MENU

Ο αθλητισμός σε υψηλό επίπεδο έχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα και κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και ψυχολογικά, έχει τη σημασία της. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν έμοιαζε με τα άλλα. Γιατί δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές κάποιας ομάδας που μπήκαν σαν καμικάζι. Ήταν ο Καλογερόπουλος και ο Βοσκάκης. Ένα φοβερό 20λεπτο, ένα πέναλτι, ένα χέρι που έγινε γκολ, ένα φάουλ στην Ξάνθη ανακάλυψη απ' αυτή που θα έκανε τον γενικό αρχηγό των γηπεδούχων, Κασναφέρη να πουλήσει το στραγάλι της παλιάς σφυρίχτρας του. 

Αυτό ήταν. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο. Διότι όταν υπάρχει και μια σχετική διαφορά δυναμικότητας (του Ολυμπιακού με την Ξάνθη είναι γνωστή, εν προκειμένω υπήρχε και διαφορά μεταξύ Αστέρα-ΠΑΟΚ), ο γάμος σχολάει. Κι έπειτα ας τρέξουν να βρουν πώς κάθε ματς από το ρευστό 1-0 έγινε 3-0 με συνοπτικές διαδικασίες. 

Ο Καλογερόπουλος και ο Βοσκάκης βγήκαν λάδι. Κι ας ξέρουμε όσοι είδαμε τους αγώνες τι ακριβώς έκαναν στο γήπεδο. Έβαλαν μπροστά στο σκορ μια ομάδα με τις αποφάσεις τους κι έπειτα όλα πήραν τον δρόμο τους. Μέχρι κι οι διαιτητές έπαιξαν 50-50 στα υπόλοιπα 70 λεπτά, μετά το πρώτο 20λεπτο. Ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη συναγωνίστηκαν ποιος θα εξαφανιστεί γρηγορότερα από το γήπεδο κι έτσι δεν είχαν και το «ηθικό δικαίωμα» να μιλήσουν για τη διαιτησία. Θα σου πουν: Μιλάς ενώ έφαγες τρία ξεκούραστα;

Κάθε εβδομάδα οι μπαγάσηδες ανακαλύπτουν και νέους τρόπους. Τη μια δίνουν 1 φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού που έχει 70% κατοχή μπάλας, την άλλη φαντάζονται πέναλτι, την επόμενη μοιράζουν φάουλ γύρω γύρω από την περιοχή. Τώρα εφηύραν το γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι. Καμία έκπληξη. 

Η έκπληξη είναι ότι υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού που πιστεύουν ότι μπορεί η ομάδα τους να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αν είχαν δυο φορές καλύτερη ομάδα και τρεις κλάσεις καλύτερους ποδοσφαιριστές να το αντιληφθώ. Αλλά προσωπικά, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο ρόστερ και αν βρεθεί 4 πόντους πίσω με έναν αγώνα να υπολείπεται για το τέλος, πάλι εκείνος θα κατακτήσει τον τίτλο. Μη ρωτάτε τον τρόπο. «Υπάρχει το σύστημα» όπως έλεγε κι ένα παλιό σοφό διαφημιστικό σποτάκι του Overlay. 

Υπάρχει το σύστημα