MENU

Συνέντευξη στον Sport-fm 94,6 έδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι έχει χαρακτηρίσει ποτέ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ως «Φιλιππινέζα» του Ιβάν Σαββίδη και επιτέθηκε στον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Λαϊνη.

Αρχικά, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι νομικός εκπρόσωπος του Θανάση Τζήλου: «Εγώ μαζί με τον πατέρα του τον έβαλα στο ακτινολογικό. Εγώ δεν είμαι δικηγόρος του Τζήλου. Προσφέρθηκα να βοηθήσω γιατί ήταν και σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση και ξέρω ότι είναι ένα βασανισμένο παιδί στη διαιτησία, που δεν ανέβαινε παρά τη μόρφωσή του».

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση σημείωσε: «Το σημαντικό είναι ότι σε αυτή την υπόθεση δεν θα έχουμε συνομιλίες. Θα έχουμε μόνο πιστοποίηση κλήσεων, εκτός αν αμέσως μετά την πιστοποίηση των δραστών αρθεί το απόρρητο με διάταξη κι επικύρωση από το βούλευμα και έχουμε μετά και συνομιλίες. Ό,τι και να γίνει θα βγουν ορισμένα στοιχεία. Οι εισαγγελικές αρχές της Λάρισας είναι εξαιρετικά διαρθρωμένες. Το ίδιο ισχύει και για τους ανακριτές».

Σχετικά με το αν θεωρεί ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί, επισήμανε: «Υπήρχαν στοιχεία και σε άλλες περιπτώσεις επιθέσεων κατά διαιτητών, αλλά κατά την άποψή μου έγιναν εκπτώσεις. Στην υπόθεση ξυλοδαρμού κατά του Βασάρα υπήρχαν τα πάντα. Ο Βασάρας είχε αναγνωρίσει τον δράστη, τον λεγόμενο «θαμνάκια». Και στο παρελθόν είχαμε ανάλογες περιπτώσεις, όπως του Μπάκα ή του Ζωγράφου, όπου τα στοιχεία ήταν πάρα πολλά και δεν έγινε τίποτα».

Για το ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος δηλώνουν ότι βρισκόμαστε κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, σχολίασε: «Είναι πολύ περίεργο, γιατί αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της μυστικότητας. Όταν βρίσκεται στην προανάκριση μια δικογραφία, μόνο αυτοί που την επεξεργάζονται μπορούν να γνωρίζουν κάτι γι' αυτήν. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι σύμφωνα με τη διάταξη και το βούλευμα έχουν δικαίωμα να κάνουν σύγκριση των τηλεφωνικών κλήσεων ή των υποκλαπισσών συνομιλιών. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο. Μιλούν άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν θεσμικό ρόλο. Ούτε οι δικαστές κι οι εισαγγελείς, εκτός από τον Προϊστάμενο Εισαγγελέα, που είναι επικεφαλής της διωκτικής αρχής, δεν έχουν θεσμικό ρόλο. Πάντως, αν είναι έτσι τα πράγματα σε λίγες ημέρες θα έχουμε διώξεις. Όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν».

Για την συνέντευξη τύπου του Αχιλλέα Μπέου σχετικά με το Koriopolis, στην οποία αναφέρθηκε και στον ίδιο, δήλωσε: «Δεν είδα τη συνέντευξη τύπου του Μπέου. Είχα σοβαρότερα πράγματα να κάνω. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Εγώ είμαι υπερασπιστής από το 1974, είμαι 45 χρόνια δικηγόρος και όλοι ξέρουν τη διαδρομή μου. Καλά θα έκανε κάποιος να διαβάσει τις 39.000 σελίδες συνομιλιών για να καταλάβει τι έχει γίνει στην υπόθεση. Υπάρχουν και συνομιλίες με πρόσωπα, τα οποία δεν έχει αγγίξει καν η δικαιοσύνη. Μιλάω για τον Νικόλα Πατέρα και τις συνομιλίες με τον Μάκη Ψωμιάδη. Αρκούσαν για να ασκηθούν διώξεις σε διάφορα πρόσωπα, οι οποίες δεν ασκήθηκαν. Όταν το Πενταμελές Εφετείο αποφασίζει και μάλιστα παμψηφεί πρέπει όλοι να σεβόμαστε την απόφαση. Μόνο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει δυνατότητα αναίρεσης της απόφασης. Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Μπέο, που πέρασε 18 μήνες στη φυλακή, δικαιώθηκε και είναι και δήμαρχος Βόλου, δικαιούται να κάνει συνέντευξη τύπου».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον «μοναδικό άνθρωπο», που τον έχει απειλήσει φανερά: «Εμένα φανερά δεν με έχει απειλήσει κάποιος εκτός από τον Γιάννη Παπαδόπουλο ένα βράδυ σε ένα μαγαζί, όπου πράγματι με εκφόβισε και στο δικαστήριο του τη χάρισα και το ξέρουν όλοι πώς του τη χάρισα. Και το ξέρετε κι εσείς (ο Κυριάκος Θωμαΐδης), γιατί είστε η κύρια αιτία, που του τη χάρισα. Επειδή εσείς με γνωρίσατε μαζί του στο Μικρολίμανο. Και από τότε αρχίσαμε να κάνουμε παρέα. Γνώρισα την οικογένειά του, για ένα διάστημα γίναμε φίλοι. Όμως άνθρωποι σαν τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ακόμη και τη ζωή τους να σώσεις, έχουν μέσα τους την αγνωμοσύνη. Εγώ είμαι η αιτία που απαλλάχθηκε».

