MENU

Επιτέλους! Μοιάζει να έχουμε ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! Την ίδια αγωνιστική «γκέλαραν» Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (στην έδρα του) κι έχασε ο Ολυμπιακός στη Λάρισα. Αυτά που θεωρούνται φυσιολογικά σε όλα τα... ανθρώπινα πρωταθλήματα, εδώ φτάσαμε να εκτιμώνται ως «πρωτοποριακά»!

Να σας θυμίσω απλά ότι την περσινή σεζόν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός γνώρισε την ΠΡΩΤΗ –και μοναδική- ΗΤΤΑ του στις 13 Φεβρουαρίου, 22η αγωνιστική της διοργάνωσης από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αλλά τώρα το «έπαθε», δίχως ακόμα να έχει «βγει» ο Σεπτέμβριος, την 3η αγωνιστική στη Λάρισα!

Έχουμε ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, όταν ο Μαντζουράκης νικάει τακτικά τον Στραματσόνι και το πιστώνεται με βαθμό η ομάδα του (παρά το γεγονός ότι ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ο Παναθηναϊκός φωνάζει γιατί προκλητικά ο βοηθός Λάμπρου του στέρησε γκολ), όταν ο Λουτσέσκου εγκλωβίζει τον ΠΑΟΚ (παρά τις κλασικές ευκαιρίες του) με την Ξάνθη η οποία δεν βλεπόταν τις δύο πρώτες αγωνιστικές, όταν ο Αγγελος βάζει... βούτυρο στο ψωμί του τον Πάουλο Μπέντο και «αλείφει» μια τεράστια νίκη για την ΑΕΛ.

Απορώ: στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος μπορούσε να εξηγήσει στον Πορτογάλο «τι εστί Αναστασιάδης»; Γι αυτά τα μεγάλα παιχνίδια ζει ο Άγγελος. Τα περνάει από τον μαγνητικό τομογράφο, τα κάνει πενηνταράκια τακτικής, φτιάχνει παίκτες-μαχητές κι απλά... περιμένει «σέρβις» από τον «απέναντι» για να του κάνει πιο εύκολη τη ζωή.

Μεγαλύτερη «απόλαυση» από τις «εμπνεύσεις» του Μπέντο δεν μπορούσε να υπάρξει για τον Αναστασιάδη. Και ειλικρινά απορώ: Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να εξηγήσει στον Πορτογάλο... τι εστί Αναστασιάδης;

Με ένα απολύτως αναχρονιστικό ως προς τα πρόσωπα και τη δομή του 4-4-2 κατέβασε τον Ολυμπιακό στη Λάρισα ο Πάουλο Μπέντο. Είχε έξω τέσσερις δημιουργικούς –Φορτούνη, Τσόρι, Μάριν, Μάρτινς- μέσα δύο αμυντικούς χαφ (Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο), άλλα δύο «φτερά» (Ελιονούσι, Σεμπά) και δύο φορ (Ιντέγιε, Καρντόσο) τον εξής... ένα: Μόνο τον Νιγηριανό! Καθώς ο Καρντόσο για την ώρα –πολύ μακριά από την απαιτούμενη ετοιμότητα- είναι διαρκώς ένα ψηλό παιδί που περιφέρεται στο γήπεδο! Τέτοια... διαμόρφωση 4-4-2 μόνο ο Πάουλο Μπέντο μπορούσε να φανταστεί τόσο στην αρχή όσο και μετά τις αλλαγές του...

Μεγαλύτερη «απόλαυση» από τις «εμπνεύσεις» του Μπέντο δεν μπορούσε να υπάρξει για τον Αναστασιάδη. Η ΑΕΛ του ήταν απόλυτα διαβασμένη, προσηλωμένη τακτικά, με περίσσιο πάθος και απαντήσεις σε όλα. Μάλλον εύκολες απαντήσεις όπως φανέρωσε η εικόνα του ματς. Η Λάρισα έκανε φάσεις, η Λάρισα είχε τις περισσότερες τελικές, η Λάρισα νίκησε δικαιότατα. Και ο Αγγελος για πολλοστή φορά έδειξε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ στα μεγάλα ματς.

Ο Πάουλο Μπέντο είναι λογικό να προσπαθεί να δημιουργήσει χημεία σε μία ομάδα η οποία πραγματοποίησε ένα... καράβι μεταγραφές στα τέλη Αυγούστου. Θα μπορούσε όμως να πράξει τα... αυτονόητα κατά τη διάκρεια της «οικοδομής», απλά μελετώντας τον τρόπο (4-2-3-1) που ο Μάρκο Σίλβα έφτιαξε έναν πολύ ουσιαστικό (αρκετές φορές και θεαματικό) Ολυμπιακό την περσινή σεζόν. Αντί αυτού επιλέγει «πειράματα». Τα οποία άλλοτε βγαίνουν, άλλοτε όχι.

Δεν είναι όλες οι ομάδες «Βέροια της 1ης αγωνιστικής», ούτε όλα τα παιχνίδια μπορούν να του «κάθονται» με λάθος του αμυντικού και πέναλτι που τον βγάζει από την αιχμαλωσία, όπως συνέβη στο ματς με τον Ηρακλή. Υπάρχουν και οι... ΑΕΛ του Αναστασιάδη!

ΥΓ: Θα το αναλύσουμε τις επόμενες μέρες. Απλά δεν ξέρω ΠΩΣ ο Ολυμπιακός με ΑΥΤΗ την άμυνα και ΑΥΤΗ την ανασταλτική λειτουργία μπορεί να κρατήσει το «μηδέν» στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Προσέξτε: δεν αναφέρομαι στο αν και πόσες φορές μπορεί να σκοράρει. Τούτο είναι κεφάλαιο διαφορετικής ανάλυσης. Λέω ότι η άμυνά του είναι ένα «περιφερόμενο δράμα». Ικανή να πέσει θύμα κάθε καλής δημιουργίας.

Το δράμα του Ολυμπιακού και το... κανονικό πρωτάθλημα!