MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
5 0
Λεβαδειακός
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον ΠΑΟΚ που "σκόρπισε" με 5-0 τον Λεβαδειακό στο πρώτο παιχνίδι του 2018 στο γήπεδο της Τούμπας, όντας σε μεγάλα κέφια κυρίως στο β΄μέρος του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε με πεντάρα το 2017 και καλωσόρισε με πεντάρα τη νέα χρονιά, συνεχίζοντας το απόλυτο των νικών στο "σπίτι" του. Απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που δεν βρήκε τους χώρους να απειλήσει και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, ο Δικέφαλος βρήκε το πρώτο του γκολ στο πρόσωπο του Μάτος για να ακολουθήσει ένα... ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο με πρωταγωνιστές τον Κάμπος που πέτυχε δυο γκολ και τον Πρίγιοβιτς που πρόσθεσε με τη σειρά του ακόμη δύο στη συλλογή του, το τελευταίο με εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι.

Το φιλμ του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να θέσει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που του έχει βάλει... δύσκολα κατά καιρούς, αρκεί να θυμηθεί κανείς το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων. Οι γηπεδούχοι πήραν με το «καλημέρα» τα ηνία του αγώνα και ανάγκασαν τον Λεβαδειακό σε έναν πιο παθητικό ρόλο, ο οποίος έψαχνε υποψίες ευκαιριών στην αντεπίθεση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Με τον Τζάλμα Κάμπος να παίρνει θέση στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, μια θέση που δεν την συνηθίζει, και τον Λημνιό στα δεξιά, οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να βγάλουν συνεργασίες με Πέλκα και Πρίγιοβιτς, ωστόσο, δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Τα κάνει όλα και συμφέρει...

Όλα αυτά μέχρι το 17ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μίλησε για ακόμη μια φορά η κλάση του Λεονάρντο Μάτος, ο οποίος προωθήθηκε και έκανε με προβολή το 1-0, μετά από εξαιρετική σέντρα του Πέλκα, δίνοντας τη λύση στην ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εξαργυρώσει την υπεροχή του με ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο, ο Επασί φώναξε «όχι» στο 36΄, μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια το σουτ του Πρίγιοβιτς, προτού προλάβει και μπει στη φάση ο Κάμπος, ο οποίος γλίστρησε μπροστά από τον τερματοφύλακα των Βοιωτών.

Το... μπαλάκι στον Λεβαδειακό

Προτού οι δυο ομάδες αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 41’ με το σουτ του Γιακουμάκη. Με το 1-0, οι δυο ομάδες αναχώρησαν για τα αποδυτήρια.

ΠΑΟΚ σε... τρελά κέφια

Μέσα σε 14 λεπτά από την έναρξη του β΄μέρους, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 59' .

Την αρχή έκανε ο Λημνιός, ο οποίος προειδοποίησε την ομάδα της Βοιωτίας, ωστόσο, ο Επασί σταμάτησε την προσπάθεια του. Δεν μπόρεσε να κάνει όμως το ίδιο και απέναντι στον Κάμπος, ο οποίος στο 48΄με εξαιρετικό τελείωμα έγραψε το 2-0.

Η όρεξη του ΠΑΟΚ, μετά το 2-0, άνοιξε για τα καλά και από τον πίνακα των σκόρερ δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Επασί σε σουτ του Λημνιού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το τρίτο γκολ του Δικεφάλου στο 57' .

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάμπος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων, "τσίμπησε" τη μπάλα και την πέρασε πάνω από τον πορτιέρε του Λεβαδειακού για το 4-0, με την Τούμπα να μπαίνει στο... πάρτυ των "ασπρόμαυρων".

Το... κερασάκι στην τούρτα

Και ενώ όλα έδειχναν πως είχαν κριθεί στην Τούμπα, με την αλλαγή του επόπτη λόγω ενοχλήσεων από τον τέταρτο, να φαντάζει ως το μοναδικό... highlight μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ήρθε η ανατροπή του Πρίγιοβιτς από τον Αντιλέχου στο 88΄για να προσθέσει ένα ακόμη τέρμα στη συγκομιδή του ΠΑΟΚ και στη συλλογή του Σέρβου, ο οποίος το εκτέλεσε εύστοχα, γράφοντας το τελικό 5-0. Με κόκκινη κάρτα (σ.σ. δεύτερη κίτρινη) αποβλήθηκε ο Τσαμπούρης στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (Τσίμιροτ 46’ ), Μαουρίσιο, Κάμπος, Πέλκας (Κουλούρης 77'), Λημνιός (Μπίσεσβαρ 64΄), Πρίγιοβιτς

Λεβαδειακός: Επασί, Αντιλέχου, Φρανσίσκο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (Μπελγκαζουανί 59΄), Νιασέ (Μητρόπουλος 64'), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι και Γιακουμάκης.

Τα πλάνα των προπονητών:

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τετράδα στην άμυνα τους Λέο Μάτος, Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο και Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Οι Κάνιας-Μαουρίσιο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού χαφ και τους Τζάλμα-Λημνιό στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να αποτελεί την επιθετική αιχμή του ΠΑΟΚ.

Ο Ζοσέ Ανιγκό από την πλευρά του επέλεξε να παρατάξει τον Λεβαδειακό με σύστημα 3-4-3, έχοντας τον Επασί κάτω από τα δοκάρια και τους Λεονάρντο, Αντιλεού και Φρανσίσκο Φαβάρο τριάδα στην άμυνα.

Τσαμπούρης και Ζαραδούκας ανέλαβαν τον ρόλο των μπακ-χαφ με τους Νιασέ-Ομπιόρα να είναι οι κεντρικοί χαφ των Βοιωτών. Την τριάδα της επίθεσης του Λεβαδειακού αποτέλεσαν οι Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι και Γιουσούφ.

Αυτοί που έκριναν το ματς:

O Λέο Μάτος άνοιξε τον δρόμο για τον ΠΑΟΚ με το γκολ του, όμως αυτός που ξεχώρισε για τον Δικέφαλο ήταν ο Τζάλμα Κάμπος, που σημείωσε δύο γκολ και δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα του Λεβαδειακού, με τον Ανγκολέζο εξτρέμ να έχει πολύτιμες… βοήθειες και από τους Πέλκα, Μάτος, Πρίγιοβιτς και Βιεϊρίνια.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός παρουσίασε ένα άκρως συμπαγές πρόσωπο στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν… άντεξαν στην πίεση του ΠΑΟΚ και με αρκετά ατομικά λάθη, γνώρισαν βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Το ταμείο του αγώνα:

Ποδαρικό με το… δεξί για τον ΠΑΟΚ στο 2018, που με εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, υποχρέωσε τον Λεβαδειακό σε βαριά ήττα, δείχνοντας πως μπαίνει στην «μάχη» του τίτλου στον δεύτερο γύρο με… φόρα.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη… κόντραραν για ένα ημίχρονο τον ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η ορμή των παικτών του Δικεφάλου τους συμπαρέσυρε με αποτέλεσμα το τελικό 5-0.

Ο έλεγχος του διαιτητή:

Ο Αριστείδης Βάτσιος και οι βοηθοί δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα –πέρα του τραυματισμού του πρώτου βοηθού-, σε ένα εύκολο απόγευμα για τον νεαρό διαιτητή με βάση την εξέλιξη του ματς. Στα αξιοσημείωτα και η αλλαγή επόπτη με τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης, Κιοτζένη, να παίρνει την θέση του τραυματία, Φωτόπουλου.

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 5-0