MENU

Από τα εξάπατα στο κοστούμι. Από την «χρυσή» δεκαετία του '70, στην... παραδοχή των αντιπάλων και στα δικά του βιώματα. Η επιλογή της κορυφαίας ενδεκάδας του ΠΑΟΚ σίγουρα δεν φαντάζει εύκολη υπόθεση για τον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά το κριτήριο του είναι συγκεκριμένο, όπως ξεκαθαρίζει στο SDNA.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η επιλογή για τον κορυφαίο πρόεδρο του Δικεφάλου ήταν μία: Ιβάν Σαββίδης.

«Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος με την έλευσή του έδωσε όραμα στον ΠΑΟΚ. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ είναι ένα... θείο δώρο γι΄αυτήν την ομάδα και τον κόσμο της», επιμένει ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός του Δικεφάλου, δίνοντας την ψήφο του στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Η επιλογή του κορυφαίου προπονητή αποτελεί την αρχή του σκεπτικού του Θοδωρή Ζαγοράκη για την ενδεκάδα που ακολουθεί και ενδεικτικό του κριτηρίου που ορίζει τον δικό του All Time Classic ΠΑΟΚ! Η ψήφος -λοιπόν- πάει στον Λες Σάνον, καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος: «Μέχρι να αναλάβει ο Σάνον, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατακτήσει κάτι. Ήταν ο άνθρωπος που επέβαλλε το 4-3-3 στον ΠΑΟΚ, μπόλιασε την ομάδα με την αγγλική νοοτροπία που είχε, έθεσε τις βάσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη της μεγάλης ομάδας του '70. Πήγε σε τέσσερις τελικούς, κέρδισε τους δυο και κατόπιν ήρθε και το πρωτάθλημα του '76, αν και εκείνος είχε αποχωρήσει. Οπότε... Σάνον».

Εκείνη η «χρυσή» δεκαετία του '70 φαίνεται πως έχει σημαδέψει τον Ζαγοράκη καθώς όπως παραδέχεται με απόλυτη ειλικρίνεια: «Δεν γίνεται να μην αποδοθεί τιμή σε εκείνη την ομάδα της δεκαετίας του ΄70. Μπορεί να μην την έζησα αλλά ακούγοντας τους πρωταγωνιστές και κυρίως τους αντιπάλους τους να λένε πως εκείνος ο ΠΑΟΚ δικαιούταν δέκα πρωταθλήματα, οι επιλογές μου αφορούν εκείνα τα πρόσωπα. Παρ΄ότι και στην δική μου γενιά προσπαθήσαμε για το καλύτερο ενώ και αργότερα θεωρώ πως δημιουργήσαμε από το 2008 μια ομάδα που πρόσφερε πράγματα και συγκινήσεις στον κόσμο, θα επιλέξω ανθρώπους εκείνης της εποχής...».

Η ALL TIME CLASSIC ΠΑΟΚ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Παράγοντας: Ιβάν Σαββίδης

Προπονητής: Λες Σάνον

​Σύστημα: 4-3-3

Τερματοφύλακας: Μλάντεν Φορτούλα

Αμυντικοί: Αλαβάντας, Αποστολίδης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης

Μέσοι: Παρίδης, Τερζανίδης, Ασλανίδης

Επιθετικοί: Κωστίκος, Κούδας, Σαράφης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ PHILIPS ONEBLADE.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται για λίγες μέρες και οι ψηφοφορίες των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ALL TIME CLASSIC ΑΕΚ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ALL TIME CLASSIC ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ALL TIME CLASSIC ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

O Θοδωρής Ζαγοράκης επιλέγει τον δικό του All Time Classic ΠΑΟΚ!