Της ομοσπονδίας που ο τότε πρόεδρος, Πύρρος Δήμας το 2018 είχε τιμωρήσει την εθνική, μαζί και τον Θόδωρα επειδή μου είχαν αποκαλύψει ότι τρώνε από συσσίτιο της εκκλησίας. Έκτοτε άλλαξαν και το καταστατικό για να λογοκρίνουν «νόμιμα» τους αθλητές.
Της ομοσπονδίας, που ο νυν γραμματέας της και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Πύρρος Δήμας αντί να είναι στο πλευρό του Ιακωβίδη, που αγωνίζονταν το περασμένο Σάββατο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, βρισκόταν με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή των ΗΠΑ, συνεχώς στο πλευρό των Αμερικανών, Κλάρενς Κάμινγκς και Νέιθαν Ντάμρον, οι οποίοι μετείχαν εκτός συναγωνισμού μεν, με τις επιδόσεις τους να μετρούν δε στην παγκόσμια κατάταξη.
Απαραίτητη διευκρίνιση είναι ότι οι ΗΠΑ λόγω του εμπάργκο στη Βενεζουέλα, δεν θα μετάσχουν στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα (το οποίο δίνει πρόκριση για το Παρίσι), που θα διεξαχθεί στο Καράκας 23-29 Φεβρουαρίου και γι' αυτό πήραν ειδική άδεια για να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας.
Ο Ιακωβίδης σήκωσε λοιπόν, σήκωσε χθες, 157 κ. στο αρασέ και 184 κ. στο ζετέ στο α' γκρουπ των 89 κιλών και αν δεν είχε τραυματιστεί θα είχε καταφέρει να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ που του ανήκει (161κ.). Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος του.
Ξεκίνησε με 152 κ. και συνέχισε στα 157 για να αποτύχει να σηκώσει τα 162 κ. Προσπάθεια που έμελλε να αλλάξει τα σχέδια του για τον αγώνα, αφού τραυματίστηκε στους αγκώνες των δύο χεριών του, όταν του έφυγε η μπάρα προς τα πίσω.
Στο επολέ ζετέ, έχοντας ήδη παρέλθει αρκετός χρόνος, έως την ολοκλήρωση των προσπαθειών των συναθλητών του, η ενόχληση έγινε πόνος, παρ’ όλ’ αυτά, έσφιξε τα δόντια για να μην ακυρωθεί και κατέβασε τα κιλά όσο του επιτρεπόταν, ξεκινώντας επιτυχώς από τα 178 κιλά, ενώ στη συνέχεια σήκωσε 184. Προσπάθησε και στα 189 κιλά, όμως είχε ήδη υπερβεί εαυτόν και το σώμα του δεν του επέτρεπε να συνεχίσει, καταλαμβάνοντας τελικά την 9η θέση στο σύνολο (9η στο αρασέ ,10η στο επολέ-ζετέ και 9η στο σύνολο).
Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι στο δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στην τελευταία κίνηση του ζετέ, ωστόσο αυτό δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο ίδιος, ο τραυματισμός είχε προηγηθεί. Ενδεικτική πάντως της προσοχής που τυγχάνει ο καλύτερος αθλητής που έχει αυτή τη στιγμή η εθνική ομάδα είναι ότι δεν πέτυχαν ούτε τα αποτελέσματα, αφού στον τίτλο αναφέρουν ότι κατετάγη 9ος, αλλά στο κείμενο ότι πήρε δύο 10ες θέσεις στις δύο κινήσεις…
To στιγμιότυπο οθόνης από την επίσης ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.
Τα επίσημα αποτελέσματα του αρασέ
Τα επίσημα αποτελέσματα του επολέ-ζετέ
Τα επίσημα αποτελέσματα στο σύνολο
Για κάποιον που δεν γνωρίζει το άθλημα, τα κιλά που έκανε ο Ιακωβίδης μπορεί να μην μοιάζουν πολλά. Κρατήστε πάντως ότι στην ιστορία της άρσης βαρών υπήρξαν αθλητές που ένα μήνα πριν από Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα δεν σήκωναν 150 κιλά στο αρασέ, αλλά ανέβαιναν στο βάθρο, σηκώνοντας πολλά παραπάνω. Το πώς τα κατάφεραν, είναι κάτι το οποίο σηκώνει σαφώς πολλή συζήτηση και κανείς μπορεί πολλά να υποθέσει…
Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού λοιπόν, θα κυνηγήσει πλέον την πρόκριση για το Παρίσι, σε έναν τελευταίο αγώνα, το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Πουκέ της Ταϋλάνδης 31 Μαρτίου έως 11 Απριλίου.
«Δεν πήγαν τα πράγματα όπως ήθελα και λυπάμαι πολύ γιατί είχα προετοιμαστεί πολύ γι’ αυτόν τον αγώνα και ήμουν καλά. Δυστυχώς, χτύπησα στην τελευταία προσπάθεια του αρασέ και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορώ ούτε να κλείσω, ούτε να τεντώσω τα χέρια μου. Ήθελα πολύ να βελτιώσω τα πανελλήνια ρεκόρ, όμως στην τελευταία προσπάθεια του αρασέ μου έφυγε η μπάρα και κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας, αφού ένιωσα έντονο πόνο, ο οποίος προοδευτικά χειροτέρευε.
Επειδή δεν ήθελα να ακυρωθώ ή να μηδενιστώ κατέβασα τα κιλά, όσο μου επέτρεπαν οι διοργανωτές, γιατί δεν μπορούσα όσο ήθελα και ανέβαινα κοιτώντας κάθε φορά μία-μία τις προσπάθειες. Δεν σου κρύβω ότι σε κάθε, μα κάθε προσπάθεια, ένιωθα ότι περνά μία αιωνιότητα. Αλήθεια, νόμιζα ότι περνούν 30’’ μέχρι να βγει έγκυρη η προσπάθεια από το ζουρί.
Αν έβγαινε ο αγώνας όπως τον είχα σχεδιάσει θα έκανα επιδόσεις μεγαλύτερες από αυτές που πήρα στο Τόκιο. Πλέον κοιτώ την τελευταία ευκαιρία που έχω, στο Πουκέ.
Ελπίζω η αποθεραπεία μου να μην διαρκέσει τόσο ώστε να χάσω τη φόρμα μου», δήλωσε ο Ιακωβίδης στο sdna.gr και πρόσθεσε αναφορικά με το πόσα έχουν αλλάξει σε σχέση με τη μέρα που βγήκε μπροστά στις κάμερες στο Τόκιο και είπε ότι σταματά: «Εκείνη τη μέρα ξέσπασα, δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο να πρέπει να συναγωνιστείς αθλητές στο κορυφαίο επίπεδο και εσύ να κάνεις προπόνηση και να δουλεύεις και 8ωρο για να επιβιώσεις. Είχα ξεπεράσει τα όρια μου. Από τότε το μόνο που άλλαξε είναι ότι έχω βοήθεια χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τους χορηγούς μου τη Δέλτα και τον ANT1, γι αυτό και στα 33 μου μπορώ να ξεπεράσω τις επιδόσεις του Τόκιο. Το οφείλω αποκλειστικά σε αυτούς, αφού μπορώ να αφιερώνω όλο μου τον χρόνο στην προπόνηση, στο διατροφικό μου πλάνο και στην αποθεραπεία μου. Ούτε για αστείο δεν θα μπορούσα να κρατήσω σε αυτό το επίπεδο τις επιδόσεις μου, αν έπρεπε να δουλεύω.
Κρατήστε πάντως ότι δεν υπάρχει αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που να κάνει αυτές τις επιδόσεις που κάνω, όπως όπως τις κάνω!»