MENU

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν θεωρεί πως το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση ήταν το κλειδί για να πάρει τη νίκη ο ΠΑΟΚ: «Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να καταφέρεις να κερδίσεις, ειδικά όταν παίζεις σε ένα ντέρμπι. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο πρώτο 25λεπτό, οι παίκτες δεν μπήκαν έτσι όπως μιλήσαμε πριν το παιχνίδι. Συμβαίνουν αυτά. Είχαμε άγχος, δεν είχαμε καλή κυκλοφορία, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και δημιούργησε δυο φάσεις από «δώρα» δικά μας. Δεν ήταν από συνδυαστικό παιχνίδι. Μετά αντιδράσαμε, αλλάξαμε την εικόνα μας και ήμασταν καλύτεροι. Χάσαμε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μπήκαμε μέσα με αέρα από το πρώτο μέρος και βάλαμε γρήγορα δυο γκολ. Δεν δεχτήκαμε απειλή στο δεύτερο μέρος. Εγώ ξέρω ότι οι παίκτες μου μπορούν να παίξουν αρκετά καλύτερα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την σημερινή εικόνα αν βγάλω στην άκρη το αποτελέσματα. Εμείς μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτό που είδατε σήμερα».

Για την επιλογή του Κρέπσο που έπαιξε αριστερό μπακ και αν αφορούσε τον αντίπαλο ή τα στημένα: «Το τακτικό κομμάτι ήταν αλλά έχει σχέση και με τα δυο που αναφέρατε. Βέβαια και με τον αντίπαλο, σκεφτόμασταν όμως και στα στημένα. Έχουμε δεχτεί στα 3-4 τελευταία ματς αρκετές φάσεις από τα στημένα και είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στα πλάγια. Έχει παίξει στο παρελθόν και μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε δεξιά και αριστερά. Σε αυτό το παιχνίδι απόφασισα να τον βάλω αριστερά».

Για το αν είπε κάτι στους παίκτες στην ανάπαυλα και άλλαξε τόσο η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: «Πάντα μιλάμε και πάντα προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτά που δεν ήταν καλά στο πρώτο μέρος. Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα δεν ήταν αυτό που είχαμε σχεδιάσει για αυτό το ματς. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε όπως τελειώσαμε το πρώτο μέρος. Ξέραμε πως παίζει ο Ολυμπιακός. Είμαστε στην ίδια χώρα, βλέπουμε ο ένας τον άλλον. Παίξαμε αρκετά καλά μια ώρα στο παιχνίδι αλλά δεν ήταν αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα. Το αποτελέσματα μπορούσε να ήταν και παραπάνω. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας και πρέπει να βελτιωνόμαστε».

Για το αν το σημερινό αποτελέσματα, βοηθήσει την αυτοπεποίθηση των παικτών: «Σίγουρα θα βοηθήσει, ιδιαίτερα όταν παίζουμε στην Τούμπα, γιατί πιστεύω παίζουμε πιο ελεύθερα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως σας έχω πει, έχουμε πολλούς νέους βασικούς παίκτες οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να αντιδράσουν στην Τούμπα. Ελπίζω μέχρι σήμερα. Αυτή η νίκη και αυτή η αλλαγή που είχαμε μετά το πρώτο 25λεπτο, θα βοηθήσει όλους τους παίκτες για να μην χάνουμε ένα κομμάτι του αγώνα. Να μπαίνουμε όπως πρέπει».

Για τη διαιτησία του ντέρμπι κι αν είναι μία απόδειξη ότι αν ο διαιτητής δεν είναι πρωταγωνιστής μπορεί να γίνουν καλά παιχνίδια: «Συμφωνώ πως με διαιτησία 50-50 μπορούμε να δούμε καλύτερα παιχνίδια. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι το 50-50, τίποτα άλλο. Δεν ξέρω 100% τώρα όλες τις φάσεις, αλλά νομίζω ότι υπήρχαν λιγότερα λάθη σήμερα από τον διαιτητή και δε δημιουργήθηκε πρόβλημα. Ήταν μία καλή διαιτησία. Είτε παίζεις με τον Λεβαδειακό είτε με τον Ολυμπιακό αυτό θέλεις».

Για τη μείωση της διαφοράς με τον πρώτο κι αν πλέον που το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ δε θα είναι τόσο βαρύ αυτό θα βοηθήσει την ομάδα: «Από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τώρα παίζαμε συνεχόμενα. Τώρα αλλάζει το πρόγραμμα. Τον τελευταίο καιρό είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την κούραση. Ελπίζω να ξεκουραστούμε και να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το επόμενο παιχνίδι. Θα τους δώσω δύο μέρες να μη με βλέπουν και να μην τους βλέπω».

Για το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα: «Κάνω αναλύσεις πάντα και κοιτάω προς τα πίσω. Υπήρχαν δυο σημεία που είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα. Στον πρώτο γύρο μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Ήταν δυο ματς που δεν παίξαμε καλά. Και τώρα αυτή η περίοδος. Υπήρχαν ματς που παίξαμε καλά και χάσαμε. Γενικά φέτος παίζουμε καλά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Έχουμε 12-13 καινούριους παίκτες. Δεν είναι εύκολο. Δουλεύουμε κάθε μέρα. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Είμαστε στο κύπελλο και είμαστε τρίτοι στο πρωτάθλημα».

Για την αγωνιστική εικόνα του Σάκχοφ: «Η κριτική γενικά κάνει καλό. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κριτικές για να γίνεις καλύτερος, αλλά και για άλλους λόγους. Ο Σάκχοφ είναι ένας παίκτης με πολλά καλά παιχνίδια, υπάρχουν και πτώσεις, είναι φυσιολογικό, αυτό το περνάνε όλοι. Εμείς πιστεύουμε στον ίδιο, έχει πολλά τρεξίματα, ήταν πολύ καλός κι όχι μόνο σαυτό το παιχνίδι, αλλά και σε άλλα».

Ίβιτς: «Μπορούσαμε περισσότερα γκολ, ζητάμε το 50-50»!