MENU

Ίντερ είναι όλα μπορείς να τα περιμένεις από αυτή. Ήθελε απλώς να κερδίσει εντός έδρας την Αϊντχόφεν για να προκριθεί στα νοκ-άουτ του Champions League. Απέτυχε. Ήθελε νίκη εντός έδρας επί της Φρανκφούρτης για να περάσει στα προημιτελικά του Europa League. Απέτυχε.

Αυτή τη φορά, η ομάδα του Σπαλέτι ήθελε νίκη επί της Έμπολι (που έπαιζε για την παραμονής της) εντός έδρας για να βγει μετά κόπων και βασάνων στο επόμενο Champions League.

Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να ήταν εμφανής, αλλά οι νερατζούρι έπεσαν πάνω σε έναν εντυπωσιακό Ντραγκόφσκι που έκανε το ματς θρίλερ. Ο Πολωνός τερματοφύλακας νικήθηκε από τον Κεϊτά με την έναρξη της επανάληψης (51’, 1-0), αλλά ούτε και τότε η Ίντερ σιγουρεύτηκε.

Το χαμένο πέναλτι του Ικάρντι έδωσε παράταση στο θρίλερ που έγινε ακραίο, όταν ο Τραορέ έκανε το 1-1 στο 76ο λεπτό, κάτι που σήμαινε ότι οι νερατζούρι έπεφταν προσωρινά στην πέμπτη θέση.

Πριν η απελπισία χτυπήσει κόκκινο όμως, επήλθε η κανονονικότητα και οι καρδιές των οπαδών της Ίντερ επανήλθαν στις θέσεις τους. Ο Ναϊνγκολάν πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Κεϊτά στο δοκάρι και λύτρωσε την Ίντερ, που με το 2-1 τερμάτισε στην 4η θέση.

Κάπως έτσι, έμεινε άχρηστη η εκτός έδρας νίκη της Μίλαν επί της ΣΠΑΛ με 2-3, αφού την ίδια ώρα η Αταλάντα ολοκλήρωσε το θαύμα και κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την έξοδο στο Champions League.

Μολονότι η αδιάφορη Σασουόλο άνοιξε τον σκορ, η εκπληκτική ομάδα του Γκασπερίνι δεν πανικοβλήθηκε, γύρισε το ματς και με το 3-1, τερμάτισε στην τρίτη θέση και πανηγυρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της τελευταίας αγωνιστικής της Serie A

Ρόμα - Πάρμα 2-1

(35’ Πελεγκρίνι, 89’ Περότι / 86’ Ζερβίνιο)

https://

Σασουόλο - Αταλάντα 1-3

(19’ Μπεράρντι / 35’ Ζαπάτα, 53’ Γκόμες, 65’ Πάσαλιτς)

Κάλιαρι - Ουντινέζε 1-2

(17’ Παβολέτι / 59’ Χάλφρεντσον, 69’ Ντε Μάιο)

Φιορεντίνα - Τζένοα 0-0

Ίντερ - Έμπολι 2-1

(51’ Κεϊτά, 81’ Ναϊνγκολάν / 76’ Τραορέ)

ΣΠΑΛ - Μίλαν 2-3

(28’ Βίκαρι, 53’ Φάρες / 18’ Τσαλχάνογλου, 23’ , 64’ πεν. Κεσιέ)

https://
Ίντερ - Έμπολι 2-1 (vids)