MENU

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και παγκόσμια πρωτοτυπία. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού με τον πλέον σαφή τρόπο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσει τους οπαδούς της ομάδας μακριά από τα γήπεδα στα οποία αγωνίζεται. Πρόκειται για μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πρόβλημα δεν περιορίζεται σε καμία περίπτωση στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Κάθε κλαμπ στον κόσμο επιθυμεί να έχει στο πλευρό του τον κόσμο του, όχι όμως ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου.

Βεβαίως, μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού να είναι πολύ απογοητευμένος από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος με τις άστοχες ενέργειες της διοίκησης Αλαφούζου, ωστόσο, πάντοτε υπάρχει κόσμος που από την αγάπη και μόνο που έχει για την ομάδα επιθυμεί να πάει στο γήπεδο για να την υποστηρίξει. Κι όμως σε αυτόν τον κόσμο δεν δίνεται απολύτως καμία σημασία και υπό τον φόβο αντιδράσεων με στοχευμένες κινήσεις η διοίκηση τον κρατά μακριά από το γήπεδο.

Το πρωτάθλημα ξεκινά σε μία εβδομάδα και ακόμα τα εισιτήρια διαρκείας δεν έχουν κυκλοφορήσει. Πρέπει πραγματικά να ψάξει πολύ κάποιος για να βρει ομάδα, όχι απαραίτητα του μεγέθους του Παναθηναϊκού, που επτά ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της δεν έχει βγάλει στην διάθεση του κόσμου εισιτήρια διαρκείας. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η έδρα στην οποία θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός.

Το φιλικό με τον Λεβαδειακό θα ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους της ομάδας να δουν για πρώτη φορά την προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Δώνη. Παρ’ όλα αυτά, ξεκάθαρα υπό τον φόβο αντιδράσεων, αποφασίστηκε ο αγώνας να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Κάπως έτσι για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την σεζόν μην έχοντας δώσει ούτε ένα φιλικό μπροστά στον κόσμο του. Οι πράσινοι επιλέχθηκε να αγωνιστούν στην Ολλανδία, στην Κύπρο και στη Λάρισα. Σε κάθε σημείο, δηλαδή, αρκεί αυτό να είναι σε… ακτίνα ασφαλείας από τους εξαγριωμένους οπαδούς της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, δεν τα κατάφεραν καθώς αντιδράσεις υπήρξαν στα περισσότερα εξ’ αυτών των ματς που έδωσε και ας ήταν εκτός Αθηνών.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η σημερινή απόφαση της πλευράς του Παναθηναϊκού να μην ζητήσει εισιτήρια για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Ξάνθη. Σε μία έδρα, δηλαδή, που παραδοσιακά υποδέχεται φιλοξενούμενους καθώς είναι ένα από τα λίγα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ που έχουν ξεχωριστό «πέταλο» για οπαδούς άλλων ομάδων. Έτσι, ενώ η Αστυνομία αναμενόταν να «ανάψει πράσινο φως» η διοίκηση των πράσινων επέλεξε να κρατήσει τον κόσμο μακριά για ένα ακόμα παιχνίδι.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται για λόγους ασφαλείας καθώς στην διοίκηση του Παναθηναϊκού γνωρίζουν πολύ καλά πως η αγανάκτηση στις τάξεις του κόσμου έχει πιάσει κόκκινο και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις. Άλλωστε, σε ένα φιλικό μονάχα είχαν την ευκαιρία οι οπαδοί των πράσινων να δώσουν το παρόν μαζικά, στην Κύπρο με αντίπαλο την Ομόνοια και με αυτό μετατράπηκε σε συλλαλητήριο κατά του μεγαλομετόχου, Γιάννη Αλαφούζου και της διοίκησης. Το μόνο βέβαιο είναι πως με αυτές τις κινήσεις ο Γιάννης Αλαφούζος σφίγγει ακόμα περισσότερο την θηλειά γύρω από τον λαιμό της ομάδας καθώς την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον «γκρεμό» στερώντας της το μεγαλύτερο της «όπλο», τον κόσμο της. Και δυστυχώς ολόκληρος ο τεράστιος σύλλογος που λέγεται Παναθηναϊκός παραμένει όμηρος ενός και μόνο ανθρώπου...

Παναθηναϊκός: Όμηρος του Αλαφούζου και κινήσεις χωρίς προηγούμενο στο ποδόσφαιρο!