MENU

Μέσα από το εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar με τίτλο «Επικοινωνία & Αθλητισμός» ο γνωστός «ΚυρΚυρ» μίλησε εφ’ όλης της ύλης αποκλειστικά στους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Marketing, Δημοσιογραφίας και Προπονητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Ο Κυριάκος Κυριάκος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αποχώρησης του Ιβάν Σαββίδη από το «τιμόνι» του Δικεφάλου, ενώ για τις μεταγραφές τόνισε πως η διοίκηση εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση του προπονητή Πάμπλο Γκαρσία και θα κάνει όλες τις μεταγραφικές κινήσεις που θα ζητήσει, ώστε η ομάδα να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό.

Στόχος του Τμήματος Επικοινωνίας είναι διαχείριση της εικόνας που έχει η κοινωνία για τον ΠΑΟΚ, η επικοινωνία με τον κόσμο της ομάδας και η δημιουργία δεσμών οικειότητας μεταξύ ποδοσφαιριστών και φιλάθλων.

«Πολλές φορές είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την πίεση του κόσμου για απαντήσεις σε επικοινωνιακές επιθέσεις. Όταν το φίλαθλο κοινό του ΠΑΟΚ βλέπει πως άλλες ομάδες, οι οποίες επιλέγουν επιθετικό μοντέλο επικοινωνίας, δικαιώνονται, απαιτούν και από τον ΠΑΟΚ να κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο. Η ατιμωρησία και το αδύναμο θεσμικό πλαίσιο δυστυχώς ενθαρρύνει τα επιτελεία των επαγγελματικών ομάδων να επιλέγουν επιθετικές τακτικές. Η δουλειά μας είναι να αποτρέπουμε επιθετικές ενέργειες. Όχι να τις ενθαρρύνουμε».

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ τόνισε πως η ανταλλαγή «πυρών» μέσα από ανακοινώσεις δεν είναι η ιδανική συνθήκη, καθώς επηρεάζουν και την αγωνιστική διαύγεια των μελών της ομάδας. «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δέχεται την ήττα, το λάθος, την αδικία και πάει μπροστά. Κι αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε και στον κόσμο μας. Δεν θέλουμε να έχουμε την αλαζονεία του Ολυμπιακού, όπου οι τίτλοι είναι αυτοσκοπός! Για εμάς, στον ΠΑΟΚ, οι τίτλοι είναι σκοπός, αλλά όχι με κάθε κόστος. Αυτό λοιπόν που πρέπει να φροντίσει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ είναι να δημιουργήσει ένα πολύ αυστηρό θεσμικό πλαίσιο Δεοντολογίας, για το πώς πρέπει να εκφράζονται επικοινωνιακά οι επαγγελματικές ομάδες».

Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των επαγγελματικών ομάδων πολύ συχνά καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις, που δεν έχουν μόνο επικοινωνιακή αποτύπωση. Ένα παράδειγμα είναι το εγχείρημα του καναλιού PAOK TV. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρίσκο που πήρε ποτέ στην Ελλάδα επαγγελματική ομάδα! Ο στόχος μας ήταν να αποδείξουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με εκατοντάδες φιλάθλους και υψηλή αξία. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα! Κι έτσι και οι «φωνές» που ήθελαν τον ΠΑΟΚ 4η ομάδα σε εμπορική αξία στην Ελλάδα «σίγησαν», αλλά και το επόμενο συμβόλαιο για την τηλεοπτική προβολή της ομάδας ήταν πολύ πιο υψηλό».

Ο Κυριάκος Κυριάκος δέχθηκε πολλά ερωτήματα σχετικά με την αποχώρησή του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2019 και την ενασχόλησή του με την πολιτική. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή του, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρούσε τον εαυτό του χρήσιμο για να βοηθήσει στα κοινά.

Ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαρίστησε τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 για την ενεργή συμμετοχή τους στο σεμινάριο. Παράλληλα, τους προέτρεψε να παραμείνουν δραστήριοι και δυναμικοί στους τομείς της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού!

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κυριάκος Κυριάκος: «Το ποδόσφαιρο είναι εργοστάσιο παραγωγής συναισθημάτων»
EVENTS