MENU

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τελική ευθεία για το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και ο Γιώργος Δώνης είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες που έχει στο έμψυχο δυναμικό του, με εξαίρεση φυσικά τον Ισραηλινό Ομρι Αλτμαν, που παλεύει εδώ και μήνες να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του από το περυσινό ντέρμπι των «αιωνίων».

Οι «πράσινοι» ποντάρουν πολλά στην ομαδική τους λειτουργία, την εξαιρετική φυσική τους κατάσταση και την τακτική τους ευελιξία, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρώτη τους φετινή νίκη σε ντέρμπι, ενώ η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή τους είναι σε υψηλό επίπεδο μετά την πολύ καλή αγωνιστική τους εικόνα το περασμένο Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ.

Σε επίπεδο προσώπων ο Γιώργος Δώνης ποντάρει πολλά σε 5+1 ποδοσφαιριστές που προβλέπεται να αποτελέσουν τα βαρόμετρα του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά του για την κατάκτηση της νίκης.

Σωκράτης Διούδης: Σε κάθε εκτός έδρας ντέρμπι η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο τερματοφύλακας της ομάδας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να αυξηθούν οι πιθανότητες κατάκτησης ενός θετικού αποτελέσματος.

Το ενθαρρυντικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Διούδης διακρίνεται φέτος από σταθερότητα και στην πλειοψηφία των αγώνων που έχει αγωνιστεί έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ειδικά στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα υπήρξε ο κορυφαίος «πράσινος», ενώ στο ματς με την ΑΕΚ ενέπνεε εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα και δη τα μετόπισθεν. Από μόνος της βέβαια η παρουσία του τερματοφύλακα δεν αρκεί για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας στα μετόπισθεν, έχει αγωνιστεί σε αρκετά ντέρμπι συνολικά στην καριέρα του, τη φετινή σεζόν παρουσιάζεται σαφώς καλύτερος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του σε σχέση με πέρυσι και η επιστροφή του στην ενδεκάδα αναμένεται να βοηθήσει την ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Μαζί με τους συμπαίκτες του στο κέντρο της άμυνας και τους πλάγιους φουλ μπακ (Γιόχανσον και Ινσούα) θα επιφορτιστούν το δύσκολο έργο της αναχαίτισης των μεσοεπιθετικών του Ολυμπιακού και η έκβαση των προσωπικών μονομαχιών τους θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην έκβαση του ματς.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ο άξονας της μεσαίας γραμμής είναι ο πλέον σημαντικός στο ποδόσφαιρο και είναι ταυτόχρονα προφανές ότι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η έκβαση που θα έχουν οι μάχες στο κέντρο θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας.

Ο Κουρμπέλης αποτελεί για τον Παναθηναϊκό τον παίκτη βαρόμετρο και από την βραδιά που θα βρίσκεται θα εξαρτηθεί/επηρεαστεί η συνολική εικόνα του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι.

Οπως άλλωστε συνέβη με την προβληματική του εικόνα στο ματς με τον ΠΑΟΚ και με την εξαιρετική αγωνιστική του παρουσία απέναντι στην ΑΕΚ.

Γιάννης Μπουζούκης: Μπορεί να είναι μόλις 20 ετών και να μην έχει αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν σε ντέρμπι «αιωνίων» και δη μέσα στο Φάληρο, πλην όμως ο Γιάννης Μπουζούκης έχει αποδείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα αλλά και στα ματς με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ότι διαθέτει και τα ψυχικά αποθέματα και την ποιότητα για να αντεπεξέλθει στον απαιτητικό ρόλο του δημιουργικού μέσου στον Παναθηναϊκό.

Ο Δώνης στηρίζει πολλά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας στον Μπουζούκη, οι αντίπαλοι προπονητές καταστρώνουν πλέον πλάνα για τον περιορισμό του και η παρουσία του στο Φάληρο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ντέρμπι.

Φεντερίκο Μακέντα: Η θέση στην οποία αγωνίζεται είναι εξ ορισμού κομβική και ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά από τον Ιταλό φορ προκειμένου να έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Το ξεκίνημα του Ιταλού επιθετικού στο «τριφύλλι» υπήρξε άκρως εντυπωσιακό, μοιράζοντας ασίστ και σημειώνοντας γκολ που πιστοποίησαν την ποιότητα και την εκτελεστική του δεινότητα.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ πάλεψε όσο μπορούσε αλλά η μπάλα δεν έφτασε παρά ελάχιστες φορές στον τομέα ευθύνης του ενώ κόντρα στην ΑΕΚ έτρεξε πάρα πολύ αλλά σπατάλησε τη μοναδική κραυγαλέα ευκαιρία για γκολ που του παρουσιάστηκε στο 31’.

Αντονί Μουνιέ: Ανεξαρτήτως του αν θα ξεκινήσει στο Κυριακάτικο ντέρμπι ή αν θα περάσει στο ματς ως αλλαγή στη διάρκειά του από τον Γιώργο Δώνη, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τον ρου ενός αγώνα «ειδικών συνθηκών» όπως είναι αυτός στο Φάληρο.

Την περυσινή σεζόν στο ίδιο γήπεδο, άλλωστε, είχε μπει ως αλλαγή στο 66’ και κατάφερε να πετύχει το γκολ τη ισοφάρισης στο 87’ αλλά και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» αγωνίζονταν στο συγκεκριμένο διάστημα με παίκτη λιγότερο.

Δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό εξαιτίας της απουσίας του λόγω τραυματισμού, έπαιξε λίγα λεπτά στα ματς με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά απέναντι στην Ενωση έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να μπορέσει να αναδειχθεί σε άσο στο μανίκι του Δώνη.

Παναθηναϊκός: Τα 5+1 βαρόμετρα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό