MENU

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την ανυπαρξία του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και την εντελώς λάθος στρατηγική του Στραματσόνι να μην κυνηγάει απ' το πρώτο λεπτό η ομάδα το γκολ που θα της έδινε και την πρόκριση στον ημιτελικό.

Ηταν λες και το έκανε επίτηδες η "μπάλα" και ένα λεπτό μετά την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ, ο Στόιτσεφ -που δεν την είχε ακουμπήσει μία ώρα αγώνα- έβαλε το γκολ του θεσμού.

Ολόκληρα 64 λεπτά ο Σουηδός ήταν στον πάγκο, με "πλάνο" από τον προπονητή να μη δεχτεί γκολ απ' έναν αντίπαλο, ο οποίος ωστόσο δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να ρισκάρει μετά το 0-0 της Λεωφόρου.

Από το 64' και μετά, η ευθύνη είναι ολόκληρη των παικτών διότι έπρεπε να βγάλουν τσίτα και να συνειδητοποιήσουν χωρίς φόβο και άγχος, αλλά με τσαμπουκά/χαρακτήρα το χρόνο που απέμενε (και δεν ήταν λίγος) ως Παναθηναϊκός και δεν το έκαναν.

Ο Στραματσόνι είναι ο πρώτος που φέρει την ευθύνη για το αδικαιολόγητο κάζο στο Περιστέρι, αλλά ταυτόχρονα είναι και προπονητής (μόλις) τριών μηνών μιας ομάδας νέας, που άλλαξε εντελώς με δικές του εισηγήσεις τις προηγούμενες (μόλις) βδομάδες.

Και απ΄ την οποία έλειπαν βασικότατα γρανάζια, Μπουμάλ, Λέτο, Εβανζελίστα, κλπ, τον Ζέκα, με τον Μπεργκ παρών-απών και τον Σάντσεθ παροπλισμένο.

Οταν αποφασίζεις όμως να γυρίσεις σελίδα, να διώξεις τον Αναστασίου και να αλλάξεις προπονητή, μετά τα οδυνηρά "χαστούκια" του καλοκαιριού και τη φυσιολογική πίεση του κόσμου, τέτοια λάθη είναι πιθανό να τα "λουστείς".

Ειδικά όταν ξεκινάς κάτι απ' την αρχή. Καλώς ή κακώς. Με προοπτική ή όχι θα δείξει ο χρόνος και μόνο αυτός. Η "στραβή" βέβαια έγινε και είναι μεγάλη, πληγώνει ανεπανόρθωτα τη ψυχή και το μυαλό όσων αγαπούν το σύλλογο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα αυτή ομάδα έχει "καεί".

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι η μίνι-"σκούπα" που έγινε το Γενάρη με τις μεταγραφές αφορούσε κυρίως στο πλάνο της νέας σεζόν, όταν θα γίνει πλήρες ξεσκαρτάρισμα. Ο Στραματσόνι αναφέρεται διαρκώς στο "χτίσιμο" για το καλοκαίρι ασχέτως εάν από τη διοίκηση ουδείς είπε ποτέ ότι η η σεζόν η φετινή θεωρείται "χαμένη". Και φυσιολογικά άλλωστε. Οσο αναπνέεις άλλωστε προσπαθείς για το καλύτερο ακόμη κι αν αυτό είναι επώδυνο.

Η δεύτερη "σκούπα" επιβάλλεται να γίνει άλλωστε διότι α)ο Πράνιτς και ο Πέτριτς θα κουνήσουν εξ αντικειμένου μαντίλι (ο πρώτος δεν υπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί και ο δεύτερος κρεμάει τα παπούτσια του), β)άπαντες οι παίκτες,"αδικημένοι" και μη, Ελληνες και ξένοι, από τον Μαρινάκη, τον Λουντ και το Νάνο, μέχρι τον Αμπεϊντ και τον Εσιέν, σχεδόν οι πάντες δηλαδή, περνούν τη δεύτερη (κρισιμότερη) αξιολόγηση από τον Στραματσόνι. Και επίσης είναι δεδομένο ότι όσοι δεν ανταποκρίθηκαν στο Περιστέρι υπέπεσαν σε μεγάλο ατόπημα. Καλώς ή κακώς ο κλοιός στενεύει και δεν το έχουν καταλάβει.

Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η νέα «σκούπα» το καλοκαίρι