MENU

Πάλευα τον τελευταίο καιρό να προσεγγίσω πρωτίστως ποδοσφαιρικά τα πράγματα. Έγραφα για τον Παναθηναϊκό ότι είναι μια ομάδα η οποία ξεκινάει σαν «άλογο κούρσας» και καταλήγει στα παιχνίδια του να... τρέχει σα «γαϊδούρι». Έγραφα για τον «χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας εξαετίας», η άμυνα του οποίου είναι πιο τραγική από τα διαμαρτυρημένα γραμμάτια και σε ΚΑΘΕ παιχνίδι αποτελεί «κίνδυνο θάνατο» για τους υπόλοιπους της ομάδας. Έγραφα για την ΑΕΚ του Κετσπάγια ότι ήταν μια ομάδα που, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι παίκτες της, δεν δούλευε σε τακτική, μια ομάδα που στα κρίσιμα –βλέπε, Φάληρο- έχασε με κάτω τα χέρια δίχως καν να «παίξει» και ότι αν συνεχίσει έτσι θα απολέσει κάθε πιθανότητα διεκδίκησης... οτιδήποτε προτού καν μπει Νοέμβριος. Έγραφα για τον ΠΑΟΚ ότι είναι μια ομάδα η οποία όσο εύκολα δημιουργεί φάσεις ακόμη πιο εύκολα τις πετάει στον αέρα, τις σκορπίζει...

Έγραφα, έγραφα, έγραφα. Καλά να πάθω! Όπως έγραφα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι επιτέλους φαίνεται πως έχουμε μία εξόχως ανταγωνιστική διοργάνωση στην κορυφή και το κυριότερο διαιτησία η οποία φαίνεται ότι αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Με συγχωρείτε, αλλά τουλάχιστον για το τελευταίο ομολογώ πως δεν δικαιώθηκα εγώ, αλλά οι συνάδελφοι που είχαν εκφράσει σοβαρότατες αμφιβολίες για την «ποιότητα του 50-50».

Δυστυχώς τσάμπα προσπαθούμε (ακόμη) να γράψουμε για ποδόσφαιρο (όπως ορθά πολλοί ζητούν). Ακόμη κυριαρχεί στις ζωές ΟΛΩΝ το «παραποδόσφαιρο». Μακάρι από αυτή την εβδομάδα -και για πάντα- να αλλάξουν αυτό το αίσχος, η Επιτροπή Εξομάλυνσης και κυρίως ο Γιώργος Μπίκας στα χέρια του οποίου έπεσε η απασφαλισμένη χειροβομβίδα της διαιτησίας.

Ο,τι κι αν συμβεί όμως στη συνέχεια, το πιο αισιόδοξο σενάριο να δεχθούμε για το «προϊόν», ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα έχει ΗΔΗ «ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ».

Την Κυριακή στο Φάληρο ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό 4-1 ή ο Παναθηναϊκός να κάνει «διπλό». Ετσι κι αλλιώς με αυτές τις άμυνες που έχουν και οι δύο ομάδες, σε... κανονικό ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μην αισιοδοξούν ότι θα περάσουν ωραίο βράδυ οι μεσοεπιθετικές γραμμές. Σε κανονικό ποδόσφαιρο.

Όμως η ανάγνωση του ντέρμπι όχι απλώς αργεί, αλλά αυτή τη στιγμή ΔΕΝ είναι το κύριο αντικείμενο του κάδρου.

Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία του πρωταθλήματος ΔΕΝ είναι ορθή, με βάση την προσπάθεια των ομάδων μέσα στο γήπεδο. Την «αλλοίωσαν» συγκεκριμένες διαιτητικές αποφάσεις τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία του πρωταθλήματος ΔΕΝ είναι ορθή, με βάση την προσπάθεια των ομάδων μέσα στο γήπεδο. Την «αλλοίωσαν» συγκεκριμένες διαιτητικές αποφάσεις τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Τις αγωνιστικές, δηλαδή, που αποφάσισαν τους ορισμούς ο Γκρούτσης μαζί με τον Σωμαρακάκη και τον Νταμπόση. Οι τρεις αυτοί τύποι «ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ» το πρωτάθλημα μόλις 7 αγωνιστικές μετά την έναρξή του.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο έχοντας 4 βαθμούς διαφορά από τους «πράσινους». Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, στα δύο τελευταία παιχνίδια που νίκησαν, τόσο με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο όσο και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ξεκάθαρα για τα τρίποντα αυτά από διαιτητικές αποφάσεις. Ισοφάρισαν τον ΠΑΟΚ με γκολ το οποίο ουδέποτε έπρεπε να μετρήσει (οφσάιντ ο Ιντέγε) και νίκησαν τον Ατρόμητο αφού η ομάδα του Περιστερίου βίωσε την απόλυτη «πριονοκορδέλα» του Δελφάκη και του Κούρεντα, με αποκορύφωμα το κανονικό γκολ του Λε Ταλέκ το οποίο δεν μέτρησε ώστε να γινόταν το 1-0. Ο Ολυμπιακός εισέπραξε από τα διαιτητικά λάθη τουλάχιστον 4 βαθμούς περισσότερους απ΄ όσους δικαιούνταν στο γήπεδο.

