MENU

Μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο γνωστός ποινικολόγος και σύµβολο της δικηγορίας Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε εµφανώς αποµονωθεί από τους συναδέλφους του. Στην πρώτη δικάσιµο, στις αρχές του Απριλίου, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου (από τον Αριστείδη Φλώρο) στο Εφετείο, δεν αντάλλαξε λέξη µε άλλους δικηγόρους, οι οποίοι «τεχνηέντως» απέφευγαν να έρθουν σε επαφή µαζί του. Η εικόνα αποδεικνύεται εκ των υστέρων «προφητική»…

Η είδηση της έκδοσης εντάλµατος σύλληψης σε βάρος του έπεσε σαν βόµβα, εάν και δεν ήταν λίγοι οι δικηγόροι που πίστευαν ότι ο συνάδελφός τους θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή, όχι όµως µε αυτόν τον τρόπο, λόγω της ηλικίας του.

Ο 85χρονος σήµερα δικηγόρος παρουσιάστηκε στη δίκη για να εκπροσωπήσει τον ήδη προφυλακισµένο για τη µαφία των φυλακών Γ. Αντωνόπουλο (δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικο του Αρ. Φλώρου), εκείνος όµως αρνήθηκε την υπεράσπιση και διόρισε δικηγόρο του τον Αλέξη Κούγια. Τις ηµέρες που ακολούθησαν, οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις πέφτουν ένθεν κακείθεν σαν βροχή, δηµιουργώντας ένα δύσοσµο περιβάλλον γύρω από τη δικηγορία, εκθέτοντας τους «υπερασπιστές» και προκαλώντας την αίσθηση ότι κάτι «σάπιο» κρύβεται πίσω από τις οικονοµικού ενδιαφέροντος υποθέσεις.

Πηγή: ethnos.gr

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Το ραντεβού στο ψυχιατρείο και τα παζάρια των εκατομμυρίων