MENU

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μωυσιάδη έπεσε σαν... κεραυνός εν αιθρία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι πρώτες εκτιμήσεις έπειτα από την ιατροδικαστική έρευνα, αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του Αχαρναϊκού αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ερημική τοποθεσία, στην Πάρνηθα.

Στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών ο Μωυσιάδης ήταν γνωστός για τη σχέση του με την ομάδα του Αχαρναϊκού, με την οποία ασχολείτο για χρόνια και τελικά ανέλαβε και τη θέση του προέδρου της. Ωστόσο, το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό στην φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας, όταν βρέθηκε... από σπόντα στη μέση μιας ...πολύκροτης διαμάχης της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, για τα... μάτια του Τάσου Αυλωνίτη.

Ο Γιώργος Μωυσιάδης ήταν μεταξύ άλλων και πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και μέσω αυτής του της ιδιότητας γνωρίστηκε σε κοινωνικό επίπεδο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι γνωστό ότι διατηρεί επαφή με όλους τους... πυρήνες του ποντιακού ελληνισμού. Μέσω αυτής της γνωριμίας βρήκε την ευκαιρία να κάνει άνοιγμα στην ΑΕΚ για μια συνεργασία σε επίπεδο δανεισμού ποδοσφαιριστών.

Όπως εξήγησε και ο ίδιος αργότερα, σε δηλώσεις που είχε κάνει, η ΑΕΚ είδε θετικά αυτή την πρόταση και μάλιστα με την ευκαιρία ζήτησε από τον Αχαρναϊκό μια απλή εξυπηρέτηση που κάποιες πληροφορίες εκείνης της εποχής ανέφεραν ότι είχε ζητηθεί και από την Ξάνθη. Ποια ήταν αυτή; Η Ένωση ενδιαφερόταν να εντάξει στο δυναμικό της κάποιους ποδοσφαιριστές που έμεναν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν, όμως ως ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορούσε να υπογράψει μαζί τους επαγγελματικά συμβόλαια.

Έτσι, για να είναι κατοχυρωμένη για παν ενδεχόμενο, πλην του ιδιωτικού συμφωνητικού που θα υπέγραφε με τους παίκτες, ήθελε να υπογράψουν και κανονικό συμβόλαιο με μια επαγγελματική ομάδα και με την επανασύσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2014, να περνούσαν τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών στην Ένωση. Ένας από τους παίκτες με τους οποίους ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία ήταν το Τάσος Αυλωνίτης.

Ο στόπερ του Πανιωνίου εκείνη την εποχή, έμενε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2014 και είχε γίνει γνωστό ότι είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ, δίνοντας τα χέρια με τον πρώην μάνατζέρ του και τότε τεχνικό διευθυντή της Ένωσης, Νίκο Λυμπερόπουλο. Όμως, ξαφνικά διέρρευσε ότι ο Ολυμπιακός συμφώνησε για την απόκτησή του με μεταγραφή από τον Πανιώνιο(!).

Στη συνέχεια έγινε το εξής μπέρδεμα: Ο Αχαρναϊκός κατέθεσε σε ΕΠΟ και Football League υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Αυλωνίτη με ημερομηνία υπογραφής 1η Ιανουαρίου του 2014 (όπως επέτρεπε η νομοθεσία) και ο Πανιώνιος στην ΕΠΟ και τη Super League συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή, με ημερομηνία 27 Δεκεμβρίου του 2013!

Η ομάδα του Μενιδίου βρέθηκε ξαφνικά στη μέση μιας διαμάχης μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν σε ανοικτή κόντρα σε πολλά επίπεδα. Όπως είναι λογικό, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν (και) πάνω στον Αχαρναϊκό και για δύο 24ωρα ο πρόεδρός του Γιώργος Μωυσιάδης βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, δίνοντας διαδοχικές συνεντεύξεις.

Τελικά, μη θέλοντας να μπει στη μέση αυτού του... πολέμου, αποφάσισε να κάνει πίσω και να αποσύρει τα συμβόλαια. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι: «Αν ξέραμε ότι ο Αυλωνίτης είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, δεν θα το κάναμε καν. Δεν ξέραμε τίποτα, δεν το γνωρίζαμε. Άλλωστε ο μεγαλομέτοχος του Αχαρναϊκού είναι άρρωστος Ολυμπιακάκιας. Έχει διαρκείας και πάει σε όλα τα αθλήματα. Είναι γεννημένος στον Πειραιά και πιο άρρωστος Ολυμπιακός ακόμη και από τον πρόεδρό του, τον κ. Μαρινάκη».

Παράλληλα είχε ρίξει το βάρος για όλο το... μπέρδεμα στον Τάσο Αυλωνίτη: «Ασχολούμαστε όλοι με έναν... Αυλωνίτη εδώ και δύο ημέρες. Είναι δυνατόν; Ο κύριος υπεύθυνος για το μπάχαλο που συνέβη είναι ο παίκτης που όταν συμφωνούσε πριν από περίπου 2 μήνες με την ΑΕΚ, ήξερε ότι θα υπέγραφε στον Αχαρναϊκό. Δεν λέω εγώ ότι πούλησε την ΑΕΚ, δεν θέλω μπλεξίματα με δικηγόρους, αλλά αυτός που φταίει είναι 100% ο Αυλωνίτης».

Πώς ο «Μώυ» είχε βρεθεί ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό