμβοχαϊκού συγκεντρώνει τα βλέμματα στη 15η αγωνιστική.
Ο Ηρακλής βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο μετά την παραίτηση του Γιάννη Ορφανού από την τεχνική ηγεσία της ομάδας με την διοίκηση να ζητά λύση εκ των έσω. Ο Δημοσθένης Τούμπος που ήταν συνεργάτης του Γιάννη Ορφανού πήρε εντολή να κοουτσάρει την ομάδα μέχρι νεοτέρας. Ο Ηρακλής αναζητά βαθμούς για να κλειδώσει την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και αποφεύγει κάθε περιπέτεια στα πλέι άουτ.
Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από το τρίποντο επί του Εθνικού και σε συνδυασμό με το 3-1 που έχει νικήσει στον Α΄γύρο θέλει θετικό αποτέλεσμα και να υπερασπιστεί το σκορ του Α΄αγώνα ώστε να έχει πλονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Σε 13 αγώνες πρωταθλήματος από το 2012 οπότε και ο Παμβοχαϊκός ανέβηκε στην Volley League και η ομάδα του Βραχατίου προηγείται με 7-6 στις νίκες.
Ντεμπούτο Ορφανού στον πάγκο του Φοίνικα
H «ναυμαχία» του Φοίνικα ΟΝΕΧ και του ΟΦΗ όπου θα κάνει το ντεμπούτο του και ο νέος τεχνικός των γηπεδούχων Γιάννης Ορφανός ξεχωρίζει από τους αγώνες του Σαββάτου.
Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ μετά την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ και την αλλαγή προπονητή (ο Γιάννης Ορφανός πήρε τη θέση του Σέρβου Ράτκο Παβλίσεβιτς) θέλει τρίποντο επί του ΟΦΗ για πολλούς λόγους. Για να επιστρέψει στις επιτυχίες και μάλιστα μπροστά στο κοινό του, να προσπαθήσει να επιστρέψει στην 4η θέση την ομάδα για την ώρα κρατάει η Κηφισιά αλλά και για να κάνει αντεπίθεση με το νέο προπονητή ενόψει και του φάιναλ-4 του κυπέλλου.
Ο ΟΦΗ αναζητά την πρώτη του νίκη μέσα στο 2020 και την πρώτη μετά από την 7η αγωνιστική στις 15 Δεκεμβρίου. Η ομάδα του Ανέστη Γιαννακόπουλου κατεβαίνει με σκοπό να πάρει θετικό αποτέλεσμα καθώς θέλει να κρατήσει την 8η θέση και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την 7η θέση.
Στον Α΄γύρο ο Φοίνικας ΟΝΕΧ είχε νικήσει στο Ηράκλειο 3-0 σετ.
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής
Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
Μίκρας 17.30 (V.L. - T.V.): Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Λούμσι, Παπαδοπούλου, Γραμματεία: Κουμπλή.
Μιχ.Παρασκευόπουλος 19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινκλής, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Πεσλής, Γραμματεία: Χριστοδούλου.
Δημήτρης Βικέλας Ερμούπολης, Σύρος 19.00 (V.L. T.V.): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Ο.Φ.Η.
Διαιτητές: Βουδούρης, Σταρίδας, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Συρίγος, Γραμματεία: Πιρπινιά.
Κυριακή 1 Μαρτίου 2020
Aγίου Θωμά, Μαρούσι 15.30 (V.L.-T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μενεσλής. Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Βαρατάσης, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Καλλιγέρη.
Ζηρίνειο Κηφισιάς 17.00 (ΕΡΤ Sports): A.O.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Ονόπας, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Νικάκης, Γραμματεία: Σιφάκη.
Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 38
2. ΠΑΟΚ 33
3. Παναθηναϊκός 32
4. Κηφισιά 28
5. Φοίνικας Σύρου 26
6. Ηρακλής 16
7. Παμβοχαϊκός 16
8. ΟΦΗ 11
9. Ελπίδα Αμπελοκήπων 7
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0
* Ο Ηρακλής έχει τιμωρηθεί με μηδενισμό στο ματς με τον ΠΑΟΚ και αφαίρεση τριών βαθμών