Ακολούθως, πέρασε στην επίθεση κατά του Αναπληρωτή Αθλητικού Εισαγγελέα, Γιώργου Λαΐνη: «Μου κάνει εντύπωση ότι μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δίκης με τη δικαιολογία ότι ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και ότι μου έκανε επεισόδιο ο Νύκταρης στο αεροδρόμιο, μου αφαιρέθηκε η φύλαξη αντί να μου επιταθεί. Επειδή ξέρω τη σχέση κορυφαίου εισαγγελέα με κορυφαίο εισαγγελέα, ο οποίος συσχετιζόταν με τον Νικόλα Πατέρα, ξέρω πολύ καλά τι παίχτηκε. Επειδή εγώ εκείνο το διάστημα είχα αναλάβει δικηγόρος του Ομίλου Παραπολιτικά, που όλοι διατείνονται ότι είναι ευμενώς διακείμενος στον Μαρινάκη, αυτομάτως άλλαξε η συμπεριφορά του (Εισαγγελέα κ. Λαΐνη) απέναντί μου. Κι επειδή γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα ήδη ετοιμάζω αναφορά κατά του κ. Λαΐνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, γιατί ενώ έχω στείλει ήδη έγγραφο, στο οποίο έχω καταγγείλει τη συμπεριφορά του κ. Λαΐνη, εκείνος έφτασε στο σημείο να μου ασκήσει δίωξη για το “Φιλιππινέζα” στον κύριο Γραμμένο, δίχως καν να υπάρχει καταγεγραμμένη τέτοια μου δήλωση. Κάποιος διέδωσε ένα κουτσομπολιό, αμέσως το έγραψε ένα περιφερειακό σάιτ και την επομένη μου ασκήθηκε δίωξη. Ουδέποτε δεν αποκάλεσα τον Γραμμένο “Φιλιππινέζα” του Ιβάν».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της ΑΕΛ έκανε λόγο για έλεγχο των ποδοσφαιρικών ενώσεων από τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη: «Γίνεται συζήτηση στο συμβούλιο (της Super League) με ποιον τρόπο θα πείσουμε τους προέδρους των ενώσεων ανά την Ελλάδα να αλλάξουμε τη νομοθεσία, όσον αφορά τα χρήματα που δίνουμε σαν Super League στην ΕΠΟ, τα οποία ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Να μικρύνουμε το ποσό, γιατί αυτά τα ποσά δεν μειώνονται, την ώρα που μειώνονται τα έσοδα της Super League. Είπε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης να κάνουμε μια επιτροπή και να πιάσουμε έναν έναν τους προέδρους των ενώσεων, να τους πείσουμε. Εγώ του είπα: “Μάκη, είναι ο πατέρας σου μπροστά. Εσύ δεν γνωρίζεις πώς έχουν εκλεγεί αυτοί οι προέδροι των ενώσεων; Ποιος διάγει ευμενώς με τον Ολυμπιακό; Δεν υπάρχουν δημοσιεύματα τι λεφτά κινήθηκαν και ποιος πήγαινε στις Ενώσεις; Το καλύτερο είναι να μην πιάσουμε τους προέδρους των ενώσεων, αλλά τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη και τον Ιβάν, που έχουν σχετικές φιλίες με κάποιους. Δηλαδή, ξέρεις ότι ο Μελισσανίδης έχει την Ανατολική Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, έχει 5 ενώσεις. Έχει 5 ενώσεις ο Ιβάν, έχει 5 ενώσεις ο Μαρινάκης. Είναι κωμικά πράγματα αυτά. Είναι υποκρισία”».

Έπειτα, αναφέρθηκε πιο λεπτομερώς στον χαρακτηρισμό «Φιλιππινέζα», που του καταλογίστηκε ότι απέδωσε στον Βαγγέλη Γραμμένο: «Εγώ είπα κάποια πράγματα εκτός διαδικασίας, εκτός μικροφώνου και τότε κάποιος είπε ότι "εντάξει ξέρουμε ότι ο Γραμμένος είναι Φιλιππινέζα". Μια μεγάλη ΠΑΕ πήρε και τα έδωσε σε ένα περιθωριακό σάιτ, που εγώ δεν έχω ξανακούσει ποτέ. Δεν είπα ποτέ Φιλιππινέζα τον Γραμμένο. Απλώς το παράφρασαν από ένα περιθωριακό σάιτ. Ξέρετε ένα σάιτ 10; Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ. Μόνο εκεί μου είπαν ότι γράφτηκε κάτι. Από πού κι ως πού βασίζεται σε αυτό ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο οποίος έχει κάνει κι αυτό το ατόπημα παραμονές της δίκης, ο οποίος έχει ασκήσει και κάποιες διώξεις;….».

Παράλληλα, καυστικός ήταν για τον προπονητή του Απόλλωνα Λάρισας, Μαρσέλο Τροΐζι: «Έκανε κάποιες δηλώσεις ο προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος πέρυσι είχε 10 στημένα, υποτιμητικές για εμένα και την ΑΕΛ. Του απάντησα “ποιος μιλάει τώρα”; Αυτός που είχαμε στη β' ομάδα στην ΑΕΛ και τον διώξαμε σε 15 ημέρες, γιατί είχαμε υποψίες ότι έστηναν τα παιχνίδια της β' ομάδας;».

Κλείνοντας, επανήλθε στον Εισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη: «Πιθανώς να κάνω πειθαρχική αναφορά και ίσως και μήνυση στο κύριο Λαΐνη. Προσπαθεί να με εξοντώσει οικονομικά. Δεν ξέρω γιατί, δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου».

Κούγιας: «Δεν είμαι δικηγόρος του Τζήλου, μεγάλη ΠΑΕ διέρρευσε σε περιθωριακό σάιτ κάτι που δεν είπα»