MENU

«Κατ' αρχάς να συγχαρώ την ομάδα μας, είμαι και είμαστε όλοι περήφανοι γι' αυτήν», δήλωσε ο κάπτεν της εθνικής. «Ο απολογισμός είναι μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στην ομάδα της Ρουμανίας, μια χώρα με παράδοση όχι μόνο στο τένις αλλά και στο Davis Cup, έχοντας παίξει σε τρεις τελικούς στο παρελθόν. Αυτό που μας μένει είναι ότι αρχίζουμε να βρίσκουμε τον δεύτερο και τρίτο παίκτη μετά τον Στέφανο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο Davis Cup πρέπει να είμαστε ομάδα, να έχουμε κι άλλους παίκτες. Μόνο με τον Στέφανο δεν γίνεται, το έχουμε δει και σε άλλο tie. Οπότε μένουμε σε αυτό, στους δεύτερους και τρίτους παίκτες που έχουμε στην ομάδα».

Ο Χατζηνικολάου ρωτήθηκε και για την πιθανότητα να δούμε τον Νο.2 τενίστα της Ελλάδας, τον Στέφανο Σακελλαρίδη, να εμφανίζεται στο Davis Cup. «Ο Στέφανος Σακελλαρίδης είναι ένα μεγάλο ταλέντο, ένας πολύ καλός παίκτης. Η ομοσπονδία τον καλεί κάθε φορά και έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να έρθει στην ομάδα. Μεγάλες προσπάθειες έχουν κάνει και ο Στέφανος (Τσιτσιπάς) και ο Απόστολος Τσιτσιπάς για να έρθει. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για τον Στέφανο (Σακελλαρίδη), αλλά ο μόνος που μπορεί να δώσει αυτή την απάντηση είναι εκείνος, όχι εμείς».

Ο Στέφανος δήλωσε ότι δεν βάζει όρια στην ομάδα, ο κόουτς βάζει; « Δεν βάζω όρια. Ξεκινήσαμε αυτή την παρέα με τον Στέφανο (Τσιτσιπά) από το 2019. Ο στόχος μας είναι να πάμε στην τελική φάση και όσο η ομάδα βελτιώνεται σίγουρα δεν μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχουν όρια. Προχωράμε και βλέπουμε».

Ο προπονητής της εθνικής συμφωνεί με τα αδέρφια Τσιτσιπά σε ό,τι αφορά τον MVP του διημέρου. «Θα συμφωνήσω μαζί τους, τα εύσημα τα δίνω στον Αριστοτέλη Θάνο. Τα είπα και χθες, μπήκε και έδωσε την ψυχή του στο ματς, έκανε μια μεγάλη νίκη, αν δεν είχε κερδίσει θα βρισκόμασταν ακόμα μέσα στο γήπεδο και θα παίζαμε. Δίνω αυτή την πρόκριση στον Αριστοτέλη Θάνο».

Ο Χατζηνικολάου, τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο απουσίας του Στέφανου Τσιτσιπά από κάποιο tie στο μέλλον. «Είμαστε προετοιμασμένοι, γι' αυτό δουλεύουμε για να υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Έχει συμβεί στο παρελθόν να παίξουμε χωρίς τον Στέφανο, μια στην Κρήτη που δεν τα καταφέραμε, μια με την Τζαμάικα που τα καταφέραμε, που πάλι εκεί βγήκε μπροστά ο Αριστοτέλης Θάνος, ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Μάρκος Καλοβελώνης και έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά. Είναι στο μυαλό μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκεφτόμαστε».

Ξυλάς: «Πέρασα απίστευτα»

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου σήμερα», δήλωσε ο Γιάννης Ξυλάς, που πέτυχε νίκη στο ντεμπούτο του με την εθνική. «Δεν περίμενα καν να μείνει τόσος κόσμος αφού είχε κριθεί η συνάντηση, έμεινα έκπληκτος και τους ευχαριστώ πάρα πολύ που έμειναν. Ανεξαρτήτως με το 3-0 εγώ μπήκα λίγο αγχωμένος στην αρχή και νομίζω ήταν φυσιολογικό γιατί πρώτη φορά έπαιξα μπροστά σε τόσο κόσμο και στην εθνική ομάδα ανδρών. Νομίζω όμως ότι το διαχειρίστηκα μια χαρά.

Και πρόσθεσε: «Πέρασα απίστευτα! Στεναχωριέμαι λίγο που από αύριο επιστρέφω πίσω στην πραγματικότητα. Ήταν πολύ ωραία αυτή η εβδομάδα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και έμαθα πάρα πολλά πράγματα και από τον Δημήτρη (Χατζηνικολάου) και από τον Στέφανο (Τσιτσιπά) και από τον Απόστολο (Τσιτσιπά). Πήρα πάρα πολλά πράγματα, πάρα πολλές γνώσεις και ανυπομονώ για την επόμενη φορά.

Χατζηνικολάου: «Μόνο με τον Στέφανο δεν γίνεται - Στόχος η τελική φάση»