MENU

Σε εκπομπή του «Libero 107.4» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και στο αρχικό του σχόλιο τόνισε: «Εκεί που έχουνε 15 χρόνια κρίσης, έχουνε τον χορό, την μπάλα και τις μεταξύ τους σχέσεις. Εμάς μας έμεινε η θάλασσα, η μπάλα, κι εκεί όχι και πολύ, το μπάσκετ, και τις μεταξύ μας σχέσεις».

Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος του είπε πως: «στο μπάσκετ να αρχίζεις να νιώθεις την "καυτή" ανάσα μου στην πλάτη σου γιατί μαθαίνω ότι ο Σαββίδης φέρνει τέσσερα κομμάτια απ'την Αμερική τώρα για τα Χριστούγεννα, ένα εκατομμύριο τον κάθε παίκτη, έχει και τον Σχορτσανίτη με τον Βασιλειάδη και ερχόμαστε να σας δώσουμε να καταλάβετε ότι υπάρχουμε!».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Ήτανε τόσο απλή σκέψη αυτή, που απορώ πως ο Σαββίδης δεν την είχε κάνει. Ξέρεις ότι στο μπάσκετ παίρνεις δύο παίκτες και παίρνεις και κύπελλο Ευρώπης. Δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο που είναι πολύ δύσκολο. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να πάρεις πέντε παίχτες και άμα οι έντεκα δεν έχουνε χημεία μπορεί να υποβιβαστείς. Στο μπάσκετ πήρε ο Παναθηναϊκός τον Ντομινίκ Γουίλκινς και πήρε το κύπελλο Ευρώπης, με έναν παίχτη!».

Λίγο αργότερα ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, στο οποίο όπως είπε βοήθησε ο τότε υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, αλλά και ο ίδιος, και τόνισε πως «είναι αχαριστία να τα ξεχνάμε αυτά».

Για τα αυριανά παιχνίδια είπε: «Μέχρι αύριο το μεσημέρι η ζωή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αύριο το απόγευμα κάνει ένα διάλειμμα γιατί έχει Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και Γιουβέντους-Μίλαν. Και από την λήξη των ματς αυτών αύριο το βράδυ ξαναρχίζουν οι δυσκολίες. Γιατί αυτά που έγιναν στη Βουλή εχθές είναι δύσκολα πράγματα για τους πολίτες πρώτα από όλα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, μετά και τη χθεσινή ψήφιση των μέτρων, ενώ άσκησε και σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ψεύτη.

Αφού ολοκλήρωσε την κουβέντα για τα πολιτικά, ξαναγύρισε τη συζήτηση στις ομάδες: «Εγώ πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτεροι (σ.σ. από τον Παναθηναϊκό), όχι είμαστε πολύ καλύτεροι. Φέτος έχει γίνει κάτι. Πληρώθηκε βέβαια αυτό, μπήκανε λεφτά στο τραπέζι, έχει φοβερό ρόστερ. Έχουμε 33 παίχτες και δεν θέλει κανείς να φύγει, παρότι δεν παίζουνε είναι εκεί και παλεύουνε. Έχουμε πολύ μεγάλο τερματοφύλακα που καθοδηγεί όλη την ομάδα. Εγώ έχω να πάω στο γήπεδο από τον Ηρακλή, τα βλέπω όλα. Και στο Κύπελλο πάω, στις προπονήσεις δεν προλαβαίνω πια να πάω, την παρακολουθώ την ομάδα. Αλλά όταν παίζεις ένα ντέρμπι, παίζει η φανέλα του άλλου ρε συ, ξέρω 'γω τι να σου πω».

Σχολιάζοντας ότι δεν παίζει ρόλο η κατάσταση των ομάδων σε ένα ντέρμπι είπε: «Παίξαμε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους ρίξαμε δύο με εκπληκτική εμφάνιση και ερχόταν ο βάζελος την Κυριακή και λέγαμε θα τον συντρίψουμε στο Καραϊσκάκη. Και φάγαμε τρία».

Κλείνοντας, για το ρεκόρ του Μπούκοβι (σ.σ. των 11 σερί νικών) που θέλει να «σπάσει» ο Ολυμπιακός είπε: «Έχουμε κάνει 10 (σ.σ. νίκες) και πάμε αύριο να ισοφαρίσουμε το ρεκόρ και μετά να το σπάσουμε».

Λοβέρδος: «Λέγαμε θα συντρίψουμε τον βάζελο και φάγαμε 3» (vid)