MENU

Η εμμονή του Ολυμπιακού με το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας. Οι άνθρωποι αποδεικνύουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον βαθμό του κόμπλεξ που τους διακατέχει σε σχέση με την πρόοδο του ΠΑΟΚ.

Σε μια εποχή που λογικά θα έπρεπε να ασχολούνται με τον καταρτισμό του ρόστερ της ομάδας τους ενόψει της νέας περιόδου, στον Πειραιά ασχολούνται με τις στρατηγικές συμφωνίες του ΠΑΟΚ. Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που χωρίς ντροπή έστειλαν στην ΕΡΤ για την πρόθεση της να προτείνει τηλεοπτικό συμβόλαιο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προχώρησαν ακόμα περισσότερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με μια κίνηση, απέδειξαν πόσο μειονεκτικά και άβολα αισθάνονται απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ, με την οποία ζήτησαν –χωρίς αποτέλεσμα φυσικά- να γίνει άμεσα έρευνα για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

«Οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς», αναφέρει η καταγγελία που φέρει την υπογραφή του εκ των Αντιπροέδρων της ΠΑΕ, αλλά και Διευθύνοντα Συμβούλου, Τάκη Αγραφιώτη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητά να γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ένα μείγμα γραφικότητας και κόμπλεξ που αποδεικνύει περίτρανα πόσο έχει μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ και παράλληλα πόσο έχει μικρύνει ο Ολυμπιακός.

Δεν μπορώ να ξέρω αν θα προκύψει συμφωνία του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ ή αν η NOVA διατηρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Δικεφάλου. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι αν μια ομάδα δεν έχει δικαίωμα να ασχολείται με το θέμα, είναι ο Ολυμπιακός. Η πιο ευνοημένη ομάδα στην Ελλάδα.

Ευνοημένη με αποδείξεις. Θυμίζω μόνο ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, την διετία 2006 – 2008, παραχώρησε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα στην ΕΡΤ και εισέπραξε το ποσό των 14.500.000 ευρώ. Το διαβάσατε καλά. Αυτό είναι το ποσό που εισέπραξαν οι ερυθρόλευκοι που σήμερα μιλούν για τον ελεύθερο ανταγωνισμό!

Το… γραφικόμετρο «έσπασε» με την ανακοίνωση ενός μικρού –αριθμό μελών- σωματείου εργαζομένων της ΕΡΤ με επιρροές από τον Πειραιά, που προχώρησε σε ανακοίνωση κατά την διοίκησης για την πρόταση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κρατικού καναλιού αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα της συμφωνίας, που θα βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση της τηλεθέασης.

H αλήθεια βέβαια είναι πως ουδόλως ενδιαφέρονται για την ΕΡΤ. Τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί της ανακοίνωσης. Όπως επίσης ουδόλως ενδιαφέρεται για την ΕΡΤ και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στην πραγματικότητα στο στόχαστρό τους δεν βρίσκεται η δημόσια τηλεόραση, αλλά ο ΠΑΟΚ. Αυτόν φοβούνται και δεν θέλουν επ’ ουδενί να ισχυροποιηθεί κι άλλο.

Η ψαλίδα ανοίγει επικίνδυνα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Το πρόβλημα για τους Πειραιώτες θα διογκώνεται όσο αργούν να παραδεχθούν την αλήθεια αλλάζοντας γραμμή πλεύσης. Τι μπορούν να κάνουν; Μα να επενδύσουν στην ομάδα. Τι άλλο;

ΥΓ Η απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ από τον ΠΑΟΚ, είναι κάτι παραπάνω από μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση. Ο Σλοβάκος έχει πολλά να δώσει σε ένα περιβάλλον γνώριμο για τον ίδιο και πολύ πιο ώριμη προσέγγιση της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε σχέση με την πρώτη του παρουσία στην Τούμπα. Ο Στοχ είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από την γραμμή κρούσης του Δικεφάλου και πιστεύω ότι δεν κινδυνεύω να εκτεθώ με την τοποθέτηση μου.

ΥΓ 1 Θα χαρακτήριζα ατυχή, κάθε προσπάθεια καταγραφής συμπερασμάτων από το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Αλκμάαρ. Τι να κρίνεις, γνωρίζοντας πως ο προπονητής, μόλις και μετά βίας είχε 48 ώρες με την ομάδα. Είδα αρνητικά και θετικά στο πρώτο φιλικό παιχνίδι. Θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου. Δημόσια θα τοποθετηθώ με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Η ψαλίδα με τον Ολυμπιακό ανοίγει όσο δεν παραδέχονται την αλήθεια!