MENU

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και μίλησε μεταξύ άλλων για το δυστήχημα των Τεμπών, τον Στέφανο Κασσελάκη, τις ευρωεκλογές και τον λεγόμενο «φό΄ρο λίπους».

Για το τελευταίο θέμα ο Υπουργός Υγείας κλήθηκε να απαντήση σε ερώτηση των δημοσιογράφων, με τον Παναγιώτη Στάθη να απευθύνεται σε εκείνον στηριζόμενος σε ρεπορτάζ εφημερίδας.

«Διαβάζω εδώ κύριε υπουργέ, "έρχεται φόρος λίπους, εν μέσω πληθωρισμού και ακρίβειας ο υπουργός υγείας σχεδιάζει την επιβολή ενός φόρου κατανάλωσης για αγαθά που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία" και έχει δίπλα ένα πιτόγυρο», είπε ο δημοσιογράφος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκρίθηκε άμεσα λέγοντας: «Με έχετε ακούσει εμένα να λέω ποτέ τέτοιο πράγμα; Δεν έχω αρμοδιότητα ούτε να βάζω ούτε να βγάζω, γενικά δεν έχω αρμοδιότητα στους φόρους. Τώρα αυτό που λέει η "Αυγή", το κοίταζα έκπληκτος. Σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο "φόρος της αμαρτίας". Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη, στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Και υπάρχουν απόψεις, π.χ. ο ΠΟΥ το έχει εισηγηθεί και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες, να μπει τέτοιος φόρος σε όλα έχουν υπερβολικό αλάτι, υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλκοόλ, καπνό».

«Στο πιτόγυρο; Μη μας τρομάζετε. Θα μας τα κόψετε όλα κύριε υπουργέ;» ρώτησε και πάλι ο παρουσιαστής.

«Αυτό το ότι διεθνώς υπάρχει, δεν σημαίνει ότι εμείς το έχουμε υιοθετήσει. Δεν ξέρω που το βγάζει η "Αυγή". Δεν έχει γεννηθεί ως θέμα ποτέ», τόνισε ο υπουργός.

Ερώτηση σε Άδωνι Γεωργιάδη για τον «φόρο λίπους»: «Στο πιτόγυρο; Όλα θα μας τα κόψετε;» (vid)