MENU

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έχει κατά καιρούς δηλώσει ευθέως ότι δεν συμφωνεί με τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονται στο Καραϊσκάκη και το έκανε ακόμη μια φορά, λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς τη μοίρα των Πειραιωτών στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο επίτιμος πρόεδρος των Πειραιωτών μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι κάθετα αντίθετος με το υβριστικό σύνθημα που ακούγεται σταθερά κατά του ΠΑΟΚ από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το σύνθημα που ακούστηκε και μετά το 4-0 επί του Πανιωνίου όταν μάλιστα αρκετοί παίκτες των «ερυθρόλευκων» πανηγύρισαν στον ρυθμό του, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, οι Λεονάρντο Κούτρης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ειδικά για τους συγκεκριμένους δύο, ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «παρασύρθηκαν» κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, θεωρώντας πως δεν είχαν πρόθεση να... συμφωνήσουν με το περιεχόμενο του συνθήματος.

Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος του Ολυμπιακού, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν αλλά και τον Γιώργο Σαββίδη και τα όσα έχουν προσφέρει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναφορικά με το κομμάτι της διαιτησίας, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε: «Έχει γίνει μεγάλο σφάλμα. Καλό είναι να έρχονται οι ξένοι διαιτητές αλλά η ΕΠΟ πρέπει να ζητάει τους άριστους διαιτητές για τα παιχνίδια μας και όχι τον κατιμά. Οι Έλληνες δυστυχώς δεν προχωρούν και προκαλούν ορισμένες φορές. Εγώ, δεν θέλω να τον βλέπω τον Περέιρα. Γιατί από την αρχή που ήρθε, τον είδα την πρώτη εβδομάδα που ήταν εδώ και μιλήσαμε για διαιτησία. Μου έκανε εντύπωση αυτό που μου είπε: Ότι θα χρειαστεί 5-6 μήνες. Είναι ακατάλληλος για τη θέση αυτή. Μια καλή κουβέντα δεν έχω ακούσει για αυτόν που τους Πορτογάλους που έχουμε. Δεν έχω δει χειρότερες διαιτησίες από τον 1,5 τελευταίο χρόνο. Αυτοί που δίνουν δικαιώματα φταίνε για τη διαιτησία. Ήμουν 10 χρόνια στην ΕΠΟ και ξέρω τι συμβαίνει. Ποτέ δεν έχουν ξανασυμβεί αυτά που γίνονται με τους διαιτητές τον τελευταίο χρόνο. Με τον ΠΑΟΚ έχουν γίνει όργια. Ο ΠΑΟ πέρσι είχε τις χειρότερες διαιτησίες. Εγώ θέλω να γίνει σχολή διαιτητών. Να ανεξαρτητοποιημένοι οι διαιτητές και όλοι όσοι ασχολούνται με τη διαιτησία να είναι μορφωμένοι».

Όσον αφορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Την Κυριακή εμείς θα ανέβουμε στην Τούμπα με στόχο να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Σε αυτή την εποχή και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή παίζει το ωραιότερο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής μας, μου θυμίζει εποχές Βαλβέρδε, ίσως και καλύτερα. Τον βλέπω... Τα πάντα τα διδάσκει. Είναι μεγάλη επιτυχία του προέδρου μας που βρήκε τον προπονητή αυτόν. Βεβαίως και θα πάω στην Τούμπα. Εύχομαι την Κυριακή να γίνει καταπληκτικό ματς γιατί και οι δύο ομάδες έχουν να προσφέρουν ένα από τα ωραιότερα ματς που έχουν γίνει ποτέ».

Σάββας: «Δε συμφωνώ με το σύνθημα, παρασύρθηκαν Κούτρης-Λάζαρος»