MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
«Ghelamco Arena», Novasports 1
KAA Gent
KAA GENT
2 2
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ξεκίνημα δοκιμάζοντας το 4-3-3

Ο Βίκτορ Σάντσεθ σχεδιάζει φέτος έναν Ολυμπιακό ο οποίος θα μπορεί να αγωνίζεται με περισσότερα από ένα σχήματα, όπως για παράδειγμα το 4-3-3 που δοκιμάζει στις τελευταίες προπονήσεις. Αυτό ακριβώς επέλεξε και κόντρα στη Γάνδη, ξεκινώντας μια ενδεκάδα με τρεις κλασικούς αμυντικούς χαφ, χωρίς επιτελικό μέσο και τριάδα στην επίθεση. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Τσιμίκας, δεξιά ο Βούρος και στα στόπερ οι Μποτία-Σιόβας. Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτης ήταν η τριάδα των κεντρικών μέσων, ως αριστερό εξτρέμ ξεκίνησε ο Φορτούνης, απέναντι ο Πάρντο και στην «κορυφή» της επίθεσης ο Ιντέγε.

Καλοί συνδυασμοί μπροστά, «θέματα» πίσω

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά από τη Γάνδη στο ξεκίνημα του αγώνα και σταδιακά πήρε τον έλεγχο του ματς, απειλώντας κυρίως από τις δύο πτέρυγες. Πρόθεση των παικτών του Βίκτορ Σάντσεθ ήταν να βγάλουν στο χορτάρι της εντυπωσιακής «Ghelamco Arena» όσα δουλεύονται κατά την περίοδο της προετοιμασίας και συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες πάνω στο 4-3-3. Ένα σχήμα που για να παιχτεί σωστά φυσικά απαιτεί ασταμάτητο τρέξιμο από τη μέση και μπροστά, με κινήσεις στο χώρο χωρίς τη μπάλα και χαφ που «πατούν» σταθερά την αντίπαλη περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρκετούς καλούς συνδυασμούς από τη μέση και μπροστά, όμως αντιμετώπισαν και πάλι θέματα στα μετόπισθεν, παρότι η επιθετική γραμμή της βελγικής ομάδας δεν... θάμπωσε με την απόδοσή της.

Καλός για μισή ώρα

Μόλις στο 3' ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή στιγμή με ενέργεια από τα δεξιά, όταν ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα προς τον Φορτούνη η οποία όμως ήταν λίγο πιο δυνατή από ότι έπρεπε για να σουτάρει ο Τρικαλινός χαφ όπως θα ήθελε. Δύο λεπτά μετά, ακόμη μια καλή ενέργεια από την ίδια πλευρά κατέληξε με σέντρα του Πάρντο χωρίς στόχο, ακριβώς ότι συνέβη και στη φάση του 11'. Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» βεβαίως ήταν ότι έφταναν μέχρι εκεί με αξιώσεις και μετά από οργανωμένες προσπάθειες, ασχέτως αν οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν ιδανικές. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας σε τεράστιο ποσοστό.

Η πρώτη επιθετική ενέργεια της Γάνδης ήταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουμς στο 8' που κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 15' οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μια κλασική πλέον ευκαιρία. Μετά από λάθος γύρισμα της άμυνας, ο Ιντέγε έφυγε μόνος απέναντι στον Τόλεν, όμως νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Μέχρι το 30', ο Ολυμπιακός ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, με τη Γάνδη να έχει μόλις δύο τελικές που δεν απείλησαν τον Καπίνο. Δεδομένων των συνθηκών, ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός, με τους παίκτες του να έχουν διάθεση για να παίξουν μπάλα και να «βγάζουν» αρκετούς συνδυασμούς με όσα δουλεύονται στις προπονήσεις.

