MENU

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι μια μελέτη από το Βιοϊατρικό Ινστιτούτο Έρευνας του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης σε συνεργασία με το Ινστιτούρο Επιδημιών Ντόχερτι έδειξε ότι ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο με την ονομασία Ivermectin, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, μπορεί να εμφανίσει σημαντική δράση απέναντι στον κορωνοϊό και να τον σκοτώσει μέσα σε 48 ώρες!

«Ανακαλύψαμε ότι μόνο μία δόση μπορεί να εξαφανίσει όλο τον ιό μέσα σε 48 ώρες και από τις 24 πρώτες ώρες να δείξει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», τόνισαν οι ερευνητές η μελέτη των οποίων δημοσιεύτηκε ήδη στο επιστημονικό περιοδικό: «Antiviral Reasearch».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως βρέθηκε το φάρμακο που θα «εξουδετερώσει» οριστικά και αμετάκλητα τον Covid-19. Γιατί το λέμε αυτό; 

Διότι πρόκειται για μελέτη in vitro, δηλαδή πείραμα σε δοκιμαστικό σωλήνα, και όχι in vivo.

Το φάρμακο ονομάζεται Ivermectin (Ιβερμεκτίνη) και σύμφωνα με τον “Γαληνό“, είναι μέλος της κατηγορίας αβερμεκτίνης. Η αβερμεκτίνη έχει αντιφλεγμονώδη δράση αναστέλλοντας την επαγόμενη από λιποπολυσακχαρίτη παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών. Η ιβερμεκτίνη προκαλεί επίσης το θάνατο των παρασίτων, κυρίως μέσω δεσμεύσεως επιλεκτικά και με υψηλή συγγένεια σε διαύλους χλωριούχου γλουταμινικού άλατος, οι οποίοι εμφανίζονται σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα.

Τα επόμενα βήματα είναι να προσδιοριστεί η σωστή δοσολογία σε ανθρώπους, διασφαλίζοντας αφενός ότι είναι ασφαλείς, αφετέρου ότι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως οι δοκιμές in vitro, κάτι που κατέστησε σαφές η Kylie Wagstaff, μια από τους βασικούς συγγραφείς της μελέτης. Στην μελέτη αναφέρεται πως απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πιθανά οφέλη σε ανθρώπους. Οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι η χρήση της Ιβερμεκτίνης για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα μελλοντικών προκλινικών και τελικών κλινικών δοκιμών. Σύμφωνα με το Monash University, η θεραπευτική ιδιότητα της Ιβερμεκτίνης κατά του νέου κορωνοϊού, δεν έχει αποδειχτεί.

Η υπουργός Υγείας της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία Jenny Mikakos, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζετε θεραπεία για ψείρες εάν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για τα μαλλιά των παιδιών σας. Θέλω απλώς να το τονίσω διότι έχουμε ακούσει για ανθρώπους στο εξωτερικό που έχουν ακούσει για πιθανές θεραπείες και έπειτα έχουν πάρει φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί εντελώς ακατάλληλα και έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα. Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σπεύδουν σε φαρμακεία ή σούπερ μάρκετ και να αγοράζουν αντιφθειρική θεραπεία, επειδή οι επιστήμονες κάνουν αυτό το έργο»

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός ότι βρέθηκε φάρμακο στην Αυστραλία που σκοτώνει τον κορωνοϊό σε 48 ώρες ανακριβής και παραπλανητικός.

Δεν έχει αποδειχθεί ότι βρέθηκε φάρμακο στην Αυστραλία που σκοτώνει τον κορωνοϊό σε 48 ώρες