Είναι λοιπόν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πράγμα να νικήσει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό και να βρεθεί 7 πόντους μπροστά από τους πράσινους, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να νικήσει τον Παναθηναϊκό και να ήταν μπροστά 3 από τους πράσινους και 4 από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε το «διπλό» που στερήθηκε ο Δικέφαλος «ετσιθελικά» στη Βέροια και την ήττα που «υποχρεώθηκε» να βιώσει η ΑΕΚ στην Τούμπα από το τραγικό λάθος του βοηθού Ευθυμιάδη που μετέτρεψε το άουτ σε κόρνερ στο 94', αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα γενικώς θα ήταν αλλιώς στην βαθμολογία.

Κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι το πρωτάθλημα έχει «αλλοιωθεί» την εποχή του Γκρούτση, του Σωμαρακάκη και του Νταμπόση. Και αυτή η «αλλοίωση» δεν είναι γρίπη η οποία θα περάσει με αντιβίωση, αλλά μια «πληγή» που θα κουβαλάει μέχρι το φινάλε του.

Βεβαίως στα «μικρά παιδιά» που προανέφερα δεν συμπεριλαμβάνονται οι «απανταχού» ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ οπαδοί ούτε οι δήθεν «δημοσιογράφοι» οι οποίοι δεν διστάζουν να ρεζιλευτούν για να κάνουν το άσπρο μαύρο ή για να εξισώσουν γεγονότα και αποφάσεις που ΔΕΝ εξισώνονται. Όμως οι πρώτοι ΔΕΝ με αφορούν γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στους αναγνώστες παρά μόνο στους υβριστές μου (τιμή για τους κανονικούς δημοσιογράφους είναι να τους υβρίζουν τέτοιοι «εγκέφαλοι»), ενώ με τους άλλους απλά δεν κάνουμε την ίδια δουλειά.

Για την ώρα ας μείνουμε όμως στα προφανή. Η βαθμολογία δεν λέει την αλήθεια η οποία αποτυπώθηκε 7 αγωνιστικές ΜΕΣΑ στο γήπεδο. Λέει την «αλήθεια» του Γκρούτση, του Σωμαρακάκη, του Νταμπόση και των πουλέν που εκείνοι όρισαν στα ματς των δύο τελευταίων αγωνιστικών (μην... ξανακούσω για τον Λαμπρόπουλο στη Νέα Σμύρνη, γιατί σε σχέση με τον Δελφάκη ο άνθρωπος μοιάζει να έκανε «διαπλανητική» διαιτησία!)

Κι αυτό, το γεγονός ότι η βαθμολογία ΔΕΝ αποτυπώνει την πραγματική προσπάθεια των ομάδων ΜΕΣΑ στο γήπεδο, δεν πρόκειται να αλλάξει ως (καταγεγραμμένη με ακράδαντα επιχειρήματα) άποψή μου είτε την Κυριακή ο Ολυμπιακός ρίξει πέντε γκολ στον Παναθηναϊκό είτε ο Παναθηναϊκός φύγει νικητής από το Φάληρο. Καθαρές εξηγήσεις από τώρα...

ΥΓ1: Ειλικρινά, ρε παιδιά, ποιος θα μου λύσει αυτή την απορία; Την ώρα που ο Δελφάκης έδειξε «παίζετε» στο χέρι-μαρς πέναλτι του Ντα Κόστα, ήταν «συνδεδεμένος» με το βαν της ΝΟVA, με τον Ύψιστο ή με τη... ΝΑΣΑ; Διαφορετικά πως «γνώριζε» (;) ότι είχε (πράγματι) προηγηθεί οφσάιντ του παίκτη του Ατρομήτου και η φάση έπρεπε να μην συνεχιστεί; Όμως από τη στιγμή που το οφσάιντ (κακώς) δεν υποδείχθηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε, τι... αφουγκράστηκε ο ρέφερι την ώρα που ο αμυντικός του Ολυμπιακού «έσπασε» τη μπάλα με το χέρι; Γιατί δεν υπέδειξε πέναλτι ο Δελφάκης; Ας τον ρωτάει ο Γιώργος Μπίκας, την επόμενη φορά που θα τον δει, μήπως και γίνουμε σοφότεροι...

ΥΓ2: Ο Σιδηρόπουλος ήταν σε ακόμη ένα ντέρμπι ΑΨΟΓΟΣ. Καλό είναι όμως να επανεξετάσει τον Ευθυμιάδη ως βοηθό του γιατί σε ΔΥΟ συνεχόμενα ντέρμπι τον άφησε εκτεθειμένο. Πρώτα στο Φάληρο όταν δεν είδε και δεν τον ενημέρωσε για την γροθιά-κόκκινη κάρτα του Πατίτο και χθες στην Τούμπα που μετέτρεψε το άουτ σε κόρνερ.

ΥΓ3: Χάρηκα για την ακαριαία αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα μετά τη ρίψη της φωτοβολίδας ευθείας βολής, η οποία μπορούσε να προκαλέσει τραγωδία αν χτυπούσε ποδοσφαιριστή και εν συνεχεία καταστροφή του ΠΑΟΚ. Απαντες όμως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον αληταρά, να τον στείλει στη δικαιοσύνη και (το αυτονόητο) να του κόψει, φυσικά, εφ όρου ζωής το γήπεδο.

Δυστυχώς, το πρωτάθλημα ΕΧΕΙ ΗΔΗ «ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ»!