MENU

Όπως επισήμανε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι οι πράσινες ήταν αυτές που έκαναν τη δουλειά τους πιο εύκολη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει αξιόλογες μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά αλλά στην πράξη ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά και κυριάρχησε πλήρως.

Όταν στην ομάδα υπάρχει μια αθλήτρια σαν την Ανθούλη τα πράγματα απλοποιούνται πολύ. Η νεαρή διαγώνια πραγματοποίησε εμφάνιση που άγγιξε το άριστα και ηγήθηκε απόλυτα στο επιθετικό κομμάτι για τις πράσινες. Δεν είναι μόνο οι 24 πόντοι και τα καλά ποσοστά της αλλά η γενικότερη εικόνα. Με το μεγάλο της σώμα έχει τη δυνατότητα να τελειώνει φάσεις πάνω από το μπλοκ, να βοηθάει σημαντικά στην άμυνα, κάτι που έχει βελτιώσει αισθητά, και γενικότερα να κρατάει τον αντίπαλο σε συνεχή πίεση. Έχοντας βελτιώσει πολύ και το σερβίς της έχει γίνει ένα κομβικότατο κομμάτι στο πράσινο παζλ που αλλάζει τις ισορροπίες.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο δυναμισμό στην επίθεση και αυτό ήταν κάτι που κρατούσε τον Ολυμπιακό εκτός πλάνου. Ακόμα και αν οι δυνατές επιθέσεις της Ανθούλη ή των υπολοίπων δεν έδιναν πόντο ήταν ικανές να χαλάσουν την λειτουργία του Ολυμπιακού που επιτίθονταν πολύ πρόχειρα και σε πολλές περιπτώσεις απλά περνούσαν τη μπάλα. Βέβαια σε αυτό έχει να κάνει και η γενικότερη αδυναμία που έδειξε ο Ολυμπιακός αμυντικά.Η Γουίντερς ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ένας αδύναμος κρίκος στην υποδοχή ενώ η Κοσμά είχε σημεία που ξεχώρισε αλλά δεν είχε σταθερότητα.

Επικράτηση κατά κράτος και στο φιλέ για τις πράσινες. Η Εμμανουηλίδου δεν ήταν σε καλή μέρα ενώ η Όλμπρεχτ δεν έκανε τη διαφορά σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα. Από την άλλη, η Μέντιτς έδειξε όλα τα θετικά της χαρακτηριστικά αλλοιώνοντας επιθέσεις των ερυθρολεύκων και έχοντας συνέπεια στην επίθεση. Μπορεί να μην έχει το μεγάλο ύψος που έχουν άλλες κεντρικές αλλά έχει πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού και αυτό φάνηκε σε ένα παιχνίδι κρίσιμο όπως αυτό.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η σταθερότητα του Παναθηναϊκού στην υποδοχή χάρη στην Γκρόθες, την Ρόγκα αλλά και τη βελτιωμένη Ανάε αλλά η διαφορά έγινε από την πασαδόρο. Οι καλές υποδοχές αξιοποιήθηκαν στην επίθεση και αυτό είναι το σημαντικότερο για να ολοκληρωθεί επιτυχώς μια αποστολή σε ένα ντέρμπι. Η Παπαφωτίου αντιλήφθηκε πλήρως τη ροή του αγώνα αλλά και το ρυθμό των συμπαικτριών της. Έδωσε πολλές ευκαιρίες στην Ανθούλη η οποία βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα ενώ έβαλε στο παιχνίδι την Ανάε και την Γκρόθες όταν έπρεπε χωρίς να βγάλει την Ανθούλη από το ρυθμό της. Επιπλέον, δείχνει να έχει «συνδεθεί» με την Μέντιτς στην οποία πρόσφερε πολλές φορές επιθέσεις με ιδανικές προϋποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και ο Μιτσέλι έδειξε να πιάνεται αδιάβαστος. Το μπλοκ απουσίασε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ενώ οι κεντρικές δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου. Με την Σάλας εκτός ρυθμού το παιχνίδι έγινε προβλέψιμο και έτσι Κούμπουρα και Γουίντερς έγιναν προβλέψιμες και δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να επικράτησε εμφατικά του Ολυμπιακού και να πήρε τους τρεις βαθμούς αλλά αυτό δε θα πρέπει να εφησυχάσει τον Γκάιτς και την ομάδα του. υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα, όσο καλά και αν παίζει η Ανθούλη, δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός άξονας της λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Η ομάδα χρειάζεται πλουραλισμό και πληθώρα λύσεων και αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως, και ο Σέρβος με το επιτελείο του έχουν διάθεση για δουλειά και βελτίωση. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ίδιος, πρέπει να νιώθουν όλοι το βάρος της φανέλας και να καταλάβουν ότι αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο σύλλογο.

Ολοκληρωτική κυριαρχία