MENU

Κοίτα να δεις που τα παπαγαλάκια και οι μαριονέτες της «Εγκληματικής» που μετονομάστηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο σε «Συμμορία» και τα φερέφωνα του Noor 1 ανέβηκαν στα κάγκελα!

Κοίτα να δεις που οι «Μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορουμένων του Noor 1», άρχισαν να βγάζουν άναρθρες κραυγές για το… καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κοίτα να δεις που ενοχλήθηκαν για τους πίνακες διαιτησίας.

Όχι για τον τρόπο που το SDNA έβγαλε στην δημοσιότητα τα ονόματα τους. Όχι, αυτό ήταν το τελευταίο.

Ο πραγματικός λόγος είναι διότι δεν κατάφεραν οι ίδιοι να κόψουν και να ράψουν τους πίνακες, όπως γινόταν στα χρυσά χρόνια της παράγκας. Δεν κατάφεραν να βάλουν τους… δικούς τους. Κι όταν έχεις μάθει σε κάτι τόσα χρόνια, σου κακοφαίνεται όταν ξεβολεύεσαι.

Διότι, πώς να χωνέψεις πως αυτοί που ορίστηκαν είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν το 50-50;

Πώς να δεχθείς ότι τώρα με το VAR τα περιθώρια στενεύουν ακόμα περισσότερο;

Λογική η αντίδραση τους, δεκτά τα νεύρα τους.

Δεν φτάνει που… πετάνε χαρταετό, όλη μέρα, κάθε μέρα, κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα κι από πάνω κάθε ώρα που χάνουν κι ένα θέμα. Ίσως ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί κι ας αποδεικνύεται κάθε μέρα. Το πρωτογενές ρεπορτάζ περνάει από το SDNA. Εδώ ψάχνουμε κάθε μέρα, όλη μέρα την είδηση, δεν την περιμένουμε έτοιμη, γραμμένη, όπως στο σάιτ με τα εκατομμύρια ρομποτάκια.

Τα μυστικά της δουλειάς δεν πρέπει να τα αποκαλύπτεις, αλλά για αυτές τις... μαριονέτες θα γίνει μία εξαίρεση. Άντε να σας πούμε πως ήρθε στα χέρια του SDNA η λίστα με τους πίνακες.

Στις 12:33 ένα mail με όλους τους πίνακες διαιτησίας εστάλη σε 29 διαφορετικούς παραλήπτες. Επαναλαμβάνω για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση. Σε 29 διαφορετικούς παραλήπτες. Μέσα στην ΕΠΟ. Και ξέρετε τι λένε για ένα μυστικό. Όταν το ξέρουν πάνω από δύο άτομα, παύει να είναι τέτοιο.

Οι δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει μάρτυρες υπεράσπισης σε έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους βαρύτατων κατηγοριών που αφορούν την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο, φαντάστηκαν ότι τους πίνακες αυτούς τους είχαν στα χέρια τους ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης, ο Αλαφούζος (#not, αυτό ίσχυε μέχρι το 2017 που έγιναν φίλοι) και επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές κυνήγι φαντασμάτων, μέχρι να έρθει η αλήθεια που πάντα είναι αμείλικτη.

Το mail αυτό έφτασε σε 29 (μετρημένους στην κοινοποίηση) διαφορετικούς παραλήπτες. Ε, τι να κάνουμε που εδώ κάνουμε ρεπορτάζ και οι άνθρωποι του SDNA έψαξαν, έμαθαν και δημοσίευσαν τους πίνακες στις 13:14, ακριβώς 41 λεπτά μετά την ηλεκτρονική κοινοποίηση τους;

Άργησαν είναι η αλήθεια γιατί έγραφαν την είδηση, εδώ δεν τα στέλνουν γραμμένα τα «ρεπορτάζ»...

Ανάμεσα στους 29 παραλήπτες, θα βρει κάποιος και δύο επίσημους εκπροσώπους της ΠΑΕ που πρωταγωνιστεί διαχρονικά στα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα. Προφανώς, ούτε αυτοί πρόλαβαν να ενημερώσουν εγκαίρως τα αφεντικά τους, όμως είναι φως φανάρι ότι το πρόβλημα τους δεν είναι η ενημέρωση, η πληροφορία, η αποκλειστική είδηση. Ποτέ δεν τους ενδιέφερε. Η χειραγώγηση είναι το ζήτημα. Η κάψα τους ότι πλέον δεν μπορούν να ελέγξουν διαιτητές, παρά μόνο να τους… επισκεφθούν με λευκά Πόλο για... συνετισμό.

Εξίσου αστείο βέβαια είναι κι αυτό που έγινε στην ΕΠΟ. Από τις 12:33 έλεγαν στον υπεύθυνο επικοινωνίας: «ανακοινώστε γρήγορα στο σάιτ της ΕΠΟ τους πίνακες». Τελικά αυτοί ανέβηκαν στις 2 το μεσημέρι. Θα υπήρχε φαίνεται κάποια κωλυσιεργία με τις ενασχολήσεις στην ΕΟΕ και μετά κυνηγούσαν (κι αυτοί) φαντάσματα για το πως βγαίνουν οι ειδήσεις. Τις ειδήσεις τις κυνηγάς, φίλτατοι...

Ειδικά όταν αφορά ένα θέμα -τους νέους πίνακες διαιτησίας- για το οποίο όλοι οι ρεπόρτερ και η ποδοσφαιρική πιάτσα ήταν επί ποδός πολέμου εδώ και δύο μήνες. Φτάσαμε στο σημείο να «ποινικοποιείται» το ρεπορτάζ διακεκριμένων συναδέλφων στο κυβερνητικό ρεπορτάζ και να σέρνονται υπονοούμενα για το τον τρόπο που βρήκε τους επίσημους πίνακες και τους δημοσίευσε. Ήταν αλήθεια; Επιβεβαιώθηκαν; Τα υπόλοιπα στη δημοσιογραφια είναι δικαιολογίες και για λαϊκή κατανάλωση.

Τι να κάνουμε; Πλέον έχουν αντιληφθεί όλοι στην πιάτσα ποιος βγάζει πρώτος τις ειδήσεις.

Αν κάποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ή πίσω από ολόκληρο... Νoor 1, πρόβλημά του!

Στα κάγκελα «Συμμορία» και μάρτυρες του Noor1 για τους πίνακες διαιτησίας και το χαμένο 100-0!