MENU

Μπορεί η χρονιά για εκείνον αλλά και για την ομάδα του να μην ολοκληρώθηκε όπως ο ίδιος θα ήθελε. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα παιδί νέο, με ταλέντο, που έχει ήδη παραστάσεις τόσο από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και από την Εθνική ομάδα των Ελπίδων. Ο Ζήσης Καραχάλιος μιλά στο SDNA για τη σεζόν που πέρασε, τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού, την Εθνική ομάδα αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον.

Ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι να βοηθήσει την ομάδα του να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στη Σούπερ Λιγκ 1 και δεν κρύβει πως θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Παράλληλα, αναφέρεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ελπίδων το οποίο, όπως υποστηρίζει, διαθέτει ποδοσφαιριστές με πολύ ταλέντο.

Ποια είναι η αίσθηση που σου αφήνει αυτή η σεζόν σε προσωπικό επίπεδο;

«Ήταν και για μένα μία άσχημη χρονιά από τη στιγμή που πέσαμε. Μπορεί εγώ να έπαιξα αλλά σίγουρα είναι μείον το ότι υποβιβαστήκαμε και συνολικά θα έλεγα πως ήταν μία δύσκολη σεζόν».

Τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να υποβιβαστεί η ομάδα;

«Σίγουρα οι πολλές αλλαγές προπονητών έπαιξαν ρόλο αλλά και εμείς οι παίκτες έχουμε μερίδιο ευθύνης».

Το γεγονός πως μέχρι και τα τέλη της σεζόν δεν γνωρίζαμε πόσες ομάδες θα πέσουν με βεβαιότητα, σας επηρέασε;

«Έπαιξε και αυτό το δικό του ρόλο. Στην αρχή είχαμε στόχο μία γρήγορη παραμονή. Στη συνέχεια όταν βλέπαμε ότι δεν έρχονταν νίκες βάλαμε ως στόχο να αφήσουμε τρεις ομάδες από κάτω μας έτσι ώστε αν έπεφταν τρεις συν έναν, να παίζαμε τουλάχιστον μπαράζ».

Μετά τη νίκη σας στην Ξάνθη πιστέψατε πως θα τα καταφέρετε και φέτος;

«Μετά από εκείνο το ματς πράγματι όλοι μας στην ομάδα πιστέψαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά ήρθαν τα δύο παιχνίδια με Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και εκεί τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα».

Πόσο επηρεάζεται ένα παιδί στη δική σου ηλικία από έναν υποβιβασμό;

«Δεν παίζει ρόλο η ηλικία σε αυτό το θέμα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Θα ζήσεις όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές. Πρέπει να τις ξεπεράσεις και να φανείς δυνατός προκειμένου να επιστρέψεις στις επιτυχίες».

Για σένα προσωπικά τι ονειρεύεσαι;

«Να έχω μία γεμάτη σεζόν και να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ».

Τι εικόνα έχεις στο μυαλό σου για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας την επόμενη σεζόν;

«Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο πρωτάθλημα με καλές ομάδες. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω πως εμείς θα είμαστε φαβορί από τη στιγμή που ήμασταν από τις ομάδες που πέρσι βρισκόμασταν στη Σούπερ Λιγκ».

Τι σου έχει μάθει αυτή η εμπειρία σου από τη Σούπερ Λιγκ;

«Ότι για κάθε μικρομεσαία ομάδα κάθε ματς είναι δύσκολο. Ειδικά με τις μεγάλες ομάδες αναγκαστικά πηγαίνεις για τις εμπειρίες και ό,τι καλύτερο καταφέρεις να πάρεις».

Πόσο επηρεάζει έναν παίκτη σαν εσένα το ότι ο Λεβαδειακός δεν καταφέρνει να φέρει κόσμο στο γήπεδο και να έχει μία δυνατή έδρα;

«Eίμαι καιρό στην ομάδα και την έχω αγαπήσει. Είναι σίγουρα ένα μείον αυτό με την έδρα. Μία ομάδα είχε μέχρι και πέρσι η Στερεά Ελλάδα, μέχρι να ανέβει η Λαμία, θα έπρεπε ο κόσμος να μας στηρίζει περισσότερο».

Από το πρωτάθλημα που τελείωσε, εκτός Λεβαδειακού, τι κρατάς;

«Μου έκανε θετική εντύπωση η σταθερότητα του ΠΑΟΚ που ήταν και το κλειδί για να το πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο μετά τον Δεκέμβρη. Απογοήτευση της χρονιάς ήταν σίγουρα η ΑΕΚ».

Με την Εθνική ομάδα αισθάνεσαι πως χάσατε μία μεγάλη ευκαιρία για να πάτε στο Euro U21;

«Ναι. Και σαν παρέα και σαν σύνολο αξίζαμε να πάμε στο Euro, το δείξαμε αυτό σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και που δεν καταφέραμε να πάμε απευθείας στο τουρνουά και στη συνέχεια στα μπαράζ με την Αυστρία».

Θεωρείς πως αυτή η γενιά της Εθνικής Ελπίδων έχει πολύ ταλέντο;

«Ναι, με παίκτες που παίζουν στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ. Πιστεύω πως είναι παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και την πρώτη ομάδα».

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Αντώνη Νικοπολίδη;

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Μου άρεσαν πολύ όσα ήθελε να μας περάσει ως φιλοσοφία και με βοήθησε πολύ».

Θα ήθελες να παίξεις στο μέλλον στο εξωτερικό;

«Ναι σίγουρα για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι προτεραιότητα να παίξει κάποια στιγμής το εξωτερικό. Πρέπει όμως να το κάνει αυτό το βήμα όταν θα είναι έτοιμος να προσφέρει εκεί. Είναι σημαντικό να δει ένας παίκτης διαφορετικά πράγματα πάνω στο ποδόσφαιρο, να αποκτήσει και άλλες παραστάσεις».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ότι δεν δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Στο εξωτερικό ένας παίκτης 23 ετών είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής, εδώ θεωρείται μικρός. Αυτό γίνεται με καθαρή ευθύνη των παραγόντων».

Καραχάλιος στο SDNA: «Οι αλλαγές προπονητών κόστισαν στο Λεβαδειακό, κλειδί για το πρωτάθλημα η σταθερότητα του ΠΑΟΚ»