MENU

Η μέρα και η νύχτα είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος όπως είχε διαμορφωθεί ως την 15η αγωνιστική, με την βαθμολογία του δευτέρου γύρου, δηλαδή από την 16η ως την 25η.

Ένας δεύτερος γύρος που συμπλήρωσε 10 αγωνιστικές και κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι ο Ολυμπιακός παραπαίει: Αν το πρωτάθλημα ξεκίναγε την 16η αγωνιστική, ήδη οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου!

Όμως αν σταθούμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή την κάτω βόλτα που έχει πάρει ο Ολυμπιακός, την σαφή βελτιωμένη εικόνα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και την σταθερότητα του Πανιώνιου, θα πούμε μόνο την μισή αλήθεια! Ίσως και… λιγότερη από την μισή!

Διότι η μεγάλη διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο γύρο εντοπίζεται κυρίως στην συμπεριφορά των διαιτητών!

Για να μπούμε στο θέμα, δείτε πώς είναι η βαθμολογία του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, δηλαδή πώς θα ήταν αυτή την στιγμή (25η αγωνιστική) αν το πρωτάθλημα ξεκίναγε την 16η αγωνιστική:

1. ΠΑΟΚ: 23 β. (7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα)

2. ΑΕΚ 21 β. (6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα)

3. Πανιώνιος 20 β. (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες)

4. Παναθηναϊκός 19 β. (5 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα)

5. Ολυμπιακός 16 β. (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες)

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια: ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, Πανιώνιος και Παναθηναϊκός κυνηγούν σταθερά, και ο Ολυμπιακός κοιτάζει από μακριά!

Το SDNA επανειλημμένως έχει σταθεί στις αλλαγές που έχουν ήδη συντελεστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως ποτέ δεν κρύψαμε τις βρωμιές κάτω από το χαλάκι: Το γεγονός ότι παρά την θλιβερή σημερινή του εικόνα, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί και είναι πρώτος με ασφαλή διαφορά, οφείλεται και στην απώλεια βασικών του ποδοσφαιριστών που πουλήθηκαν αλλά χωρίς καμία αμφιβολία στις διαιτησίες που είχε στην καθοριστική τριάδα των αγώνων με Πανιώνιο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Ατρόμητο (εκτός) στον πρώτο γύρο.

Σε εκείνους τους αγώνες, έγιναν και οι τελευταίοι ορισμοί διαιτητών που έκανε η προηγούμενη, αμαρτωλή ΚΕΔ, που ξηλώθηκε από την ΦΙΦΑ με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε όλο τον δεύτερο γύρο, τους ορισμούς τους κάνει η ΚΕΔ των Τριτσώνη και Κουκουλάκη και ο έως τώρα απολογισμός τους δεν χωράει καμία αμφισβήτηση: Διαιτητικά λάθη εξακολουθούν να γίνονται, όμως αυτά δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και στόχευση. Στον δεύτερο γύρο δεν υπάρχει μια ομάδα μονίμως ευνοημένη ή μονίμως αδικημένη. Όλοι έχουν πάρει κάποιο σφύριγμα και αντίστοιχα έχουν διαμαρτυρηθεί για κάποιο σε βάρος τους λάθος.

Συνεπώς, η βαθμολογία του δεύτερου γύρου, όπως την βλέπετε παραπάνω, οφείλεται μεν σε αγωνιστική καθίζηση ή ανάταση, ανάλογα την περίπτωση. Όμως κατά κύριο λόγο, οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει σήμερα στο ποδόσφαιρο μια εγκληματική οργάνωση που κανονίζει τα πάντα! Μια εγκληματική οργάνωση που αποφασίζει ποιος θα σφυρίξει σε ποιο παιχνίδι και κυρίως: πώς θα σφυρίξει! Πλέον οι διαιτητές, σφυρίξουν ελεύθερα. Με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, βέβαια, που αφορούν κυρίως βοηθούς διαιτητές – υπολείμματα του σάπιου παρελθόντος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και θα εμπεδωθεί ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι, με την νέα ΕΠΟ και τους νέους πίνακες διαιτητών…

Αυτή είναι η βαθμολογία χωρίς Εγκληματική Οργάνωση!