Τρία λάθη και γκολ... παρένθεση

Κάπου εκεί όμως άρχισαν τα λάθη. Το πρώτο από τον Καπίνο που δεν αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Σιμόν στο 31', χάρη στο οποίο η Γάνδη άνοιξε το σκορ. Πάντως ο γκολκίπερ των Πειραιωτών στάθηκε και άτυχος αφού η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος ακριβώς μπροστά του. Επόμενο «ερυθρόλευκο» λάθος ήταν αυτό στη φάση του 34' όταν ο Μπουχαλάκης ξεχάστηκε και κάλυψε ολόκληρη την επίθεση της Γάνδης. Κάπως έτσι, μετά από ένα σουτ-στραβοκλωτσιά ο Περμπέ υποδέχθηκε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Καπίνο να «ισοφαρίζει» το προηγούμενο λάθος του σώζοντας το πλασέ του Βέλγου. Το τρίτο κατά σειρά λάθος, από το οποίο προήλθε και το δεύτερο γκολ των Βέλγων, ήταν αυτό του Σιόβα στο 44'. Μετά από προσπάθειά του να ανακόψει σέντρα έκανε χέρι εντός περιοχής, ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως πέναλτι και ο Περμπέ δεν αστόχησε απέναντι στον Καπίνο.

Ανάμεσα στα «ερυθρόλευκα» λάθη και τα δύο βελγικά γκολ, ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 38' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από αριστερά, ο Ιντέγε έκανε κίνηση στο σωστό χρόνο για να μην βγει οφσάιντ και με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τόλεν γράφοντας το 1-1.

Αργό ξεκίνημα και σταδιακή βελτίωση

Μέχρι το 65ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει κατά τα 9/11 αφού μόνο ο Καπίνο και ο Βούρος συνέχισαν από την αρχική ενδεκάδα. Ντομίνγκες, Ζντιέλαρ και Πουλίδο πήραν αρχικά τη θέση των Μανιάτη, Μιλοβόγεβιτς και Ιντέγε, ενώ λίγη ώρα αργότερα μπήκαν και οι Μανθάτης, Ντα Κόστα, Σεμπά, Ντε Λα Μπέγια, Κασάμι και Ρέτσος. Οι αλλαγές φαίνεται πως φρέσκαραν τον Ολυμπιακό που μετά από ένα χαλαρό πρώτο πεντάλεπτο στο δεύτερο 45λεπτο, ανέβασε και πάλι τους ρυθμούς του.

Καλός και με τις... δύο ενδεκάδες

Η πρώτη φάση της επανάληψης πάντως άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Σιμόν μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το δυνατό σουτ, με τον Καπίνο να διώχνει και πάλι σωτήρια σε κόρνερ. Από αυτό το σημείο και μετά, το ματς άνηκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, βρήκε ένα ακόμη γκολ και έχασε ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη.

Στο 58', στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ. Καλή κίνηση των «ερυθρόλευκων» χωρίς τη μπάλα στην αντεπίθεση που έδωσαν χώρο στον Φορτούνη να κάνει ατομική προσπάθεια, αυτός προχώρησε και έφτασε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή όπου με ένα έξοχο σουτ «έγραψε» το 2-2.

Μπορούσε και τρίτο

Δύο λεπτά μετά μάλιστα, ο Μπουχαλάκης έχασε σπουδαία ευκαιρία από καλή θέση μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Πουλίδο. Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν και στα επόμενα λεπτά, με τον Τσόρι αρχικά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 67' και τον Αργεντινό να σουτάρει άουτ στο 73' μετά από έξοχο τακουνάκι του Πουλίδο στην αντεπίθεση που τον έβγαλε τετ-α-τετ. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς για τους Πειραιώτες ήταν και πάλι με τον Τσόρι Ντομίνγκες πρωταγωνιστή, όμως το νέο σουτ που δοκίμασε με το δεξί αυτή τη φορά λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Γάνδης.

Συνολικά τελευταία φάση στο ματς ήταν αυτή του 90ου λεπτού όταν ο Ράμαν έφυγε στην αντεπίθεση από πλάγια θέση, όμως το πλασέ του απέναντι στον Καπίνο και κάτω από πίεση ήταν κακό. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο για την εποχή απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα.

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Τσιμίκας, Μποτία, Σιόβας, Βούρος, Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Μανιάτης, Πάρντο, Ιντέγε.

Γάνδη (Χάιν Φανχέζεμπρουκ): Τόλεν, Μίτροβιτς, Κουμς, Σχουφς, Βίκχαϊμ, Νίλσεν, Περμπέ, Σιμόν, Χόρεμανς, Φοκέτ, Εντονγκαλά

Διαιτητής: Σεμπαστιέν Ντελφεριέρ (Βέλγιο)

Βοηθοί: Στάιν Χούτσεμπαουτ (Βέλγιο), Ντάνι Χούενς (Βέλγιο)

Γάνδη - Ολυμπιακός 2-2